Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2019/08/23 til 2019/09/03.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Køgevej/Lufthavnsvej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 19.46 anmeldte en bilist, at han havde kørt bag ved en lastbil med en påhængsvong, som tabte store mængder korn på kørebanen. Politiet kontaktede en kornforhandler i Gadstrup, som bekræftede at den pågældende lastbil var på vej til dem med kornet. Politiet forsøgte forgæves at kontakte føreren af lastbilen under kørslen. Kornforhandleren havde fortalt chaufføren om politiets henvendelse, så han ringede herefter til politiet. Han blev her gjort bekendt med, at et vidne havde set, at han havde tabt kornet, og at han skulle sørge for at få det fjernet hurtigst muligt.

Politiet fik ingen anmeldelser om, at kornet havde givet anledning til uheld på nogen af strækningerne. Ifølge færdselsloven er det forbudt at henkaste eller efterlade noget, der kan være til fare eller ulempe for færdslen. Det tabte skal straks fjernes, og kan dette ikke ske, skal trafikanterne advares om faren.

Færdselsuheld med cyklist – Hovedgaden, Gadstrup, Roskilde

Kl. 14.21 påkørte en varebil ført af en 50-årig mand fra Gadstrup en cyklist, da han skulle svinge til højre ind på en adresse på Hovedgaden. Bilen kørte med omkring 20 km/t, da uheldet skete, og cyklisten, en 34-årig mand fra Vallensbæk tog selv på skadestuen for at få undersøgt sit ene håndled, der var ømt efter faldet. Politiet kørte til stedet, optog rapport og besigtigede parterne.

Færdselsuheld med personskade – Frederiksborgvej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 06.11 skete et frontalt sammenstød mellem en varebil og en personbil. I personbilen sad en 52-årig kvinde fra Slangerup bag rattet, og i varebilen sad en 29-årig mand fra Lundby. Den 29-årige mand kom alvorligt til skade og røg ud af døren ved sammenstødet og endte på asfalten. Begge parter fik rutinemæssigt udtaget blodprøver for at afklare, om nogen af parterne var påvirkede under kørslen. De vil høre nærmere om deres blodprøve senere. Politiet optog rapport på stedet og afhørte vidner, ligesom en bilinspektør kom til stedet for at klarlægge omstændighederne ved uheldet. Trafikken blev i mellemtiden ledt ad andre veje, og der var åbent for trafik igen Kl. 09.39.

Blændet af solen og kørte ind i skilte – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 12.54 skete et uheld på Ringstedgade ud for nr. 13, da en 83-årig kvinde fra Roskilde, som kørte i sin bil mod syd. Her blev hun blændet af solen og mistede herredømmet over sin bil og påkørte derfor to vejskilte. Kvinden blev kørt til tjek på sygehuset, men slap fra uheldet uden alvorlige skader. Politiet optog rapport i sagen, og fik bilen nødflyttet, så trafikken igen kunne glide på Ringstedgade.

Traktor væltede – Køgevej/Vor Frue Hovedgade, Roskilde

Kl. 23.06 væltede en traktor med påhængsvogn, hvorpå der lå 20 bigballer halm. Uheldet skete, da en personbil overhalede traktoren og føreren signalerede med havariblinket, at traktoren ikke havde lys bag på vognen. Føreren af traktoren, en 19-årig kvinde fra Hvidovre blev så forskrækket, at hun klodsede bremsen på traktoren, hvilket på grund af den våde vejbane resulterede i, at traktoren skred ud og væltede om på siden. Trækket på påhængsvognen knækkede og de 20 bigballer faldt af og spærrede hele kørebanen i nordgående retning. Den 19-årige fører kom ikke til skade ved uheldet. Ejeren af traktoren kom til stedet forsøgte at bjerge køretøjet, men dette var ikke muligt. Der måtte en kran til at fjerne traktor og vogn. Det lykkedes ejeren at flytte bigballerne, så vejen igen blev fri. Føreren og ejeren af traktoren blev sigtet for at traktoren havde nedslidte dæk, og at der ikke var lys på vognen. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstænd
ighederne omkring uheldet.

Anholdt for ordensbekendtgørelsen – Hersegade, Roskilde

Kl. 04.17 blev en 23-årig mand fra Næstved sigtet og anholdt for ordensbekendtgørelsen, da han optrådte højtråbende og nægtede at forlade stedet, da politiet anviste ham til det. Han blev taget med til stationen, hvor han blev løsladt næste morgen, da han var faldet til ro. Den 23-årige kan forvente at få en bøde for sin optræden.

Færdselsuheld – Tunevej, Vindinge, Roskilde

Kl. 09.09 forulykkede en 21-årig mand fra Hedehusende i sin bil, da han mistede herredømmet over bilen i et sving. Borgere kom til for at hjælpe og ringede efter politiet. Da politiet kom til stedet, blev manden skønnet påvirket af spiritus og muligvis også narkotika, og derfor bad politiet sygehuset om at udtage en blodprøve for nærmere analyse, da manden alligevel skulle til undersøgelse. Han er sigtet for spiritus- og narkokørsel og vil høre nærmere, når resultatet kommer i politiets besiddelse.

Brand – Vibygårdsvej, Gammel Viby, Roskilde

Kl. 15.48 fik politiet en anmeldelse om, at der var udbrudt brand efter en eksplosion på Vibygårdsvej. Politiet og brandvæsnet var på stedet, hvor en 74-årig mand fra Holmegård formentlig havde forsøgt at lukke gas ud af nogle gasflasker ved at bore hul i. En gnist havde dog antændt gassen, hvilket havde givet en eksplosionslignende brand, og manden blev kraftigt forbrændt. Manden blev fløjet til Rigshospitalet, og de sidste meldinger lyder på, at han fortsat er i livsfare. Politiet og brandvæsnet evakuerede de omkringliggende boliger for at undgå fare for andre menneskeliv, og brandvæsnet brugt lang tid på slukningsarbejdet, og på at køle gasflaskerne ned igen. Gasflaskerne sprang ikke som følge af branden. Politiet forlod området omkring kl. 16.54, mens brandvæsnet arbejdede videre. Arbejdstilsynet blev orienteret om ulykken, men de ønskede ikke at komme til stedet. Politiet optog rapport i sagen, for at klarlægge omstændighederne omkring branden.

Blufærdighedskrænkelse, Algade, Roskilde

Kl. 07.38 anmeldte en 41-årig kvinde fra Roskilde, at hun omkring kl. 06.45 gik i Algade ikke langt fra Røde Port, da hun bemærkede en mand, der kom imod hende med en jakke over armen. Da manden var tæt på kvinde løftede han jakken væk, så hun kunne se, at hans bukser stod åbne, og hun kunne se hans kønsdele. Anmelderen havde ikke følt sig krænket, men ville blot gøre politiet opmærksom på episoden. Manden kom fra Røde Port og gik i retning mod Hestetorvet.

Han beskrives som: Mand, Dansk af udseende, 50-55 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: fedtet hår, fremstod usoigneret, Iført: sort jakke over armen.

Kontakt politiet, hvis du har oplysninger om den beskrevne mand. Tlf. 114.

Fik hosteanfald og endte i grøften – Roskildevej, Solrød

Kl. 17.29 kørte en bil i grøften på Roskildevej. Politiet kom frem for at se, om nogen var kommet til skade. Det viste sig, at bilens fører, en 32-årig kvinde fra Køge havde fået et hosteanfald, hvorved hun mistede herredømmet over bilen, der havnede i grøften. Hun slap fra uheldet uden skader, og politiet kunne fortsætte til andre opgaver.

Vold – Hestetorvet, Roskilde

Kl.01.10 anmeldte personalet fra en pub, at en gæst havde optrådt voldeligt over for en anden gæst. Politiet kom frem til stedet, hvor de traf en 24-årig mand fra Kolding, som blev anholdt og sigtet for vold. Manden havde i forbindelse med et skænderi slået en bekendt, en 23-årig mand fra Kolding, så han faldt og slog sit hoved. Den 23-årige knækkede desuden en tand, som følge af slaget. Den 23-årige var ikke kommet alvorlig til skade, og ønskede ikke at medvirke til sagens opklaring. Den 24-årige blev taget med til stationen, hvor han blev afhørt til sagen. Han blev i forbindelse med visitationen fundet i besiddelse af 4 ecstasypiller, så han blev også sigtet for besiddelse af narko. Den anholdte blev løsladt her til morgen, men er fortsat sigtet i sagerne. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Forsøg på bedrageri – Roskilde

Kl. 14.33 fik politiet en anmeldelse om, at en polsktalende kvinde havde udgivet sig for at være politiet over telefonen, og hun havde spurgt anmelderen, om personen havde værdigenstande i husstanden. Anmelder havde været uforstående over for, at kvinden havde talt polsk, hvis hun var fra politiet, og derfor anmeldte personen forholdet. Politiet vil gerne rose borgeren for at være opmærksom og årvågen. Det er vigtigt altid at være på vagt over for personer, der spørger til værdigenstande, og politiet vil aldrig bede folk om at udlevere værdier. Oplever man noget mistænkeligt, skal man kontakte 1-1-4 og anmelde forholdet.

Forsøg på brugstyveri af bil – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 16.10 fik politiet en anmeldelse om et brugstyveri af personbil, idet en person under påskud af at skulle prøvekøre bilen inden køb, ikke var kommet tilbage med bilen. Politiet efterlyste bilen, der blev fundet på Hovedvejen i Osted og bragt til standsning. Føreren, en 25-årig mand fra Årslev, var efterlyst for anden kriminalitet i København, så han blev overdraget til Københavns Politi. Men manden blev samtidig sigtet for brugstyveri af bil, kørsel uden førerret og narkokørsel. Han er fortsat anholdt og i Københavns Politis varetægt.

Vold mod polititjenestemand – Stændertorvet, Roskilde

Kl. 15.51 blev en 48-årig kvinde fra Roskilde anholdt og sigtet for vold, trusler og fornærmelig tiltale mod en polititjenestemand i forbindelse med en visitation på Stændertorvet i Roskilde. Hun blev afhørt til sagen, men det blev vurderet, at hun ikke skulle fremstilles i grundlovsforhør, så efter afrusning blev hun løsladt, men kvinden er fortsat sigtet i sagen.

Færdselsuheld – Tilkørsel mod Gevninge, Holbækmotorvejen, Roskilde – Lejre

Kl. 03.06 kørte politiet til et færdselsuheld, hvor en 25-årig mand fra Holbæk mistede herredømmet over bilen og kørte af vejen. Manden skulle undersøges på sygehuset, hvorfor politiet samtidig bad lægen om at udtage en blodprøve, da der var mistanke om spiritus indblandet. Manden blev sigtet for spirituskørsel og vil høre nærmere, når politiet har resultatet af blodprøven.

Blufærdighedskrænkelse – Himmelev, Roskilde

Kl. 00.06 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde beluret en 19-årig kvinde, mens hun befandt sig i sit hjem. Manden havde kort forinden kigget ind af et vindue, men da hun opdagede ham, skyndte han sig væk. Den 19-årige havde en mistanke om, at den samme mand havde beluret hende før. Politiet kom frem og afhørte den forurettede kvinde. De kørte en tur i området, hvor de kiggede efter den beskrevne mand. Her traf de en 41-årig mand fra Roskilde, som passede på signalementet af den mistænkte. Politiet sigtede og anholdt derfor manden for blufærdighedskrænkelse. Han blev taget med til stationen til afhøring, men nægtede al kendskab til sagen. Efter afhøring blev han løsladt, men er fortsat sigtet i sagen. Politiet undersøger nu sagen for klarlægge, om den 41-årige var den mand, som belurede den 19-årige.

Ulovligt arbejde i henhold til udlændingeloven – Håndværkervej, Roskilde

Kl. 09.30 traf politiet to bosniske mænd på hhv. 22 og 54 år sammen med Skattestyrelsen, Styrelsen for Interntional Rekruttering og Integration (SIRI) og Arbejdstilsynet. De to mænd arbejdede på et kraftvarmeværk i Roskilde, selvom de ikke har tilladelse til at arbejde i Danmark. De blev begge anholdt og sigtet for ulovligt arbejde, og politiet passer på deres pas, mens Udlændingestyrelsen vurderer sagen.

Ville ikke standse for politiets anvisninger – Østrupvej, Veksø Sj. – Roskilde

Kl. 11.59 forsøgte politiet at standse en personbil til rutinemæssig kontrol. Føreren af bilen ønskede ikke at standse og gassede derfor op og foretog flere ulovlige overhalinger. Politiet fulgte efter bilen til Gundsømagle, men måtte slippe bilen af syne pga. farlig kørsel. Politiet ønskede ikke at sætte sikkerheden for andre borgere over styr for at fange vanvidsbilisten og håbede, at føreren ville sætte farten ned, når politiet ikke længere var efter den. Kort tid efter fandt politiet bilen et andet sted i Roskilde og undersøgte området for at finde føreren. Politiet fandt ikke frem til manden, der kørte bilen, men har forhørt sig i området for at få nogle tips om, hvem føreren var. Bilen viste sig at være stjålet fra en adresse i Herlev, og føreren mistænkes derfor for at være biltyv.
Han beskrives som:
A: Mand, Afrikansk af udseende, 20-30 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: Skæg., Iført: Rød trøje, sort kasket.
Kontakt politiet, hvis du har set personen, der forlod køretøjet, eller hvis du i øvrigt har oplysninger til sagen.

Ubehagelig person i toget havde kniv og narko på sig – Roskilde Station

Kl. 12.28 bad togpersonalet om politiet hjælp til en person, der ikke ville forlade stedet på personalets anvisninger. Politiet kom ud og traf en 24-årig mand fra Hvalsø, der under visitation var i besiddelse af en kniv på offentligt sted uden anerkendelsesværdigt formål og en klump hash på omkring 1,8 gram. Manden blev sigtet for begge dele og vil høre nærmere senere.

Blufærdighedskrænkelse – Baunehøjvej, Roskilde

Kl. 15.40 så en 45-årig kvinde en mand i udkanten af skoven, og kvinden kunne se mandens blottede underliv. Politiet kørte hurtigt til stedet, men kunne ikke finde den beskrevne person. Manden beskrives som:
A: Mand, Dansk af udseende, 25-35 år, 180 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Var ret solbrændt., Iført: Lys kasket. Lys trøje. Lyse jeans.
Politiet skal nu undersøge, om manden havde forsæt til at blotte sig for kvinden, eller om der er tale om en mand, der ønskede at lade vandet i skovkanten. Derfor hører politiet gerne fra personer, der har oplysninger til sagen.

Spirituskørsel – Roskildevej, Solrød

Kl. 22.54 ringede en borger til politiet, fordi en bil blev ført slingrende. Politiet kørte ud og anholdte en 54-årig kvinde fra Solrød, der fik udtaget en blodprøve til undersøgelse for promillens størrelse. Kvinden blev løsladt og vil høre nærmere, når hendes sag skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Flådevej, Jyllinge
Marsvej, Jyllinge
Toftebuen, Vindinge, Roskilde
Jernaldermarken, Himmelev, Roskilde
Køgevej, Roskilde
Hejrevej, Roskilde
Okseholm, Veddelev, Roskilde
Ageren, Himmelev, Roskilde
Sandparken, Vindinge, Roskilde