Der er tre trends, som præger markedet indenfor spiseborde lige nu: Bordene skal gerne være helt unikke, lavet af bæredygtige materialer og samtidigt passe ind i den nordiske, rustikke stil. De tre trends kan heldigvis sagtens kombineres, og resultatet er ofte plankeborde, som både er elegante og rå på samme tid. Et plankebord passer ind i langt de fleste nordiske hjem med sit naturlige og simple look. De fås desuden både med lige kanter og med organiske kanter, så der er noget for enhver smag. I denne artikel kan du læse mere om, hvorfor du skal vælge et plankebord som dit næste spisebord.

Plankebord lavet af én stor planke
Et plankebord, som er lavet af én stor planke, hvor man kan se træets årer, struktur og historie er noget, som mange drømmer om. Selv hvis du ønsker et stort spisebord, kan du stadig få et helt unikt plankebord, der er lavet af én stor planke med flotte åretegninger. Det kan faktisk laves langt større, end hvad mange forventer og med tillægsplader, der er lavet af den samme plade. Fordi træ er et levende materiale, er alle plankeborde helt forskellige, og du får derfor et bord, som ikke ligner nogen andres

Forskellige træsorter
Der er mange muligheder for at få et plankebord, der passer til lige præcis din stil, for de kan laves med forskellige træsorter. Vil du have et bord, der har en nordisk og rustik stil, og som samtidigt holder i lang tid, så vælg at få et plankebord lavet af egetræ eller valnøddetræ. Udover at være enormt smukt, er egetræ kendt for at være meget modstandsdygtigt og tungt. Egetræ er et af de mest populære valg, når det kommer til plankeborde. Valnøddetræ er også et godt valg, hvis man ønsker et meget unikt bord, fordi kernerne i valnøddetræ er meget forskellige. Den amerikanske sort er mørkere end den europæiske, men begge har flotte og tydelige åretegninger og strukturer. Træsorten er selvfølgelig også slidstærk.

Vedligeholdelse af bordet
Sørger du for at vedligeholde bordet, kan det holde i enormt mange år. Plankeborde har det endda med at blive smukkere med alderen. At vedligeholde et plankebord kræver typisk ikke den store indsats til hverdag, hvor det blot skal tørres af med en let fugtig klud. Når du køber et plankebord, så husk at tale med producenten om, hvordan du bedst vedligeholder lige præcis dit plankebord, så det får den bedste pleje.

 

Plankeborde bliver smukkere med alderen. Foto: Pexels