Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2016-01-21 til 2016-01-27.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-Roskilde.dk

Indbrud i villa – Jyllinge, Roskilde.
2016-01-26
Kl. 18.56

Anmeldelse om indbrud i en villa på Jyllingeparken. En hoveddør var blevet brudt op og soveværelset på 1. sal gennemrodet. To gerningsmænd blev overrasket af forurettede, hvilket fik dem til at stikke af.
Et vidne havde set en gul varebil køre på cykelstisystemet i industrikvarteret med tre mænd i bilen. Vidnet var sikker på, at de tre var ude i ulovligt ærinde. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til bilen eller gerningsmændene.

Brand – Jyllinge, Roskilde.
2016-01-21
Kl. 19.25

Anmeldt brand på Skovbakken i nærheden af brændeovn. Det viste sig, at der udelukkende var tale om en skorstensbrand, og at der i øvrigt ikke var brand andre steder. Ingen personer kom noget til i forbindelse med hændelsen.

Blufærdighedskrænkelse – Roskilde.
2016-01-27
Kl. 07.40

En 16-årig pige og hendes veninder var udsat for en mand, der i bus 600S kørte på Københavnsvej, hvor manden sad med sin computer. Manden vendte skærmen mod pigerne, der kunne se en video, hvor manden stod nøgen og onanerede. Manden beskrives som mand, dansk, 40-45 år, 180 cm. høj, alm. af bygning, skaldet, iført sort jakke med mørkeblå hue.
Politiet hører meget gerne fra vidner, der har oplysninger til sagen. Ring på 114.

Brand – Svogerslev, Roskilde.
2016-01-27
Kl. 21.43

Anmeldt brand i et rækkehus på Egen, hvor en 71-årig kvindelig beboer var blevet opmærksom på røgudvikling. Hun konstaterede, at der var brand i stuen, hvor kvindens mand lå i en seng.
Kvinden prøvede uden held at redde manden ud fra stuen. Hun blev selv reddet ud og indbragt til sygehus med røgskader. Det lykkedes ikke at redde den 75-årige mand, der omkom ved branden.
Der er ikke noget, der tyder på, at der er fundet en kriminel handling sted, og politiet arbejder foreløbig med den teori, at brandårsagen skyldes rygning i sengen, men politiet undersøger brandstedet nærmere onsdag.

Mistænkeligt forhold – Roskilde.
2016-01-25
Kl. 10.35

En engelsktalende mand henvendte sig på en adresse på Sønderlundsvej, hvor manden ville besigtigede husets konstruktion. Anmelderen ønskede ikke noget nærmere undersøgt ved huset, og manden og yderligere en person kørte fra stedet igen.
Med jævne mellemrum dukker udlændinge op, der ønsker at lave forskelligt arbejde på huse. Det ender ofte med en tvist om betalingen, og derfor er det politiets råd, at man ikke indlader sig på den slags arbejde.

Lov om euf. stoffer – Roskilde.
2016-01-25
Kl. 17.20

En 20-årig mand fra København blev anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer. I den bil, som den 20-årige kørte i, fandt politiet et mindre kvantum kokain. Stoffet lå i salgsposer Dertil fandt politiet en vægt . Efter afhøring blev den 20-årige løsladt igen. Sagen behandles senere i retten.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde.
2016-01-25
Kl. 19.37

Et færdselsuheld fandt sted i det østgående spor ved Ringstedvej. En 82-årig mand fra Skibby kørte ad Holbækmotorvejen mod vest i ovennævnte spor som “spøgelsesbilist”.
Den 82-årige kørte frontalt ind i en bil, der kørte mod øst. Bilen blev ført af en 41-årig mand fra Farum og 1-årig barn.
Den 82-årige afgik ved døden, medens den 41-årige brækkede en arm. Barnet skete der ikke noget med.
En tredje bil, der blev ført af en 50-årig kvinde fra Rødovre, blev ramt af de to andre biler. Kvinden slap uskadt fra uheldet.

Brugstyveri af bil – Roskilde.
2016-01-25
Kl. 22.23

En BMW blev stjålet fra Maglegårdsvej. Bilen spores til en adresse i Dianalund. Kl. 23.27 anholdt politiet to 23-årige og en 26-årig, alle fra mænd fra Hvidovre. Begge sigtet for brugstyveri af bilen. Den ene 23-årige blev fængslet søndag efter fremstilling i retten. De øvrige løsladt, men sagerne behandles senere i retten.

Anholdelse – Roskilde.
2016-01-25
Kl. 01.44

Politiet anholdt en 34-årig mand med ukendt adresse, der på Algade opførte sig provokerende over for politiet. Han blev lagt i detentionen og løsladt i løbet af morgenen med en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Vold mod politiet – Roskilde.
2016-01-25
Kl. 16.20

Politiet var på jernbanestationen i Roskilde hvor en passager i et tog skulle sættes af. I forbindelse med dette slog den 55-årige passager ud efter en politimand og ramte ham på den ene arm. Den 55-årige med ukendt adresse blev anholdt, og det er han stadig mandag morgen. Politiets jurister vil vurdere, om han evt. skal fremstilles i grundlovsforhør. Grundet spirituspåvirkethed har han overnattet i detentionen.
Kl. 18.05 var politiet ude på en opgave i Æblehaven i Roskilde, hvor en 47-årig mand fra Roskilde optrådte voldeligt over for politiet. Han blev anholdt og sigtet for vold mod tjenestemand. Den 47-årige sidder fortsat anholdt, og juristerne vil vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør mandag.

Tricktyveri i lejlighed – Køgevej, Roskilde
2016-01-22
Kl. 14.03

En 85-årig kvinde fra Roskilde anmeldte, at hun på et tidspunkt mellem kl. 12.00-14.00 blev kontaktet i sin lejlighed af en fremmed mand, der påstod at være udsendt fra kommunen, fordi han skulle se på vandrørene.  Trods en vis skepsis fra den 85-åriges side, fik manden dog adgang efter en oplysning om, at sagen var akut. Under ophold i badeværelset skyndte manden sig ind i kvindens soveværelset, hvorfra han stjal en kuvert med 9000 kr. Herefter skyndte han sig ud af lejligheden og forsvandt i ukendt retning. Tricktyven blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 50 år, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: Meget rund i ansigtet, Talte: Dansk med accent, Iført: Arbejdsbukser.
Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Vær skeptisk
Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer ældre medborgere til at være skeptiske, når personer, man ikke kender eller venter besøg af, henvender sig. Tricktyve er snu og finder på mange påskud for at  blive lukket ind. Man kan selv gøre noget for at beskytte sig:

  • Før du åbner: Find ud af, om du kender vedkommende eller om ærindet er legalt. Brug dørspionen eller spørg igennem døren, hvem det er og hvad de vil.
  • Husk: Før en håndværker eller lign. kommer, så er det ofte varslet på forhånd.
  • Spørg efter legitimation, hvis man udgiver sig for at være fra kommune / hjemmepleje eller lignende offentlig myndighed.
  • Ring hurtigt til politiet – tlf. 114 – hvis du oplever noget mistænkeligt i forhold til tricktyveri.
  • Hjælp hinanden med at holde øje i nabolaget.

Politiet opfordrer til, at man sikrer sig så godt som muligt for at mindske risikoen for tyveri. Borgere kan blandt andet hente gode råd hos det kriminalpræventive råd: http://www.dkr.dk/tricktyveri.

Færdselsuheld – Roskilde.
2016-01-21
Kl. 15.51

En 64-årig mand fra Roskilde kørte ad Holbækmotorvejen mod vest, da han fik et ildebefindende. Den 64-åriges bil kom i den forbindelse i slinger og kørte ud i nødsporet og ramte autoværnet. En bagvedkørende bilist, en 29-årig mand fra Roskilde, kørte op på siden af den 64-åriges bil og så, at den 64-årige hængte ind over rattet. Det lykkedes den 29-årige at komme ind foran den 64-åriges bil og få ham til at standse uden der skete yderligere skade. Den 29-årige gik straks i gang med at yde førstehjælp og to personer, der ligeledes var standset op, hjalp den 29-årige med arbejdet. Første vognbane – den længst til højre – var spærret i en periode.
Ingen tvivl om, at den 29-åriges snarrådige indsats var medvirkende årsag til, at der ikke skete mere.
Politiet har ikke oplysninger om den 64-åriges tilstand efter indbringelsen til sygehus.

Indbrud i perioden
Jyllingeparken, Jyllinge
Boserupvej, Roskilde
Maglegårdsvej, Roskilde
Motelvej, Roskilde
Bellisvej, Roskilde
Døvnældevej, Roskilde
Anemonevej, Roskilde
Bausager, Gevninge, Roskilde
Læderstræde, Roskilde
Ravnsholt, Roskilde
Boserupvej, Roskilde (2)