Roskilde Kommune har fremrykket behandlingen af de planer og tilladelser, der skal på plads for, at Kystdirektoratet endelig kan behandle ansøgningen om at etablere kystsikring i Jyllinge Nordmark.

Rådhus

Byrådet behandler den 29. november en mindre justering af, hvordan borgerbetalingen sammensættes samt en justering af placeringen af Østdiget. I december sendes det sidste materiale til direktoratet, en forudsætning for, at den endelige godkendelse kan falde på plads. – Vi har alle været overraskede over, hvor bureaukratisk et forløb det er at få sat gang i en kystsikring. Vi har kæmpet mod både vandet og staten. Nu fremskynder vi behandlingen en måned, så Kystdirektoratet kan komme videre med sagen.
Hver dag tæller for familierne i Nordmarken – og derfor er jeg glad for, at vi kan fremskønne processen en smule. Målet er, at vi hurtigst muligt kan få sendt projektet i udbud og finde en entreprenør, der hurtigt kan tage fat på arbejdet med at bygge diger og sluse, siger borgmester Joy Mogensen.

Arbejdet med kystsikringen startede efter stormen Bodil i december 2013. Siden da har vi haft besøg af ”Egon”, ”Urd” og ”Ingolf”. Samtidigt har vi i Frederikssund, Egedal og Roskilde kommuner skullet gennemføre 10 forskellige sagsforløb med dertil hørende borgermøder, høringsperioder og klagefrister.

Philip Lange Møller, formand for Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Digelag, håber også, at projektet nu endelig kan komme i udbud. – En del af de klager, der har været i forløbet, skyldes, at mange har været imod, at digerne skulle kobles sammen med stier, hvor offentligheden kunne gå og kigge ind i private huse. Det er rigtigt, at det første skitseprojekt til kystsikring indeholdt lave diger, bygget som en vej, hvorpå det skulle være muligt at lægge water tubes, når der var høj vandstand. Her var det muligt at gå på diget. Men allerede i 2014 blev det besluttet, at digerne skal være højere svarende til en Bodil-hændelse med et klimatillæg. Samtidig blev der besluttet at der ikke var skal indbygges vej til udlægning af water tubes, lige som der hverken planlægges eller bygges offentlig sti eller offentlig adgang med relation til digerne. Derfor håber jeg nu, at vi kommer igennem med det sidste uden at blive forsinket mere af statsligt bureaukrati eller klager, siger Philip Lange Møller.

Læs resten af pressemeddelsen her.