FORSIKRING: Danske forældre er blevet bedre til at ulykkesforsikre deres børn. Men den generelle viden om ulykkesforsikringer og dækninger er fortsat lav, viser en forbrugerundersøgelse fra sidste år, som GF Forsikring står bag.
Danske forældre har forstået, at det er vigtigt at de små poder har en ulykkesforsikring. Det viser en forbrugerundersøgelse som GF Forsikring foretog sidste år, blandt et repræsentativt udsnit af GF’s kunder. Her svarede over 90 procent af de adspurgte forældre, at de har sørget for at tegne børneulykkesforsikring.
Det er en positiv udvikling i forhold til branchetal fra 2010, der viste, at hele 40 procent af de danske husstande ikke havde tegnet en ulykkesforsikring. – At så mange flere forældre i dag har sørget for at tegne ulykkesforsikring på det dyrebareste, man har her i livet, kan formentlig hænge sammen med, at kommunerne siden 2012 ikke længere må tegne kollektive ulykkesforsikringer for børn, når de befinder sig i daginstitutioner eller i skolen. Det er alene forældrenes ansvar nu, forklarer Klaus Lund Snitgaard, forretningsfører hos GF Finans & GF Østsjælland.
Generel stor uvidenhed om ulykkesforsikring.
Forbrugerundersøgelsen viser dog samtidig, at mange danskere har en stor uvidenhed om ulykkesforsikringer. – Vi må konstatere, at der fortsat er mange, der ikke ved nok om, hvordan og hvad en ulykkesforsikring dækker, understreger Klaus Lund Snitgaard. Fx er det hele 34 procent, der fejlagtigt tror, at man ikke kan få udbetalt erstatning fra flere ulykkesforsikringer. Ligesom knap hver tredje fejlagtigt tror, at en ulykkesforsikring dækker de skader, de laver på andre personer eller deres ting.
Ulykkesforsikring har lav prioritet.
Forbrugerundersøgelsen viser samtidig at knap hver tredje ikke kan huske, hvornår de sidst har tjekket børneulykkesforsikringen. Helt galt står det til, hvis børnene vælger nye fritids- eller sportsaktiviteter, hvor det kun er 5 procent, der husker at tjekke op på, om børneulykkesforsikringen er opdateret. – Det kan få alvorlige økonomiske konsekvenser. For kommer barnet ud for en ulykke i forbindelse med sin sport, og man ikke har sørget for at tilpasse ulykkesforsikringen, kan det betyde, at barnet går glip af en erstatning og at man selv må betale udgifterne til genoptræning, slutter Klaus Lund Snitgaard fra GF Finans & GF Østsjælland.
1.046 danskere deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i perioden 16. – 28. september 2016.