Hvordan skal et siddemøbel se ud, for at opfylde unges behov? Den udfordring har 100 elever fra Roskilde Tekniske Skole arbejdet med, og det er blevet til 13 vidt forskellige møbler, som på mandag flytter ind i Latinerhaven hos Roskilde Gymnasium – til daglig kaldet Amtet.

Siddemøbler fra Teknisk Skole.

Der er officiel indvielse af møblerne mandag d. 28. oktober kl. 14.00 med deltagelse af Daniel Prehn, udvalgsformand for Plan- og Teknikudvalget. Pressen er velkommen.

Møblerne er designet til at sidde, flyde eller slænge sig på, og der er også gjort plads til musikken. Latinerhaven har nemlig 2 udendørs bluetoothhøjttalere, som der også er gjort plads til i møblerne.

Møbelbyggeriet forholder sig til FNs verdensmål, og derfor indgår forskellige genbrugsmaterialer i møblerne. Alle møblerne indeholder genbrugsbeton, som firmaet Musiconfirmaet Musiconcrete har hjulpet eleverne med at fremstille.

I første omgang kommer møblerne til at stå i Latinerhaven i en prøveperiode på 2 uger. Derefter skal der ses på, om nogle af møblerne kan blive en mere permanent del af Latinerhaven.

Det er 3. år i træk, at Roskilde Kommune og Roskilde Tekniske Skole i fællesskab udvikler nyt byrumsudstyr. I 2017 lavede eleverne talerstole til kommunalvalget og i 2018 gjaldt det talerstole til Roskildes Lysfest.

Siddemøbler fra Teknisk Skole.
Siddemøbler fra Teknisk Skole