Har du en god idé til en forretning, og drømmer du om at kaste dig ud i livet som iværksætter? Her får du 5 gode råd til at realisere dine iværksætterdrømme.
Det er ikke udelukkende en dans på roser at begive sig ud i en karriere som iværksætter. At realisere drømmen kræver, at du forbereder dig grundigt og er villig til at ofre de trygge rammer for tider med op- og nedture, spænding og lange arbejdstider.
Herunder får du 5 praktiske råd, som du kan følge, når du skal begive dig ud af din nye karrierevej. Det er ikke udelukkende en dans på roser at begive sig ud i en karriere som iværksætter. At realisere drømmen kræver, at du forbereder dig grundigt og er villig til at ofre de trygge rammer for tider med op- og nedture, spænding og lange arbejdstider.
Herunder får du 5 praktiske råd, som du kan følge, når du skal begive dig ud af din nye karrierevej.
#1: Du skal bare springe ud i det
Hvis din store drøm er at blive iværksætter, bør du ikke tøve. Se din frygt i øjnene og kast dig ud i det, selvom der måske er faresignaler, der lurer. Vær opmærksom på og klar over, at du kommer til at fejle. Ingen bygger en succes i første omgang, for første gang du starter en virksomhed, har du ingen erfaring på området.
For at blive en god iværksætter kræver det, at du har erfaring. Og den erfaring får du udelukkende, hvis du øver dig. Jo før du går i gang med at øve dig, des større forspring har du.
#2: Find en branche, du elsker
Det er vigtigt, at du finder en branche, du virkelig brænder for. Det vil hjælpe dig, når det hele bliver lidt svært. Du skal ikke udelukkende gøre det for pengenes skyld, men vælg noget, du virkelig elsker at lave.
Samtidig er det vigtigt, at du vælger noget, du er god til. Du får uden tvivl en masse konkurrenter, der har været i branchen i længere tid, end du selv har, og derfor er det vigtigt, at du er god til det, du laver.
#3: Læg en plan
Sørg for, at du har en vision for, hvad du gerne vil opnå i din virksomhed. Du skal beslutte dig for, hvor du gerne vil være om et år – men også gerne længere ude i fremtiden. Ved at lægge en konkret plan for din virksomhed, ved du, hvad du arbejder hen imod.
Du skal desuden ikke være bange for, at du ikke opnår dine mål. Finder du ud af, at du har sat dine mål for højt, kan du justere dem, så de er mere realistiske. Der vil altid være bump på vejen, og det kan være svært at estimere, hvor du ender om et år, hvis du netop er startet.
#4: Du lærer af dine fejl
Når du er nystartet, har du typisk ingen erfaring. I hvert fald ikke som iværksætter. Derfor skal du være forberedt på, at du kommer til at begå fejl. Al start er svær, men det er kun gennem dine fejltagelser, du bliver bedre.
Skriv eventuelt dine fejl ned, når du begår dem, så du ved, hvad løsningen på dem er. Samtidig kan det være en motiverende faktor, at du synliggør dine fejltrin samt løsninger herpå, så du kan se, hvor meget du er overkommet på vejen.
#5: Du skal netværke
Igen; du har ikke al den nødvendige viden, det kræver at drive en virksomhed, når du netop er startet. Erkend, at du ikke ved alt, og søg efterfølgende den viden, du har behov for. Det kan eksempelvis være en god idé at melde dig ind i et business-netværk, hvor du har mulighed for at sparre med andre, der er i samme situation som dig.
De har med garanti begået en række fejl, som du kan lære af. Og omvendt, har du garanteret også begået fejl, som du har fundet svar på. Del din viden, og du vil opleve, at du får meget mere igen.
Hvis du skal stifte et selskab, kan det desuden være fornuftigt at tage kontakt til en advokat, der kan hjælpe dig med det juridiske. Selvom du betaler for hjælpen, vil du spare penge på sigt med advokatrådgivning, da du undgår eventuelle fejl. Læs mere her omkring hvordan du kan få advokatrådgivning til at komme igang.