Sundhedsfagligt personale i Region Sjælland får nu moderne uddannelsesfaciliteter, der styrker muligheden for kompetenceudvikling. Det nye Center for Uddannelse og Kompetence (CUK) kommer til at tilbyde en vifte af sundhedsfaglige kurser.

Anne Møller Ronex,1. Næstformand i Region Sjælland indvier Center for Uddannelse og Kompetence (CUK). Pressefoto Region Sjælland.

Når patienter pludselig, står i en livstruende situation, er sundhedsfagligt personale ofte de første, der kommer til undsætning. De træder ind i kaosset og skal ikke bare redde liv, men også bringe ro og tryghed til en situation, der kan være præget af frygt og panik hos patienter og pårørende.

God behandling kræver hele tiden en ajourført uddannelse og træning i sundhedsfaglige færdigheder. Derfor skal paramedicinere, læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale hele tiden opdatere deres færdigheder og kompetencer, så de er klar til at håndtere selv de mest uforudsigelige situationer med den nyeste faglighed. Og det er netop, hvad Region Sjællands nye uddannelseshus skal give dem mulighed for at få.

– Vi skal være kendt for at være et sted, hvor medarbejderne kan udvikle deres faglighed, så vores borgere altid bliver mødt med en høj faglighed og professionalisme. Det er afgørende, både for at kunne levere kvalitet, men også for at være en attraktiv arbejdsplads med udviklingsmuligheder. Efteruddannelse er derfor en ”win-win”, som man siger, siger Anne Møller Ronex, 1. Næstformand i Region Sjælland.

Region Sjællands nye Center for Uddannelse og Kompetenceudvikling (CUK) i Ringsted blev i dag indviet. Det markerer et stort skridt mod at sikre tidssvarende og moderne uddannelsesfaciliteter i regionen. Stedet gør det muligt at være opdateret på de seneste teknologier og nyeste træningsmetoder for redderne, paramedicinerne og andet sundhedsfagligt personale.

Fokus på uddannelse og høj faglighed
Det nye center, der kan huse op til 160 kursister dagligt, byder på seks undervisningslokaler og otte specialiserede simulationslokaler.

Hvert år kan op imod 28.000 kursister anvende CUK både gennem obligatoriske og formelle efteruddannelsesforløb, men

– Uddannelse handler også om gode faciliteter, hvor kompetenceudvikling kan foregå uden kridtstøv, dårligt lys og hårde stole. Med etableringen af CUK tager vi det alvorligt og samtidig sender vi et stærkt signal om, at vi prioriterer faglighed og uddannelse af vores medarbejdere, siger Anne Møller Ronex, 1. Næstformand i Region Sjælland.

Læs her.