De seneste tal fra Danmark Statistik vidner om, at gymnastik fortsat er den mest populære sportsgren hos børn og unge i Roskilde kommune.

Tal fra Danmarks Statistik vidner om, at der i Roskilde kommune er stor interesse for gymnastik blandt unge i alderen 0-18 år. Tendensen i Roskilde Kommune matcher tallene på landsplan, hvor gymnastikforeningerne klart er dem med fleste tilmeldte i aldersgruppen.

Håndboldforeningerne indtager 2. pladsen med omkring 1.500 tilmeldte i 2019. Vægtløftning, badminton og tennis indtager de efterfølgende 3. pladser.

Hos Kids-world, hvor det er muligt for forældre at klæde deres børn godt på, følger man udviklingen inden for sporten tæt, da denne har stor indflydelse på varesortimentet og nu mærkevalg til webshoppen.

“Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi følger udviklingen tæt. Vi kan sagtens mærke, at der er en stigende interesse i gymnastiktøj, træningstøj og generelt tøj til de aktiviteter, som er på top 5 i Roskilde,” udtaler Annette Lykke Nielsen.

På listen over hvilke foreninger der har oplevet den største vækst, ligger rullesportsforeningerne, der har hele 664 flere medlemmer i 2019 end i 2016.

“Vi fornemmer en stigende interesse for rulleskøjter og rullehjul i hele landet, og at der er så mange unge tilmeldt en rullesportsforening i Roskilde er super flot,” slutter Annette Lykke Nielsen fra Kids-world af.

Kilde: Danmarks Statistik – http://statistikbanken.dk/IDRAKT01

Kilde: Danmarks Statistik