Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2024/06/26 til 2024/07/02.

Pressehenvendelser vedr. Roskilde Festival

Hen over Roskilde Festival er pressetelefonen åben for henvendelse fra medierne på telefonnumer 30 52 26 73 (fra lørdag den 29. juni om formiddagen). Øvrige henvendelser fra medierne om hændelser i resten af politikredsen henvises til telefon 25 42 62 10.

Fredag

Røveri – Jernbanegade, Roskilde

Kl 17.55 kom der anmeldelse om at en 24-årig mand Odsherrred havde stået på Roskilde Station, da han var blevet passet op af to mænd der gav ham slag og spark og tog hans rejsekort fra ham og ødelagt hans mobiltelefon. Der var tale om to mænd, som den 24-årige forinden havde mødt i toget på vej mod Roskilde.
Efterforskningen førte til at en 24-årig mand fra Holbæk blev identificeret som den ene gerningsmand og han blev anholdt lørdag eftermiddag og fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev fængslet frem til 25. juli.

Narkohunde på arbejde -Roskilde

Kl 09.15 kørte politiets narkohund til en lejlighed i Ejboparken, hvor der var mistanke om narkohandel. Hunden fattede interesse for døren til en af lejlighederne, og en undersøgelse af stedet viste da også, at den kvindelige indehaver var i besiddelse af ca 72 gram hash, som hun blev sigtet for.
Derfra fortsatte de til en lejlighed i den centrale del af Roskilde, hvor der blev fundet tre poser med samlet cirka 12 gram amfetamin, som en 55-årig kvinde på stedet blev sigtet for. Desuden blev der fundet et knojern, som en 43-årig mand blev sigtet for. Han nægtede dog, at det skulle være hans.

Påvirket bilist – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl 01.44 skete der et færdselsuheld, hvor en 55-årig mand fra Roskilde tilsyneladende faldt i søvn mens han førte en personbil mod øst. Bilen ramte ind i autoværnet og fortsatte ud i rabatten, hvor den påkørte et el-skab, som fik bilen til at rulle om på siden. Der blev tilkaldt en ambulance, der tilså manden, som umiddelbart var sluppet uden alvorlige skader.

Påvirket bilist – Roskildevej, Ringsted

Kl 11.28 standsede politiet en personbil ført af en 47-årig rumænsk mand, da der var mistanke om, at han var påvirket af alkohol. Manden erkendte da også at han havde drukket. Umiddelbart var promillen over de 2,00 og derfor blev køretøjet beslaglagt ud fra reglerne om vanvidskørsel. Manden er nu tilbageholdt på udlændingelovens bestemmelser.

Søndag
Trusler – Algade, Roskilde

Kl 09.50 fik politiet anmeldelse om at en 54-årig mand fra Roskilde på vej ned gennem gaden havde fået øje på en mand og en kvinde. Pludseligt havde manden råbt til ham, at han ikke skulle glo på dem og truede ham med en foldekniv. En patrulje kom frem og fik kontakt til en 31-årig mand fra Roskilde, der smed en kniv fra sig, da han så politiet. Manden blev sigtet for trusler og for besiddelse af kniv.

Tissede på gaden – Jernbanegade, Roskilde

Kl 00.46 var en patrulje forbi stationen og i den forbindelse blev flere personer skrevet for at tisse i cykelskurene og cykelkælderen på stedet. Det var en 23-årig mand fra København, en 20-årig ung mand fra Roskilde, en 19-årig ung mand fra Roskilde, en 21-årig mand fra Roskilde samt en 19-årig ung mand fra Ringsted. Alle kan nu se frem til en bøde på 1000 kroner.

Vejvrede – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl 14.30 holdt en 57-årig mand med sine to børn i bilen på Frederiksborgvej og afventede, at vejen blev fri, da han blev antastet af en anden mand, der steg ud af sin bil og gik hen bankede på den 57-åriges bilrude og bad ham om at køre videre. Efterfølgende kørte den ukendte mand ind foran den 57-årige og blokerede vejen for ham ved Skt Ibs Vej. Der stod han igen ud og gav sig til at sparke og slå på den 57-åriges bil, der fik knust et sidespejl og fik flere buler. Til sidst lykkedes det for den 57-årige sammen med en tililende ung mand at få stoppet den vrede bilist, som så kørte fra stedet.

Politiet vil gerne i kontakt med både den unge mand, der kom til, samt en kvinde i en grå Citroën, der også så episoden, da de er vigtige vidner. Den ophidsede bilist beskrives som ca. 40 år gammel, 170-175 cm høj, almindelig af bygning og med lys hud og fipskæg. Han talte dansk og bar briller.

Indbrud i Perioden