Ingen børn og unge skal være alene hjemme på nettet. De voksne i klubberne i Roskilde spørger ind til børnene og de unges oplevelser på sociale medier. Det gør de så målrettet, at de nu som de første klubber i Danmark bliver certificeret af UNICEF Danmark og får papir på deres indsats med at skabe digital trivsel.

Foto ABW

Certificeringen af klubberne sker til et brag af en stor, fælles klubfest, når børn, unge og voksne fra alle Roskildes klubber mødes på Musicon.

Tirsdag den 4. juni kl. 16:00-19:00. Musicon, Hal 9 ved rockmuseet Ragnarock

Med UNICEF Danmarks certificering som All Right klub, som det bliver kaldt, bliver klubbernes arbejde det seneste år blåstemplet.

Samtlige pædagoger og voksne i klubberne har via et samarbejde med UNICEF Danmark fået kompetenceudvikling og redskaber til at engagere sig i og tage ansvar for at skabe trygge rammer om børns digitale liv, så børn og unge kender deres rettigheder, kan sige til og fra online og er trygge ved, at de voksne kan hjælpe.

– Vi anerkender, at sociale medier kan være en vigtig del af børnenes og de unges hverdag, og der er netop meget fedt content derude, som kan inspirere og skabe glæde. Det skal vi turde tale om, ligesom vi skal bruge de positive elementer fra sociale medier konstruktivt. Vores mål som voksne i klubberne er at støtte børnene og de unge i at navigere trygt i den digitale verden, samtidig med at vi styrker de fællesskaber, der giver trivsel og sammenhold, siger Maiken Ekstrand Krogdahl, koordinator for sociale medier, Klubberne i Roskilde.

– Børn og unge har adgang til sociale medier og gamingplatforme fra de er ganske unge. Nogle har nære voksne, der interesserer sig for, hvad der sker i både skolegården og online, andre står ganske alene. Uanset har alle børn og unge brug for voksne at tale med. I Det Digitale Værksted i All Right styrker vi klubpædagoger i at tage de vigtige snakke med børn om unge om deres liv og rettigheder online, siger Cecilia Decara, national chef i UNICEF Danmark.

Temaerne for årets klubfestival er, udover digital trivsel, FN’s Børnekonvention, kreativitet og fællesskab.

Dagens program den 4. juni er:

16:00 Taler ved borgmester Tomas Breddam og Cecilia Decara, national chef i UNICEF Danmark

16:10 Christian Bruun Bindslev, programleder for rettighedsundervisning i UNICEF Danmark, og influenceren Lakserytteren certificerer All Right klubberne

16:20 Rap-koncert

16:30-19:00 Alle boder er åbne for klubbørnene, og der er musik og dans på scenen.

Fakta

Klubberne i Roskilde Kommune holder hvert år en klubfestival. I år er særlig, da alle klubberne bliver certificeret som All Right klubber.

Klubberne i Roskilde Kommune er de første i Danmark til at blive certificeret.

Det sker efter et samarbejde med UNICEF Danmark det seneste år.

Læs mere om All Right projektet https://klub.roskilde.dk/da-dk/om-klubberne/all-right/

Kilde Allertiders Roskilde.