Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2021/12/20 til 2022/01/04.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Måske ulovlig droneflyvning – Snoldelev, Gadstrup – Roskilde

Kl. 13.58 fik politiet en henvendelse fra luftfartsmyndighederne om, at nogen havde fløjet med en drone inden for en radius af to kilometer fra en lufthavns område, idet droneflyvning inden for dette område var ulovlig og kunne være til fare for flytrafikken til og fra lufthavnen i Roskilde.
En patrulje blev sendt til Snoldelev-området, hvor politiet fik kontakt til en 65-årig mand fra Gadstrup. Han havde umiddelbart forinden anvendt en drone, som politiet beslaglagde som bevis i sagen, mens politiet ud fra den 65-årige forklaring får klarlagt, om hans anvendelse af dronen i Snoldelev-området kan være en overtrædelse af dronelovgivningen.

Mand mistænkt for indbrud i flere biler mv. – Roskilde

Kl. 06.53 fik politiet en henvendelse fra en årvågen kvinde, der havde bemærket en fremmed mand stige ud af deres bil, der havde holdt på Strandgade, Roskilde. Den fremmede mand var iført en jakke, som havde ligget i bilen. Kvindens ægtefælle havde kort efter fået kontakt til manden, der var gået fra stedet. Efter en kort samtale var den mistænkte mand fortsat væk forfulgt af bilejeren.

En patrulje fik på vej væk fra Strandgade kontakt til den mistænkte, som smed en benzinkort fra sig. Der var tale om en 33-årig mand fra Østjylland, som ikke kunne hverken redegøre for sin færden i området eller forklare, hvorfor han smed et benzinkort fra sig.

Den 33-årige blev anholdt som mistænkt for indbrud i køretøjer, og ved den efterfølgende visitation blev den anholdte fundet i besiddelse af flere effekter, som han ikke kunne redegøre for. Endvidere blev han også fundet i besiddelse af knap seks gram amfetamin.
Efterforskning i relation til de effekter, som den anholdte blev fundet i besiddelse af, viste, at der var tale om tyvekoster fra indbrud i køretøjer på Yrsavej, Roarsvej og formentlig også Havnevej i Roskilde. Blandt effekterne fandt politiet også en servicebog fra en bil, men kunne ikke umiddelbart fastlægge fra hvilket køretøj.

Den 33-årige blev løsladt efter sigtelse og afhøring til sagerne om tyveri fra køretøjer i Roskilde torsdag morgen samt besiddelse af amfetaminen.

Senere torsdag fandt politiet en stjålet bil efterladt i en grøft på Boserupvej, Roskilde. Der var tale om en personbil af samme bilmærke som det servicehæfte, som den 33-årige havde været i besiddelse af ved anholdelsen torsdag morgen. Bilen var et par dage tidligere stjålet fra Gentofte, så politiet sikrede tekniske spor fra køretøjet for at kunne få bekræftet mistanken mod den 33-årige som biltyven.

Torsdag aften kl. 21.45 ønskede personalet i en kiosk på Roskilde togstation assistance fra politiet, idet en mand var tilbageholdt som mistænkt for butikstyveri af en energidrik og en kildevand. Politiet anholdt igen den 33-årige, som ud over butikstyveriet nu også blev sigtet for den uberettigede brug af en personbil, som var stjålet i Gentofte. Den 33-årige erindrede ikke noget om at være kørt galt i den stjålne bil og blev løsladt efter afhøring til de to nye sager.

Den 33-årige kan forvente at høre yderligere fra politiet og anklagemyndigheden, når sagerne mod ham er færdigefterforsket.

 

Fredag (nytårsaftensdag) – lørdag (nytårsdag)

 

Hvidt pulver under næsen førte til narkofund – Rørmosen, Roskilde

Kl. 17.20 kørte en patrulje ved Rørmosen i Roskilde, da betjentene bemærkede en mand ved et busskur, som skilte sig lidt ud. Manden havde hvidt pulver under næsen, så patruljen besluttede at undersøge sagen lidt nærmere.

Betjentene traf den 55-årig mand fra Roskilde ved busskuret. Han blev visiteret efter narko, og her fandt politiet 54 gram amfetamin, en vægt og et firecifret kontantbeløb. Den 55-årige blev derfor anholdt og sigtet for narkobesiddelse med henblik på videreoverdragelse. Narko og penge blev beslaglagt til sagen.

Den 55-årige adresse blev efterfølgende ransaget, men her fandt politiet ikke yderligere. Efter endt afhøring og sagsbehandling blev sagen juridisk vurdereret, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Den 55-årige ønskede beslaglæggelsen af hans penge indbragt for retten, som vil vurdere om politiet havde ret til at tage pengene. Den 55-årige blev løsladt senere på aftenen, men vil senere høre mere i sin sag.

Narkokørsel – Roskildevej, Solrød Strand

Kl. 22.06 blev en 35-årig mand fra Hårlev sigtet og anholdt af færdselspolitiet, der mistænkte ham for at være fører af en personbil i narkotikapåvirket tilstand. En narkometertest havde givet udslag på amfetamin, hvorfor den 35-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Knivloven – Vestergade, Roskilde

Kl. 22.34 fik politiet flere henvendelse om uro og uorden ved en beboelsesejendom, idet der måske skulle have været et slagsmål på stedet, og nogen var måske i besiddelse af en kniv.
Flere patruljer kørte til området, hvor politiet traf flere beboere, som alle var uskadte. Ingen ønskede umiddelbart politiets indblanding i noget, men politiet fandt en 53-årig mand fra Roskilde i besiddelse af både en butterflykniv, en større kniv og godt et gram hash, som blev beslaglagt som bevis i sagen. Den 53-årige blev sigtet for overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer, så han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet.

Mand med luftgevær anholdt igen – Æblehaven, Roskilde

Nytårsnat blev en 42-årig man anholdt kort efter midnat, da han skabte utryghed i Æblehavekvarteret i Roskilde, hvor han gik rundt med et luftgevær. Politiet beslaglagde flere våben fra manden, men fandt ingen rigtige skydevåben på mandens bopæl. Den 42-årige blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt og sigtet for trusler mod nogle beboere i området. Sagen blev juridisk vurderet, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt nytårsmorgen.

Søndag kl. 10.53 kom endnu en anmeldelse om, at den samme mand var set i området omkring Haveforeningen Solvang, hvor han gik med en geværlignende genstand over skulderen. Flere patruljer kørte til området, hvor den 42-årige blev truffet ud for kiosken i Æblehaven. Han var også ved denne lejlighed i besiddelse af et luftgevær. Den 42-årige blev anholdt uden dramatik og igen tog politiet våbnet fra manden. Han blev igen taget med på stationen, hvor han blev tilset af en læge grundet sin sindstilstand. Den 42-årige blev sigtet for at overtræde våbenloven, men han var ikke mistænkt for at have truet nogen i forbindelse med den nye sag, og han blev løsladt efter end afhøring og sagsbehandling. Den 42-årige ønskede sagen om de beslaglagte våben forelagt retten, som nu skal vurdere om politiet havde ret til at tage dem.

Politiet skal nu vurdere sagerne med de beslaglagte våben, herunder flere antikke våben, for at afklare om der foreligger særskilte våbenlovsovertrædelser.

Tyveri udviklede sig til røveri – Ros Torv, Roskilde

Kl. 13.53 modtog politiet en anmeldelse om, at en ansat i en dagligvarebutik var blevet udsat for vold af en person, som mistænkes for butikstyveri, efter at manden havde lagt varer ned i sin taske. Den ansatte konfronterede den mistænkte mand, da han havde passeret kasselinjen og dermed sidste betalingsmulighed. Manden udøvede vold mod den ansatte ved bl.a. at tildele den ansatte skub og spark samt tage kvælertag. Den ansatte blev efterfølgende tilset af en læge på skadestuen.

Manden beskrives som:
A: Mand, 35-45 år, ca. 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: skægstubbe, Talte: Dansk, Iført: sort dunjakke, kondisko m. orange farve, Medbragte: sort skuldertaske.

Kontakt politiet, hvis du har oplysninger om manden.

Politibetjent genkendte efterlyst bil – Holbækmotorvejen, Roskilde

Den 24. december fik en kvindelig bilejer fra Hvalsø stjålet sin bil, hvor hendes hund befandt sig. Hunden blev senere samme dag fundet i Jægerspris og kom retur til sin ejer, men bilen var fortsat efterlyst.

Kl. 22.29 var en politibetjent på vej på arbejde, da han bemærkede den efterlyste bil, som han kunne huske nummerpladen på. Betjenten alarmerede vagtcentralen, som sendte en patrulje, der kort tid efter lokaliserede den stjålne bil, som kørte af motorvejen. Bilen fulgte ikke politiets anvisninger om at stoppe og kørte bl.a. bilen igennem byzone i Vester Såby, hvor man maksimalt må køre 50 km/t, men hvor bilens hastighed blev målt til 130 km/t. På grund af glatte veje gled bilen dog af vejen og havnede på en mark. En 25-årig mand uden fast bopæl og en 22-årig mand fra Hørve, som befandt sig i bilen, flygtede fra stedet til fods og blev kort efter anholdt af to betjente – den ene blev anholdt i en å. Politiet er ved at afklare, om der er grundlag for at fremstille mændene i grundlovsforhør.