På nettet findes der masser af gæsteanmeldelser af restauranter og spisesteder, og det kan være svært at danne sig et overblik. Derfor samler den danske app Eatie alle anmeldelserne og udregner en topliste over gæsternes favoritspisesteder i Roskilde ud fra data indsamlet fra Google, TripAdvisor og Facebook.

Foto: Eatie

I Roskilde er der masser af muligheder for gode gastronomiske oplevelser. Men som restaurantscenen vokser, nogle restauranter lukker og nye kommer til, stiger antallet af gæsteanmeldelser også rundt omkring på nettet. Der er efterhånden så mange, at det er svært at få et godt overblik over, hvordan andre gæster har bedømt et spisested samlet set. Den problematik ønsker den danske app Eatie at gøre op med.

“Eatie er en dansk app, der samler alle de danske spisesteders anmeldelser, som allerede findes på nettet på Google, TripAdvisor, Facebook og Yelp. På den måde kan man få et samlet overblik over, hvordan spisesteder er anmeldt af gæsterne på tværs af flere forskellige platforme,” siger Morten Lie Jørgensen, direktør for Eatie.

Et godt overblik over de danske restauranter
Eaties app gik i luften i sommeren 2018 og har indsamlet over 2,5 millioner anmeldelser på tværs af flere hjemmesider for mere end 6000 restauranter, cafeer og spisesteder i Danmark.

“Vi er en flok foodies og technørder, der synes, det er vigtigt med gode spiseoplevelser. Derfor vil vi gøre det nemt at finde frem til gode spisesteder i nærheden og booke bord. Vi indsamler data, som allerede findes på nettet, så der er ikke tale om en manuel vurderingsproces, men et samlet overblik over allerede eksisterende data,” siger Morten Lie Jørgensen.

Ud fra den store mængde data har Eaties algoritme udregnet en topliste over gæsternes favoritspisesteder i Roskilde. Her ligger Nira Sushi lige nu nr. 1. Nira Sushi har siden 2015 ønsket at servere sundere sushi af de bedste råvarer til gæsterne.

Roskildes Top 3 spisesteder ifølge gæsterne er lige nu:

Nira Sushi – score på 9,7 ud af 10
Mumm – 9,5
Restart – 9,5

Hele Roskildes topliste kan ses her.

På nettet findes der masser af gæsteanmeldelser af restauranter og spisesteder, og det kan være svært at danne sig et overblik. Derfor samler den danske app Eatie alle anmeldelserne og udregner en topliste over gæsternes favoritspisesteder i Roskilde ud fra data indsamlet fra Google, TripAdvisor og Facebook. Foto: Eatie.