Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2024/09/18 til 2024/10/01.

Bilist påkørte rådyr – Holbækmotorvejen, Gevninge, Roskilde – Lejre

Kl. 03.44 kørte en 29-årig mand fra Køge på Holbækmotorvejen mod vest, da et rådyr løb ud foran bilen. Bilisten kunne ikke nå at undvige, og ramte dyret, hvorefter han kørte galt. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 29-årige blev tilset i ambulance. Bilen holdt på vejbanen, men blev skubbet ud i nødsporet. Der var ingen melding om, at bilsten kom noget alvorligt til.

Bilist påvirket af narkotika – Låddenhøj, Roskilde

Kl. 21.40 bemærkede en patrulje en kørende bil, der blev ført usikkert, da den slingrede på vejen. Patruljen besluttede derfor at lave en rutinemæssig kontrol. Den 25-årige mand bag rattet viste sig at være påvirket af narkotika, og han blive sigtet for narkokørsel. I mandens jakkelomme fandt patruljen ca. 2 gram hash, der blev beslaglagt, og manden blev sigtet efter lov om euforiserende stoffer. Den 25-årige fik udtaget en blodprøve til sagen, der afgøres på et senere tidspunkt.

Brand i pap – Skomagergade, Roskilde

Kl. 17.40 kørte politi og brandvæsen til brand bag en forretning i Skomagergade, hvor der var gået ild i noget pap, der stod på en palle. Ilden blev hurtigt slukket, og der skete ingen skade på bygningen. Politiet fandt intet mistænkeligt på stedet.

Butikstyv vendte tilbage og blev genkendt – Ro’s Torv, Roskilde

Kl. 19.07 anmeldte personalet i en sportsbutik, at de havde tilbageholdt en mand, de genkendte, da manden dagen før – mandag kl. 16 – havde været i butikken. På overvågningen kunne personalet se, at manden havde taget en fodboldtrøje til en værdi af 749 med sig ind i et omklædningsrum, og da han forlod omklædningsrummet, havde han ikke fodboldtrøjen med sig i hånden, og den befandt sig ej heller i omklædningsrummet. Politiet blev tilkaldt, og manden, der er fra Iran, blev sigtet for tyveri af fodboldtrøjen. Han kan forvente at høre mere fra politiet på et senere tidspunkt.

Gryde med olie gav store skader – Baunehøjparken, Jyllinge – Roskilde

Kl. 21.44 fik politiet en anmeldelse om brand i en ejendom. Politi og brandvæsen kom frem til stedet, hvor en gryde med varm olie var gået i brand i forbindelse med madlavning, og dette havde givet omfattende varmeskader og sodskader på stedet. Brandvæsnet fik slukket branden, og tre beboere på stedet blev kørt til kontrol på sygehuset.

Lækkersulten tyv tilbageholdt – Roskildevænget, Roskilde

Kl. 10.52 mislykkedes det for en 16-årig mand at slippe afsted med at stjæle chokolade og müslibarer til en samlet værdi af 23 kr. fra en dagligvarebutik. Tyvekosterne havde han placeret i sit ærme, men tyveriet blev opdaget af personalet, og den unge mand blev tilbageholdt. Han er sigtet for tyveri og kan forvente en bøde for tyveriet.

Mand genforenet med sin cykel – Syvvejen, Gadstrup, Roskilde

Kl. 11.26 anmeldte en 22-årig mand fra København, at hans racercykel var blevet stjålet fra Hareskov Station natten mellem lørdag og søndag. Den 22-årige kunne ved hjælp af den airtag, han havde monteret på sin cykel, se, at den nu befandt sig på Syvvejen i Gadstrup, og han alarmerede derfor politiet.

Politiet kørte frem til stedet, hvor de fandt den stjålne cykel i et lejet opbevaringsrum, som de ransagede. Den stjålne cykel blev udleveret til den 22-årige ejer. Politiet har en mistænkt i sagen, der nu skal efterforskes. Herunder skal det fastlægges, om nogen kan sigtes for cykeltyveriet.

Nøgen mand på gaden – Borgerdiget, Roskilde

Kl. 07.28 anmeldte en borger, at der befandt sig en nøgen mand på gaden. En patrulje kom frem til manden, som befandt sig på offentlig gade. Hans tøj lå folder sammen ved siden af ham. Da manden, der var beruset, ikke ville oplyse sin identitet, blev han taget med på politistationen, så politiet kunne fastlægge, hvem han er. Der er tale om en 42-årig mand fra Polen. Han blev senere på dagen løsladt.

Kl. 14.12 var manden igen på spil, da politiet fik en anmeldelse om en beruset mand uden underbukser. En patrulje kom frem til stedet og fik manden i tøjet igen. Da patruljen skønnede, at han godt at kunne tage vare på sig selv, kørte patruljen videre til andre opgaver.

Spirituskørsel – Roskildevej, Vipperød, Holbæk

Kl. 21.15 sigtede og anholdt en patrulje en 23-årig mand fra Ringkøbing, som kørte med en promille over det tilladte. Han blev stoppet i en rutinekontrol, hvor han blev testet med alkomteret. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt.

Stjålet cykel retur -Roskilde

Det lykkedes i går også at skaffe en stjålen cykel til en værdi af 15.000 kroner retur til ejeren. Cyklen var stjålet i sidste uge fra en adresse i Roskilde. Ejeren så dog selv, at cyklen var sat til salg på nettet og lod som om, at hun ville mødes med sælgeren. Da sagens rette sammenhæng gik op for ham, stak han af fra stedet, men det lykkedes ejeren af cyklen at tage et billede af den flygtende cykeltyv.
En patrulje efterforskede videre i sagen og fik mistanke til en 26-årig mand, der opholdt sig i en lejlighed på Maglehøjen. På stedet blev også fundet en vinkelsliber. Manden blev derfor sigtet for cykeltyveriet.

Tyveri af ladcykel og cykelcomputere – Roskilde/Lejre

Mandag formiddag kørte lokalbetjente til Hyrdehøjskoven, hvor en borger havde fundet en taske som indeholdt indbrudsværktøj og mulige tyvekoster. Borgeren havde fundet cykelcomputere og et batteri til el-værktøj, som han tog med hjem og ringede til politiet.

På en bænk i Hyrdehøj fandt betjentene en større taske, som de genkendte, da den tilhørte en gammel kending, de havde haft fat i ugen før. Politiet kørte hjem til den mistænke, en 29-årig mand fra Lejre kommune, som nægtede at have været ude på rov.

På hans adresse fandt betjentene en ladcykel, som viste sig at være stjålet fra Rønnebærparken i Roskilde for halvanden uge siden. Ejeren blev meget begejstret, da hun fik sin ladcykel tilbage. Politiet undersøger nu, hvor de ting som blev fundet i tasken er stjålet fra. Den 29-årige kan forvente at høre mere fra politiet senere.

Tyveri fra flere personbiler – Greve, Roskilde, Lejre

Otte bilejere i Greve har det seneste døgn anmeldt, at der havde indbrud i deres bil, mens den holdt ved deres bopæl. I alle tilfælde er tyvene gået efter dyrt elektronik. Flere Skodaer fik stjålet radio, GPS og entertainmentsysten. Flere Vw fik stjålet mulitmediesystemer og navigationssystemer.

Mandag formiddag i Roskilde fik ejeren af en Hyundai knust en rude mens bilen holdt ved Boserup Skov. Der blev stjålet en taske uden større værdi og nogle Cd’;er.

På parkeringspladsen ved Ledreborg Allé, hørte en kvindelig hundelufter mandag omkring kl. 14.30 at der blev knust glas i nærheden. Hun løb tilbage til sin bil, hvor en siderude var blevet smadret, men hun så ingen personer i nærheden. Fra bilen blev stjålet en bæltetaske med hundegodbidder.

Vanvidspromille ved supermarked – Sallevvej, Havdrup – Solrød

Kl. 17.27 fik politiet anmeldelse fra en bekymret borger, som havde set to fulde mænd, der handlede i et supermarked i Havdrup. De var kommet kørende til stedet, og borgeren holdt øje med de to mænd, mens han havde politiet i røret. Mændene satte sig ind i bilen igen og patruljen kom frem og fik stoppet bilen i krydset Hovedgaden/Sallevej/Vænget. Bag rattet sad en 34-årig mand fra Litauen, som talte snøvlende og langsomt. Han blæste alkometeret et godt stykker over 2,0 promille og blev anholdt og sigtet for vanvidskørsel.

Den 34-årige mand havde arbejde i Danmark, og de to mænd var kørende i deres arbejdsgivers bil. Bilen blev beslaglagt grundet den høje promille og ejeren blev orienteret.
Den anholdte mand fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt, da der ikke var juridisk grundlag for at begære ham varetægtsfængslet. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter den 34-årige og bilejeren kan forvente at få afgjort sagen, herunder om bilen kan endeligt konfiskeres.

Vold – Knud Den Stores Vej, Roskilde

Kl 22.26 kom der melding om, at en 35-årig mand fra Roskilde under en hundelufte-tur var kommet op og diskutere med en ukendt mand, som endte med at følge efter ham. Den 35-årige ringede til politiet og oplyste, at den ukendte mand havde slået ham flere gange i ansigtet. Patruljen, der blev sendt til stedet, bemærkede en ung mand i løb, der forsvandt ind i en have på Sigynsvej. Det viste sig at være en beruset 16-årig ung mand fra Roskilde, som blev sigtet for vold mod hundelufteren.

Vold – Rørmosen, Roskilde

Kl 20.35 blev det anmeldt, at en kassemedarbejder i et supermarked var blevet overfuset af en tilsyneladende beruset kvinde. Flere andre kunder hjalp til med at få den pågældende vist ud af supermarkedet, men i den forbindelse fik en 35-årig kvindelig kunde et slag i ryggen af vedkommende. En patrulje kom frem til stedet og vidner på stedet kunne udpege en 42-årig kvinde fra Roskilde, der i rask trav var på vej væk fra stedet, som den mistænkte. Hun blev råbt an af politiet og efterfølgende sigtet for vold.

Indbrud i Perioden

Algade, Roskilde
Nygade, Roskilde