ROSKILDE KONGRES- OG IDRÆTSCENTER PRÆSENTERER: FÆLLESSANG MED PER KRØIS KJÆRSGAARD OG RENÉ LA COUR SELL.

Pressefoto Roskilde Kongres- og Idrætscenter

Danmark, landet hvor fællessang og Højskolesangbogen har en særlig plads i hjertet af folket. Det er et land af traditioner, fællesskab og kulturel rigdom, hvor sangen binder generationer sammen på tværs af tid og rum.

I hjertet af den danske kultur står Højskolesangbogen som et symbol på fællesskab og kreativitet. Her finder man sange, der afspejler Danmarks historie, natur og ånd. Fra de ældgamle salmer til de folkelige viser hylder sangbogen den danske sjæl i al dens mangfoldighed. Så vi fordyber os i sange om Danmark. Sange, der hylder den danske kultur og mangfoldighed.

Og så kan vi jo altså ikke komme udenom, at den 31. oktober er Halloween, og mon ikke også aftenens program afspejler denne højtid. Selvom Halloween ikke har samme dybe rødder i den danske kultur som f.eks. julen eller påsken, har det alligevel fundet sin plads blandt danske børn og voksne. Så forhåbentligt skal vi også synge nogle rigtigt uhyggelige sange.

I fællesskabet omkring Højskolesangbogen og de danske traditioner finder man en unik blanding af det gamle og det nye, det danske og det internationale, det festlige og det eftertænksomme. Det er et spejl af det moderne Danmark, et land, der omfavner sin fortid, men også ser fremad mod nye horisonter.

Slagets gang styres som altid af deres altid veloplagte værter Per Krøis Kjærsgaard og René la Cour Sell. Per har selv leveret op til flere sange til Højskolesangbogen, og er til daglig forstander på Osted Friskole og Osted Efterskole. Han vil i løbet af aftenen få hjælp til at guide gæsterne sikkert rundt i Højskolesangbogen af René la Cour Sell, som er direktør på Roskilde Kongres- og Idrætscenter, formand for Parkinsonforeningen og konstitueret direktør i Roskilde Badene.

BOGRECEPTION TIL SJÆLLAND SYNGER

Til Sjælland Synger fejrer de denne gang udgivelsen af deres sangvært, Per Krøis Kjærsgaards nye bog “Være én, men én iblandt – 20 gode grunde til at synge sammen“. Bogen udforsker fællessangens betydning gennem 20 temaer, hvor Per dykker ned i sange og melodier, der rører os gennem livets mange øjeblikke – fra morgensang og særlige dage til historiske øjeblikke, glæde, sorg og meget mere. Bogen indeholder også bidrag fra spændende danskere, som deler deres oplevelser med fællessang.
 
Mange af jer har ventet spændt på denne bog – og nu er den her! Vi markerer udgivelsen med en bogreception til Sjælland Synger torsdag den 31. oktober kl. 19.00. I pausen byder vi på et lille glas, og der vil være mulighed for at købe bogen og få den signeret af Per Krøis Kjærsgaard.

Klik her.