Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2021/08/19 til 2021/08/31.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Larm fra fyrværkeri lød som skud – Rønnebærparken, Roskilde

Kl. 19.20 fik politiet anmeldelse om høje brag, som kunne være skud omkring Rønnebærparken i Roskilde. Flere patruljer kørte til stedet for at afklare, hvor bragene kom fra. Et vidne havde set en gruppe på flere unge, som havde affyret bomberør og kanonslag i boligkvarteret. Politiet kørte en tur i området, men traf ingen som kunne mistænkes for at stå bag. Der blev ikke fundet nogen tegn på, at der var afgivet skud i området. Patruljerne forblev omkring bebyggelsen og området omkring i et stykke tid, men der kom ikke nye episoder med fyrværkeri eller andre høje brag.

Spirituskørsel på knallert – Æblehaven, Viby Sj.- Roskilde

Kl. 22.35 standsede en betjent fra færdselsafdelingen en lille knallert på Æblehaven i Viby Sj. Knallertføreren, en 64-årig lokal mand, havde en promille over det tilladte, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel på lille knallert. Han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere i sagen, når blodprøven er blevet analyseret.

Shhh – politiet har fortsat fokus på støj – Havnen i Roskilde

Hver torsdag aften i sommerhalvåret mødes motorentusiaster på Roskilde Havn for at se på biler og motorcykler. Arrangementet er blevet et stort tilløbstykke, der tiltrækker folk fra nær og fjern. Politiet er til stede ved arrangementet, hvor betjentene går i dialog med deltagerne om at holde støjniveauet nede.

“Vi oplever stor forståelse og fornuftig dialog med de borgere, vi møder på havnen. Langt de fleste er der for at se på biler eller vise deres køretøjer frem stille og roligt,” siger John Jensen, vicepolitiinspektør i forebyggelsesafdelingen, som hver torsdag stiller med lokalbetjente på havnen.

“Det er ganske få, som gasser deres køretøjer unødigt op og generer naboer og borgere i Roskilde. Det har vi stor fokus på, så derfor har vi også en færdselsindsats i Roskilde om torsdagen,” siger vicepolitiinspektøren.

Færdselsafdelingen kørte torsdag aften i Roskilde by og omkring havnen. En færdselspatrulje, der kl. 19.46 kørte i en videobil, optog en personbil, der gassede kraftigt op, så bilen gav nogle knald fra udstødningsrøret. Bilisten kørte desuden langt over det tilladte i byzonen, så patruljen standsede og sigtede føreren. Det var en 21-årig mand fra Roskilde, som kørte for stærkt, og som skabte unødig støj. Videooptagelsen sendes nu til Nationalt Færdselscenter i Rigspolitiet, som kan lave en præcis beregning af, hvor hurtigt den 21-årige kørte.

På Køgevej kl. 20.10 blev en spiritusbilist, en 53-årig mand fra Roskilde anholdt og fik udtaget en blodprøve. Han blev desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han var blevet frakendt kørekortet i en tidligere sag om spirituskørsel. Bilens ejer blev sigtet for at overlade føringen af en sin bil til en person uden kørekort.

Politiets indsats på Roskilde Havn fortsætter, indtil kulden sætter ind, og de mange fine køretøjer bliver sat i garagen for vinteren.

Bil konfiskeret – Holbækmotorvejen, Roskilde – Roskilde Kommune

Kl. 00.05 standsede politiet en bil, som blev ført af en 25-årig mand fra Greve, som er frakendt førerretten. Da manden inden for de sidste tre år har kørt mere end tre gange uden førerret i frakendelsestiden, valgte politiet af beslaglægge bilen. Den 25-årige mand ønskede beslaglæggelsen forelagt retten og kan derfor se frem til at få afgjort beslaglæggelsen af en dommer.

Røveri mod forretning – Hyrdehøj Alle, Roskilde – Roskilde Kommune

Kl. 21.40 fik politiet en anmeldelse om, at tre personer havde forsøgt at forlade en butik uden at betale for varerne. De tre butikstyve – en mand og to kvinder havde indfundet sig i dagligvarebutikken, hvor de lagde diverse varer i barnevogn, hvorefter de gik gennem kassen uden at betale for varerne i barnevognen. En kunde standsede en af kvinderne, som skubbede barnevognen, ved udgangen, hvorefter der opstod tumult mellem kunden og de tre butikstyve. Herunder blev kunden tildelt et knytnæveslag i hovedet af den mandlige butikstyv, hvorved kunden faldt bagover. Efterfølgende forlod de tre butikstyve dagligvarebutikken. Patruljen fandt frem til de tre butikstyve – en 19-årig kvinde, en 30-årig kvinde og en 32-årig mand – alle fra Roskilde-området, som blev anholdt og sigtet. Ligeledes fandt politiet frem til tyvekosterne. De tre anholdte i sagen skal nu afhøres af politiet, og i den forbindelse vil der blive taget stilling til, om de tre anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.

Gaderøveri – Ringstedgade, Roskilde – Roskilde Kommune

Kl. 00.25 anmeldte en 22-årig mand fra Roskilde, at han havde været udsat for et gaderøveri, hvor han var blevet fastholdt af to mænd, som fratog forurettede en sølvhalskæde, hvorefter de undløb fra stedet.
De to gerningsmænd beskrives som:
A. Mand, østeuropæisk af udseende, 20-25 år, 170-180 cm høj, lys i huden, kort sort hår, almindelig af bygning, talte et østeuropæisk sprog. Påklædning: Iført mørkt tøj og en grå bluse inderst. Medbragte en mørk rygtaske.
B. Mand, østeuropæisk af udseende, 20-25 år, 170-180 cm høj, almindelig af bygning, lys i huden, kort sort hår, almindelig af bygning, talte et østeuropæisk sprog. Iført mørkt tøj.
Kontakt politiet på telefon 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Lov om euforiserende stoffer (salg) – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 01.00 standsede politiet en personbil ført af en 25-årig mand fra Kirke-Hyllinge, der havde en 33-årig mandlig passager fra Roskilde med i bilen. Føreren blev testet positiv med narkometer for at være påvirket under kørslen, og ved ransagning af køretøjet fandt patruljen både flydende stof, hash, amfetamin samt piller. Begge blev sigtet for at være i besiddelse af narkotika til videresalg, og fra bilen blev en økse beslaglagt som overtrædelse af våbenloven, idet de to personer ikke havde anerkendelsesværdigt formål til at medbringe denne på køreturen. De blev anholdt og sigtet for sagerne, politiet ransagede deres adresser, men uden at finde yderligere narkotika eller våben. Begge blev afhørt og løsladt, men de er fortsat sigtet og vil høre nærmere om sagerne.

Bil taget for 5.gangs kørsel uden kørekort – Hedelandsvej, Roskilde

Kl. 12.50 kørte en patrulje ved haveforeningen Hvilen i Roskilde, da en personbil kom kørende imod dem. Betjentene besluttede at standse bilen rutinemæssigt på Hedelandsvej, hvor de traf føreren, en 28-årig mand fra Roskilde, som havde et kørselsforbud. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Da det var femte gang den 28-årige kørte uden førerret i samme bil, så politiet beslaglagde bilen, som den 28-årige havde lånt af et familiemedlem. Bilens ejer blev orienteret om beslaglæggelsen, som hun ønskede forelagt retten, der nu skal tage stilling til, om politiets indgreb var retmæssigt.

Brand efter brug af ukrudtsbrænder – Nanortalikvej, Himmelev – Roskilde

Kl.16.40 kørte politi og brandvæsen til brand i en villa på Nanortalikvej i Himmelev, hvor der var røg og flammer i taget. Alle personer kom ud af huset og brandvæsnet fik hurtigt kontrol over branden, der havde fået fat i undertaget på huset. Politiet undersøgte brandstedet, hvor det blev klarlagt, at der var blevet brugt ukrudtsbrænder omkring huset tidligere på dagen, som havde forårsaget branden. Husejeren blev sigtet for at overtræde beredskabslovens regler om uforsigtighed med i ild, og kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Spirituskørsel med høj promille – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 21.17 fik politiet anmeldelse om en mulig spiritusbilist, som netop var kørt fra Ringstedvej ind på Holbækmotorvejen mod øst. En patrulje fik hurtigt standset bilisten på motorvejen, hvor føreren af bilen, en 58-årig mand fra Kastrup, blev testet med alkometeret. Resultatet viste en promille på mere end 2,0, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev taget med i detentionen til afrusning, da han ikke blev skønnet egnet til at tage var på sig selv grundet beruselse. Den 58-åriges bil blev beslaglagt til sagen, som det er muligt efter færdselslovens regler om vanvidsbilisme, når promillen er højere end 2,0. Han blev løsladt mandag morgen, men vil høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af blodprøven kommer. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Indbrud i Perioden

Brillantvej, Jyllinge
Tværdalen, Jyllinge
Gyvelvej, Roskilde

Rørholm, Himmelev, Roskilde