Gennem foredrag og teater sætter Huskeugen fokus på dementes udfordringer. Hør bl.a. Frederik Lindhard, søn af tidligere biskop Jan Lindhardt, fortælle om sine personlige oplevelser med farens sygdom.

Alzheimerforeningen vurderer, at op mod 85.000 mennesker i Danmark lever med en demenssygdom. For både pårørende og den, der rammes af sygdommen, er det en chokerende opdagelse. For hvad fører sygdommen med sig? Hvilken hjælp kan man få? Og hvordan kan pårørende støtte bedst muligt? Det er nogle af de spørgsmål, Huskeugen sætter fokus på mellem den 18.-22. september.

Foto: Alzheimerforeningen vurderer, at op mod 85.000 mennesker i Danmark lever med en demenssygdom. En af dem var tidligere biskop Jan Lindhardt. Under Huskeugen fortæller hans søn, Frederik, sin personlige historie.

Det er den lokale Alzheimerforening, der har inviteret kommunen til at samarbejde om huskeugen, som falder sammen med den internationale Alzheimerdag 21. september: – Der bliver flere og flere borgere med demens i takt med, at vi lever længere. Derfor har både kommune og lokale aktører et fælles ansvar for at sætte fokus på dementes udfordringer og vilkår. Det gør vi med nogle rigtig gode og spændende arrangementer, der har mange forskellige vinkler på en svær sygdom, siger Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Socialudvalget.

Teater, foredrag og personlige beretninger.
Huskeugen præsenterer syv forskellige arrangementer om demens. Der er både personlige beretninger, oplæg om hvilken hjælp der er at få, teater og spændende oplæg fra fagfolk. Bl.a. giver speciallæge i psykiatri Rolf Bang Olsen sit bud på, hvordan vi bliver bedre til at se mennesket bag sygdommen, mens skuespillerne Sonja Oppenhagen og Rikke Wölch spiller forestillingen ”Glemmer jeg”. Endelig fortæller Frederik Lindhaardt om sine oplevelser, da hans far, tidligere biskop Jan Lindhardt, fik Alzheimers demens.

Alle arrangementer undtagen ”Alzheimer – den skamfulde sygdom” er gratis. Tilmelding sker her.