Der blev i dag sat både dansk og nordisk rekord, da DM i Kæmpegræskar lørdag løb af stablen under Halloween i Tivoli. Efter fire års ventetid blev rekorderne slået med et græskar på over et ton, som er tæt på den europæiske rekord (1226,93 kg).

Pressefoto Tivoli

Den nuværende danske og nordiske græskarrekord fra 2020 lød på 970,4 kg og blev i dag forbedret med hele 145,4 kg. Manden bag rekorden og debutanten Peter Holst Olsen fra Næstved skrev sig dermed ind i historien med ny dansk og nordisk rekord med et græskar, der vejede 1115,8 kg. Nummer to blev Jens Peder Skønager fra Ribe med et græskar på 816,2 kg. Alle 9 kæmpegræskar kan ses under Halloween i Tivoli til og med 3 november.

Efteråret og halloween har for alvor indtaget Danmark og særligt i Tivoli, hvor der lørdag for 17. gang blev afholdt DM i Kæmpegræskar. Det gik ikke stille for sig, da vejningen af græskarrene gik i gang. Alle 9 konkurrenter holdt vejret, mens 13 styrkeløftere fra Roskilde Atlet Klub med hiv, sving og støn fik løftet det sidste græskar, der løb af med sejren, op på vægten. Resultatet udløste anerkendende blikke og stort bifald, da det gik op for alle, at den nuværende Danmarksrekord og den nordiske rekord stod for fald.
Det er første gang i 4 år, at der blev sat ny rekord.

Nordens nye græskarkonge
Det var ikke kun publikum foran Nimb, der hujede, da tallet på vægten blev afsløret. Den stolte vinder, Peter Holst Olsen, jublede højt da rekorderne blev en realitet.

Pressefoto Tivoli

Til spørgsmålet om, hvordan man avler et så stort græskar på 1115,8 kg svarede Danmarks nye græskarkonge:

”Sidste år eksploderede mit græskar på grund af nogle forkerte beregninger, men i år er det gået rigtig godt. Jeg har brugt over 1000 timer på mit græskar, så det er ikke kommet helt af sig selv. Mit græskar er vokset under temperaturkontrollerede forhold i mit drivhus, hvor jeg har installeret varmekabler i jorden og et drypvandsanlæg for at sikre den rette mængde vand. At slå både den danske og nordiske rekord har været et stort mål for mig. Det er vigtigt for mig at sige, at alle kan dyrke et kæmpegræskar. Det kræver bare dog lidt plads, masser af gødning og et godt frø, så kan man hurtigt blive kongen af villavejen. Nu går jeg efter verdensrekorden (1.246,93 kg),” siger Peter Holst Olsen med et glimt i øjet ”.

Vinderen bliver tildelt en check på kr. 7500 plus en række Tivoli oplevelser.

Samsø kleppert
Merete Knudsen fra Samsø havde et græskar med der vel og mærke vejede 710,0 kg. Det særlige ved det græskar var at det er dyrket på friland og altså ikke har været beskyttet af en drivhus.
Det er en stor præstation i sig selv.

Pressefoto Tivoli

Navn

Vægt

Geografi

Mail

Telefonnummer

Peter Holst Olsen

1115,8 kg

Næstved

 

 

Jens Peder Skønager

816,2 kg

Ribe

 

 

Ole Christensen

740,8 kg

Skanderborg

 

 

Merete Knudsen

710,0 kg

Samsø

 

 

Emil Troung Hansen

415,0 kg

Tølløse

 

 

Tage Svendsen

311,4 kg

Vejen

 

 

Per B. Thomsen

309,6 kg

Haslev

 

 

Karl Erik Mikkelsen

230,6 kg

Vig

 

 

Linda Legaard Rosenmay

111,0 kg

Esbjerg