Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2020/07/31 til 2020/08/11.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand på tagterrasse – Skomagergade, Roskilde

Kl. 04.47 kom et alarmopkald om brand i en altankasse på en tagterrasse ved en beboelsesejendom. Da politi, brandvæsen og ambulance kom frem var der ingen røg eller flammer, og der var ikke sket skade på fast ejendom. Ingen personer havde været udsat for røg, og der var derfor ikke behov for ambulancen. Det var ikke muligt at fastslå, hvordan branden var opstået, men politiet fandt intet mistænkeligt på stedet. Der var tale om en meget lille brand, som kan være startet ved at en cigaret har ligget og ulmet.

Bil kørte op bag i lastbil – Hovedvejen, Lejre – Roskilde

Kl. 15.42 var der myldretidstrafik på Hovedvejen, hvilket medførte at en lastbil bremsede op for bilen foran. En 19-årig kvinde fra Glumsø, som kørte i bil bag ved lastbilen, opdagede opbremsningen for sent og kørte op bag i lastbilen. Ingen personer kom til skade, men uheldet medførte at der opstod trafikale problemer på stedet indtil bilerne var flyttet. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne ved sammenstødet.

Harmonikasammenstød – Køgevej, Roskilde

Kl. 16.34 kørte bilerne i kø ved lav hastighed på Køgevej mod syd. En 20-årig mand fra Hvidovre var ikke opmærksom på dette og kørte op bag i den forankørende bil, som blev ført af en 71-årig kvinde fra Skævinge. Dette medførte at kvindens bil blev skubbet videre op i bilen foran med en 30-årige kvinde fra Roskilde bag rattet. Den 71-årige blev hentet i ambulance og kørt til kontrol på sygehuset for en mulig hjernerystelse. En af bilerne lækkede olie efter uheldet på en strækning på omkring 10 meter. Politiet registrerede uheldet og brandvæsnet fik fjernet olien på vejen. Ingen personer kom alvorligt til skade ved uheldet.

Bil påkørte lyssignal – Bymarken, Roskilde

Kl. 22.34 kørte en 18-årig mand fra Glostrup ad Københavnsvej, da han i krydset ved Elisagårdsvej kørte ind i venstresvingsbanen, ramte bilen kantstenen og føreren mistede herredømmet over bilen, som fortsatte frem. Han ramte herunder en anden bil og fortsatte videre ind i et lyssignal ved Bymarken omkring 100 m længere fremme. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men lyskrydset gik i sort. Politiet kontaktede el-selskabet, som sendte en reparatør ud. Politiet testede rutinemæssigt føreren for narko og spiritus, som viste negativt resultat. Patruljen registrerede uheldet for at belyse omstændighederne.

Uro og uorden – Hf. Hvilen, Roskilde

På gårsdagens døgnrapport beskrev vi en større politiaktion i haveforeningen Hvilen i Trekroner, hvor i alt otte mænd blev anholdt. Tidligt mandag morgen fik politiet anmeldelse om, at der var netop var ankommet en bil med flere maskerede personer til et kolonihavehus. Politiet kørte hurtigt til stedet, for at afklare mændenes ærinde. Ingen personer var kommet til skade, men en person, som opholdt sig i huset blev dårlig og politiet tilkaldte en ambulance.

Alle de tilstedeværende mænd i alderen 25-32 år fra forskellige stedet på Sjælland blev anholdt for at afklare omstændighederne omkring episoden. Alle mændene blev taget med til afhøring, og der blev foretaget ransagning af hus og de køretøjer, som var på stedet. I en bil fandt politiet et knojern, en peberspray og en mindre mængde narko, som blev sikret. Politiet forsøgte efterfølgende at fastslå, hvem som ejede de ulovlige effekter, men der var ikke grundlag for at sigte nogen af de anholdte i sagen. De blev derfor alle løsladt uden sigtelse. De anholdte ønskede ikke at oplyse til politiet, hvad årsagen var til at mændene dukkede op ved kolonihavehuset. Politiet anser episoden for et internt mellemværende imellem parterne, som politiet ved hurtig indgriben forhindrede udviklede sig.

Narkokørsel – Motelvej – Roskilde

Kl. 20.40 standsede en patrulje en personbil, som lugtede kraftigt af cannabis. Føreren af bilen, en 22-årig mand fra Roskilde blev sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, og han var anholdt i forbindelse med, at der blev udtaget en blodprøve. Når resultatet af blodprøven foreligger, vil manden få afgjort sin sag.

Knallert påkørte el-skab – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 19.16 kørte en 15-årig ung mand fra Roskilde på knallert ad Københavnsvej mod vest. Ud for nr. 111 kom knallerten af uvisse årsager i slinger, og den 15-årig påkørte et el-skab, som står imellem fortov og cykelsti. Knallertføreren slog sit ben, men slap fra uheldet uden alvorlige skader. Politiet registrerede uheldet og orienterede el-selskabet, som sendte en medarbejder til stedet for at udbedre skaderne på el-skabet.

Uorden i haveforening – Hf. Hvilen, Roskilde

Tidligt mandag morgen kl. 05.24 fik politiet anmeldelse om uorden ved et kolonihavehus i Trekroner. Flere mænd havde indfundet ved huset, og der var optræk til tumult. Politiet sendte flere vogne til stedet, hvor i alt 8 mænd blev anholdt, mens politiet undersøger omstændighederne. Togdriften forbi haveforeningen ved Trekroner Station var kortvarigt indstillet, mens politiet arbejdede på stedet. Politiet ransagede adressen, og afsøgte stedet med hunde. De anholdte mænd blev taget med til politistationen til afhøring, og politiet skal nu have klarlagt baggrunden for episoden. Der er pt. ikke yderligere oplysninger i sagen.

Indbrud i Perioden

Søndervænget, Snoldelev, Gadstrup
Gondolvej, Jyllinge
Karavelvej, Jyllinge
Fiskebækvej, Køge
Baldersvej, Roskilde
Maglemosevej, Ringsted
Kærager, Greve
Røsnæsvej, Kalundborg
Hovgårdsparken, Greve
Nakskovvej, Veddelev, Roskilde

Foto: ABW