Med en veloverstået juleferie bag os, går der desværre endnu et par måneder for mange, før ferien vender tilbage for en stund. I ferien kan man få lov at sove så længe, man har lyst, hvis man er B-menneske, og at stå op uden at skulle nå noget bestemt, hvis man er A-menneske. Men i hverdagen er søvnens timer få.

Kvalitetssøvn
Da du sandsynligvis ikke får lige så mange timers søvn, som du kunne tænke dig i hverdagen, er det vigtigt, at de timer du får, er kvalitetssøvn. Det får du nemmest, hvis du har en behagelig seng at sove i.

I en ferie bekymrer du dig ikke nødvendigvis specielt meget om din søvnkvalitet, for da sætter mange i hvert fald blot pris på, at de kan sove mere end i hverdagen. En god seng er dog essentiel for ordentlig søvn i hverdagen, og måske vil du hurtigt kunne mærke en forskel i din hverdag. Du kan for eksempel vælge en kontinentalseng, der er kåret til bedst i test, så du er sikker på, at det er en langsigtet løsning, du finder.

Koffeinindtagsforbehold
Når du har ferie, kan der sikkert sagtens ryge en kop kaffe eller to indenbords relativt tæt på det tidspunkt, du havde planer om at gå i seng. Det er dog ikke så katastrofalt, hvis du alligevel ikke har vigtige ærinder tidligt næste dag.

I hverdagen forholder det sig anderledes, fordi du garanteret har enten et arbejde eller andet at tage dig til. Derfor er det en god idé at minde sig selv om at passe på med kaffe tæt på sengetid, selvom det smager godt.

Undgå morgentravlhed
Uanset om du arbejder tæt på din husstand i Roskilde eller længere væk, er det altid rarest at have god tid om morgenen. Du kan undgå stressede morgener ved at sætte uret lidt tidligere end normalt.

Da du sandsynligvis ikke får lige så mange timers søvn, som du kunne tænke dig i hverdagen, er det vigtigt, at de timer du får, er kvalitetssøvn. Pr-foto19