Ved et retsmøde fik ung mand, der tidligere er dømt for blufærdighedskrænkelse, forlænget sin fængsling og der kom samtidigt nye sigtelser mod ham.

Foto: ABW

Midt- og Vestsjællands Politi har i dag ved et retsmøde sigtet en 22-årig mand for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje i forhold til en mindreårig pige fra Roskilde. Den 22-årige har siddet varetægtsfængslet siden maj, hvor han blev sigtet for blufærdighedskrænkelse over for en 11-årig pige, som han trængte ind til, mens hun sov.

Han blev i december 2023 idømt halvandet års fængsel for blufærdighedskrænkelse ved i et stort antal sager at være gået ind i folks huse om natten og opsøgt familiernes sovende børn. Manden ankede dommen og har derfor siden februar været på fri fod op til ankesagens begyndelse.

Torsdag var han i retten for at få forlænget sin varetægtsfængsling. Retten valgte at forlænge fængslingen af manden med yderligere fire uger. Samtidigt blev det besluttet, at han skal underkastes en mentalundersøgelse. Han erkendte i retten de nye sigtelser, men ønskede ikke at udtale sig.

”Efterforskningen af sagen har gjort, at vi i dag har udvidet sigtelserne mod ham. Vi mener at have beviser for, at han en nat i april har været i et hus i Roskilde, hvor der lå to mindreårige piger og sov. Den ene af pigerne befølte han og filmede, og vi mener også, at han har berørt hende i en grad, så det det falder ind under straffelovens bestemmelse om voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje på grund af pigens alder”, siger senioranklager Pernille Bach Fredin fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi

Da forholdet blev filmet, er manden samtidigt også sigtet for besiddelse af børneporno.

”Vi forstår naturligvis godt, at den nye udvikling i sagen kan skabe bekymring hos andre familier i området. Derfor er det vigtigt for os at sige, at vi har ikke fundet tegn på, at der i andre sager – heller ikke i de sager, som han i første omgang blev fundet skyldig i – skulle være sket overgreb af den art, som han nu er sigtet for. Det har vi i dag også oplyst til forældrene i de øvrige sager”, siger Pernille Bach Fredin videre.

Kilde Midt- og Vestsjællands Politi.