Den officielle Spil Dansk dag er torsdag 30. oktober. Men i Roskilde tages hele uge 44 i brug.

Op mod 50 små og store musikoplevelser venter om hjørnet, i bussen og svømmehallen, på gågaden og brandstationen, på byens spillesteder, i skoler, på biblioteker og tårne i denne uge. Årets Spil Dansk uge i Roskilde har særligt fokus på mangfoldigheden i det danske musikliv, på musik i gader og stræder – og på utraditionelle koncertformer.
SD-solo-smlSpil Dansk har udviklet sig til Danmarks største musikbegivenhed. Formålet er at udbrede, udvikle og dermed sætte fokus på dansk musikkultur. I år sættes der igen rekord i antallet af arrangementer over hele landet – mere end 1400 Spil Dansk arrangementer. Samtidig præsenterer mange af DR’s kanaler udelukkende dansk musik, og en lang række streamingtjenester og lokale og kommercielle radiostationer deltager også i fejringen.

Kick off af Musikby 2.0
Roskilde Kommune vil i samarbejde med blandt andre Roskilde Festival arbejde for at revitalisere og kickstarte Roskilde Kommunes profil som en kommune, der har en særlig styrkeposition indenfor musik. Det sker under temaet Musikby 2.0. Det kommer Spil Dansk ugen til gode og har i første omgang resulteret i 150.000 kr. til det ubetinget største og mest varierede Spil Dansk program til dato.

Ideen med Musikby 2.0 er at sikre, at der er en stærk fødekæde, som starter med rytmik og musikforståelse i daginstitutionerne og i indskolingen, stærke og tidssvarende tilbud på de musiske skoler, karriereudvikling af de bedste i Bandakademiet, musikskabelse for alle, mangfoldige scener samt at skabe ramme for afvikling af store koncertoplevelser på Åben Arena (Dyrskuepladsen).

Udvalgte koncerter:

Tirsdag 27. oktober –  Mød borgmesteren i sang
Roskilde Kommunes borgmester har fået en særlig udfordring af Sangkraftcenter Roskilde Synger – hvilke sange har en særlig betydning for dig og hvorfor?
Kom og få en forklaring og deltag i sangen.
Beredskabsstationen Roskilde – kl. 19.00.

Tirsdag 27. oktober  – HALFDANSKERNE – NOGET OM EN POET
Den populære visetrio Halfdanskerne markerer begivenheden med et hyldestshow baseret på sange af Halfdan og hans musikalske og poetiske venner.
Vindinge Kulturcenter – kl. 19.30.

Onsdag 28. oktober – Musik i Eventyrskoven v. Trommelise
Masser af skønne børn fra Roskildes Børnehaver skal synge, danse, lege og bevæge sig sammen.
Den overdækkede gård ved Danske Bank (også torsdag 29. oktober) kl. 9.30 + 10.30 + 13.00.

Onsdag 28. oktober – Music Maker
Otte kunstnere fra den nyligt overståede Music Maker camp i Roskilde præsenteres 28. oktober på Gimle kl. 19.30. Aftenen sluttes af med aktuelle Lydmor & Bon Homme.
Arrangør: Bandakademiet.

Torsdag 29. oktober – AQUA BEATS AND LIGHT
Gimle, Spil Dansk og Roskilde Badene præsenterer AQUA BEATS AND LIGHT under Spil Dansk ugen.
Spil Dansk har udviklet sig til en af Danmarks største musikbegivenheder, hvor formålet er at udbrede, udvikle og dermed sætte fokus på dansk musikkultur. I den forbindelse inviterer vi indenfor til et nyt koncept i Roskilde Badet, hvor kreativiteten når nye højder.
Til AQUA BEATS AND LIGHT svømmer du rundt i hallen imens lyd og lys går op i en højere enhed. Det kan kun blive magisk!
Roskilde Badene kl. 16.00 – 21.00.

Torsdag 29. oktober – James Rasmussens Trio
Dåstrup Forsamlingshus danner rammen om et fælles arrangement, hvor Spil dansk, Dåstrup Forsamlingshus og Viby Musikforening inviterer til en festlig aften i selskab med James Rasmussen Trio.
Dåstrup Forsamlingshus – kl. 19.00.

Fredag 30. oktober – Ingeborg Børch
Operasangeren Ingeborg Børch giver koncert i Jyllingecentret for de forbipasserende.
Jyllingecentret – kl. 15.00.

Fredag 30. oktober – GYSERKONCERT
Minikoret, All Starz og Sing It fra Roskilde Musiske skole sørger for musikalsk uhygge med sprøde toner og dæmpet belysning!
Kom og hør sange om hekse, trolde, spøgelser og lygtemænd – gys for alle aldre!
Roskilde Bibliotek – kl. 18.00.

Fredag 30. oktober- RØST
Duoen RØST spiller danske sange og folkeviser i egne fortolkninger fra deres anmelderroste CD “Drømte mig en drøm”.
Duoen spiller i Laurentii Tårnet og ud mod Stendertorvet som afslutning på Lysfesten og i samarbejde med Spil Dansk i Roskilde.
I og foran Sct. Laurentii Tårnet – kl. 20.45.

Fredag 30. oktober – Katinka
Byens hus fejrer Spil Dansk med en intimkoncert i særklasse.
Katinka er vinder af dette års Karrierekanon. Du kan opleve den nyskabende kunstner i historiske rammer, når Katinka går på scenen i Byens hus Salen – den tidligere byrådssal.
Byens Hus – kl. 21.30.