Lokalplanforslag i høring om 10 små boliger til tidligere hjemløse. De bliver placeret mellem jernbanen og retsbygningen i Roskilde.

Lokalplanforslag i høring om 10 små boliger til tidligere hjemløse
Lokalplanforslag i høring om 10 små boliger til tidligere hjemløse

 

Plan- og Teknikudvalget har besluttet at sende en lokalplan for 10 små boliger i høring. Boligerne skal ligge ved Stenvænget, mellem jernbanen og retsbygningen, og er målrettet tidligere hjemløses behov for en alternativ boligform.

Boligerne bliver opført som ”skæve boliger”, som giver en gruppe tidligere hjemløse mulighed for en bolig, der matcher deres behov bedre end de gængse boligtilbud. I tilknytning til boligerne kan der opføres et fælleshus, som også kan blive kontor for tilknyttet personale.

Formand for Plan- og Teknikudvalget, Torben Jørgensen, siger:
”Vi skal tilbyde denne gruppe borgere en bolig, som kan opfylde deres særlige behov og jeg synes, at vi i udvalget har fundet en god placering. Området ligger bynært og samtidig tilbagetrukket, hvilket er ideelt for de kommende beboere”, siger formanden.

Fakta

Lokalplanforslag 642 er i høring fra den 10. oktober til den 5. december. Du kan fra den 10. oktober finde hele lokalplanforslaget på kommunens høringsportal, www.roskilde.dk/indflydelse. Det er også her, du kan indsende dine bemærkninger til lokalplanforslaget.

Den statslige ordning med ”skæve boliger” gør det muligt at etablere boliger til hjemløse og særligt udsatte grupper, som har svært ved at indpasse sig eller ikke magter at bo i traditionelt udlejningsbyggeri.

Der er tale om permanente boliger, der skal udlejes efter den almene lejelovs bestemmelser.

Evalueringer af ordningen viser, at beboerne, der i adskillige år ikke har haft tag over hovedet, er tilfredse med at bo i boligerne, og beboernes livskvalitet og livssituation er forbedret.

Staten giver et tilskud på op til 400.000 kr. pr. bolig.