Det er nu officielt, at Danmarks ottendedelsfinale ved EM mod Tyskland vil blive vist på storskærm på Hestetorvet lørdag den 29. juni kl. 21.

Erhvervsforum Roskilde har sikret de nødvendige midler takket være generøs støtte fra en række sponsorer: Skänk Øl & vinbar, Bagel to Go, Caseus Ost & delikatesser, McDonald’s Roskilde, Danske Bank og Formue & Investeringspleje.

“Vi er utrolig glade for den opbakning, vi har fået fra de lokale virksomheder. Deres støtte gør det muligt for os at skabe endnu en fantastisk fodboldfest på Hestetorvet,” siger Martin Sattrup Christensen, direktør for Erhvervsforum Roskilde. “Nu sprænger vi Tyskland i luften med Danmarks dynamit,” tilføjer han med et smil og citerer Malte Eberts populære EM-sang “Kongen af Danmark.”

De første tre gruppekampe trak mange mennesker til Hestetorvet, og det skabte en fantastisk stemning med deltagelse af både børnefamilier og andre fodboldentusiaster. Ifølge trafiktællinger fra Roskilde Kommunes erhvervsudvalg var der en markant stigning i antal besøgende i bymidten i forbindelse med kampene.

Til Danmarks første kamp mod Slovenien var der 3.000 flere mennesker i Algade end normalt, og til kampen mod England steg tallet til 6.000 ekstra besøgende og det blev overgået, da Danmark kvalificerede sig tirsdag aften til kampen mod Tyskland. Så der er lagt op til et brag af en fest på lørdag.

Roskilde Kommune har allerede støttet arrangementet med 150.000 kroner til gruppekampene. Den fortsatte støtte fra de lokale sponsorer sikrer nu, at også ottendedelsfinalen kan vises.”Vi håber, at denne kamp vil skabe endnu en fantastisk oplevelse for alle i Roskilde og trække mange mennesker til bymidten,” udtaler Martin Sattrup Christensen.

Foto ABW