Der kan være mange gode grunde til at skulle have lagt nyt tag. Måske står du og har skrevet under på nybyggerdrømmen i Roskilde, du har behov for en tilbygning, eller også holder taget ikke tæt mere. I takt med årenes slid på taget kommer der selvfølgelig et naturligt punkt, hvor det kommer til at trænge til at blive udskiftet. Kan du nikke genkendende til en af de grunde? Så får du har en guide til at overvejelserne omkring det nye tag, du skal have anskaffet dig.

Holdbarhed
Når du skal vælge mellem de mange muligheder, er det værd at vide, at der selvfølgelig er forskellig holdbarhed på de mange varianter af tagtyper. Et tag skulle gerne holde mange år fremadrettet og modstå vejr og vind. Fx er et tegltag og et tag af decra langtidsholdbar. Så tænk det med, når du skal ud at vælge mellem tegltage, decratage, tagpaptage, skifer m.fl.

Æstetik
De mange forskellige tagtyper bringer hver især en æstetik med sig, som kan præge dit hus. De mange muligheder inkluderer fx blanke og matte tagsten samt et udvalg af farver. Du kan gå efter et moderne look med fx mørkt decratag eller et mere klassisk look med røde teglsten. Der er et tag til enhver smag.

Er taget kompatibelt med dit hus?
Det kan godt være, du har udset dig én tagtype, men det er ikke sikkert, at det er den, du skal have hjem. Måske passer det tag, du har forelsket dig i, slet ikke til dit hus enten æstetisk, eller fordi taghældningen ikke er optimal til den slags tag og dermed kræver en større renovering af spærrene. Det er værd at have i mente, når du er på udkig efter dit nye tag.

Er du ikke helt sikker på valget, kan du søge inspiration online, hos byggefirmaer eller i nabolaget.

Det kan godt være, du har udset dig én tagtype, men det er ikke sikkert, at det er den, du skal have hjem. PR-foto.