Debat – Hvordan gør vi sammen en forskel for de mindste børn? – hvordan styrker vi den tidlige indsats, så alle børn får de bedste forudsætninger for læring og livsduelighed?
I Danmark betyder det stadig en hel del for børns muligheder for trivsel og et sundt liv, i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet, hvilket hjem de er vokset op i. Blandt de børn, som vokser op under de dårligste vilkår, er der en øget risiko for ikke at få en uddannelse, ikke at få et sundt liv og trives, ikke at få et solidt og godt netværk.
Når børn starter i skole i 6 års-alderen er der store uligheder i børnenes læring og sociale trivsel, og disse uligheder udlignes langt fra altid over tid. Hvis vi skal mindske betydningen af negativ social arv, så peger forskningen på, at det er afgørende at sætte tidligt ind og understøtte børns læring og livsduelighed.
Det skal ske som en helhedsorienteret indsats, der involverer familie, samfund og institutioner allerede fra børnene er helt små.
Har sundhedsplejen, vuggestuer og børnehaver den kvalitet, vores børn fortjener? Og ved vi, hvad der skal gøres, hvis kvaliteten ikke er i top? Hvordan er sammenhængen mellem de offentlige indsatser og de andre personer, der er i familiens nærhed? Hvilke ressourcer har forældre, og hvordan bringes forældres ressourcer i spil? Og hvad kan vi hver især bidrage med?
Kom til debat om den tidlige indsats den 30 oktober på Campus Roskilde, og hør bud fra eksperter på, hvorfor den tidlige indsats bør have topprioritet i både kommuner og regioner. Hør også hvad de kommende politikere vil med den tidlige indsats, og hvordan de har tænkt sig at bekæmpe uligheden i læring og trivsel, og skabe en tryg fremtid for alle børn i Danmark.
Læs mere her og bliv tilmeldt senest den 26 oktober.