Pressefoto

 

En ny krydsningshelle på Lindenborgvej skal gøre det sikkert for cyklister og fodgængere at krydse vejen og samtidig sænke bilernes hastighed.

Arbejdet starter mandag den 12. april på Lindenborgvej ud for Lynghøjskolen.

Formand for Plan- og Teknikudvalget, Jens Børsting, vil sætte sig op i gravemaskinen og tage det 1. spadestik under overværelse af formand for lokalrådet i Svogerslev, Tim Bang, og skoleleder på Lynghøjskolen, Martin Heramb.

Hellen kommer til at ligge ud for Lynghøjskolen og bliver lavet, så fodgængere kun skal krydse én vejbane ad gangen. Samtidig rykkes busstoppestederne fra Lyngageren, så de kommer til at ligge i forbindelse med den sikre overgang.

På den grønne krydsningshelle vil blive sået frø af blomstrende urter til gavn for biodiversiteten, og på Lynghøjsø-siden lægges bl.a. store kampesten og lommer af grus ud til gavn for bl.a. markfirben.

Hellen forventes at være færdig i begyndelsen af juli måned.

Mens arbejdet foregår, vil der kun være én vejbane åben på Lindenborgvej. Trafikken styres med lysregulering.

Projektet er en del af flere ombygninger af Lindenborgvej, som skal øge trafiksikkerheden og sænke hastigheden

Næste projekt er endnu en krydsningsmulighed og venstresvingsbane for biler ved Lyngageren.

Politikerne har i alt afsat 20 mio. kr. over de kommende år til trafiksikkerhed på Lindenborgvej ud for Svogerslev.

Det rekreative område ved Lynghøjsøerne er blevet ekstremt populært.

Det var Roskilde Kommune, som i 2014 købte Svogerslev Grusgrav og planlagde områdets fremtid sammen med Svogerslevborgerne. Senere blev området omdøbt til Lynghøjsøerne og overdraget til Naturstyrelsen, som nu er i fuld gang med at udvikle den gamle grusgrav til et attraktivt naturområde.

Ved Lynghøjsøerne kan man gå eller løbe ture, spise madpakken i Madpakkehuset (med udekøkken, grill og pizzaovn), tage en overnatning i et shelter, sejle i kano eller kajak eller hoppe i vandet ved badestranden i den vestligste sø. Man kan endda træne sin hund på en agilitybane, hvis den har brug for det, eller besøge den store trold.

Aktivitetsmulighederne er resultatet af arbejdet i en brugergruppe med både foreninger og beboere. Brugergruppens, Naturstyrelsens og kommunens fælles produkt blev “Visions- og udviklingsplan for Svogerslev Grusgrav”, som blev vedtaget af byrådet, og er nu grundlaget for udviklingen af Lynghøjsøerne.

Brugergruppen kører videre, og har et fint samarbejde med Naturstyrelsen om videreudviklingen af Lynghøjsøerne.