Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 20. maj 2019 til den 28. maj 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Krydsede jernbanen trods afspærring – Stationsvej, Gadstrup, Roskilde

Kl. 11.23 ringede en DSB-medarbejder til politiet, fordi to kvinder havde passeret jernbanesporet, på trods af at DSB havde spærret af for at teste nye tog. De nye tog kører med 120 km/t på strækningen, og det er dermed meget farligt at passere sporet. Politiet tog derfor kontakt til kvinderne telefonisk og fik formanet dem.

Betalingskort franarret borger – Hasselparken, Jyllinge – Roskilde

Kl. 08.05 anmeldte pårørende til en 79-årig kvinde fra Jyllinge, at den 79-årige tirsdag eftermiddag kl. ca. 140.0 var blevet opsøgt af en fremmed mand, som hun havde udleveret sine betalingskort, koder og NemID til. Inden mandens besøg var hun blevet ringet af en anden mand, der oplyste at ringe fra hendes bank. Han havde oplyst, at der var noget galt med hendes betalingskort, som banken ville afhente hurtigst muligt. Den 79-årige var efterfølgende blevet ringet op af en person, der udgav for at være fra politiet, og som forklarede, at hendes betalingskort var involveret i en større, men hemmelig sag fra Jyllinge-området. Kvinden blev instrueret i at holde sagen hemmelig for andre. Da en mand så dukkede op, fik han efter en længere snak, hvor den 79-årige ikke anede uråd, udleveret de ønskede kort og koder mv. En pårørende opdagede dagen efter, at der var foretaget uberettigede hævninger på den 79-åriges kort indtil videre for ca. 24.000 kr. Manden, der havde fået kortene mv. udleveret, blev af den 79-årige beskrevet som: mand, afrikansk af udseende, dansktalende, 20-30 år, ca. 170 cm høj, kraftig af bygning, kort sort hår, iført grå træningsdragt og kasket med et mønster foran. Politiet har optaget rapport om tricktyveriet og forsøger nu via eventuel overvågning ved pengeautomater at få identificeret den eller de mistænkte i sagen.

Politiet skal generelt advare mod denne type af henvendelser, der afviger fra den normale fremgangsmåde, når en kunde bliver kontaktet af sit pengeinstitut. Foretag eventuelt en kontrolopringning, hvis man er i tvivl om noget, og udlever aldrig betalingskort og fortrolige/personlige dokumenter til fremmede, der ikke har legitimeret sig, eller som man kender som ansatte i sit pengeinstitut.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der måtte have set den beskrevne mand eller andre, som han kan have været i selskab med, i Jyllinge tirsdag eftermiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Frederiksborgvej/Jyllinge Parkvej, Roskilde

Kl. 10.55 skete et færdselsuheld, da en 73-årig kvinde fra Hillerød kørte i bil ad Frederiksborgvej mod syd og ramte en personbil, der holdt tilbage i krydset ved Jyllinge Parkvej, hvor den skulle svinge til venstre ad Frederiksborgvej mod nord. Den 73-årige kørte ifølge vidner frem for rødt lys, og nåede ikke at bremse. Så hun ramte den holdende bil, der blev ført af en 51-årig mand fra Jyllinge, med en uændret hastighed. Der skete ingen alvorlig personskade, men der skete omfattende skade på bilerne, så de måtte fjernes med vejhjælp. Uheldet skabte trafikale udfordringer på stedet indtil bilerne var fjernet. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse årsagen til uheldet.

Hærværk, knivlov og narko – Algade, Roskilde

Kl. 01.43 tilbageholdt en handlekraftig borger en påvirket mand, der havde forøvet hærværk mod nogle blomsterkummer, der netop var plantet til foran et pizzaria i Algade. En patrulje kom frem og traf en 22-årig mand fra København N, der var så påvirket, at han ikke kunne tage vare på sig selv. Han blev sigtet for hærværk, anholdt. Ved visitation af manden fandt patruljen en urtekniv og en pose med 0,2 gram kokain i lommen. Han blev sigtet for overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer, og blev taget med til politistationen til afrusning, hvor han blev løsladt næste formiddag. Han dagen efter var den gal igen. Da blev den samme 22-årige mand sigtet i en sag om røveri af en telefon på Dronning Margrethesvej i Roskilde, hvor han også havde stoffer på sig – Se mere lørdag-søndag kl. 04.56.

Lørdag – søndag:

Sur togrejsende – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 00.20 ønskede DSB assistance fra politiet til at bortvise en mandlig togrejsende, som både havde været højrøstet og slået en knytnæve ind i en dør på grund af irritation over DSB-personalet. Politiet fik på Roskilde station kontakt til en 36-årig mand fra Rødovre, som blev bortvist fra toget uden problemer. Politiet gav ham samtidig besked om at henvende sig til Retten på Frederiksberg førstkommende hverdag, idet han var efterlyst til et retsmøde. Hvad årsagen til mandens irritation over DSB reelt var, har politiet ingen oplysninger om.

To sigtet for røveri mod personer – Dronning Margrethes Vej, Roskilde

Kl. 04.56 modtog politiet en anmeldelse fra en ung mand og en ung kvinde begge 17 år fra Roskilde. De var kort forinden blevet frarøvet bl.a. mobiltelefon, en hvidt net, øretelefoner mv. af to mænd, som var gået fra stedet. Den ene af mændene havde taget et greb om halsen og den 17-årige unge mand, som i truende vendinger var blevet frarøvet sine effekter. Mændene havde efterfølgende henvendt sig til den 17-årige unge kvinde, som også havde udleveret diverse, mindre værdifulde effekter. Politiet kørte hastigt til området og kunne kl. 05.00 anholde en 20-årig mand fra Roskilde og en 22-årig mand fra København N som mistænkte i sagen. De var i besiddelse af de effekter, som de havde røvet fra de to ofre, som de tilfældigt havde mødt i området. Den 22-årige blev i forbindelse med visitationen fundet i besiddelse af to joint samt flere kapsler med noget hvidt pulver. Besiddelse af de effekter medførte tillige en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. De to anholdte, der var lettere påvirkede af spiritus, blev afhørt til sagerne, men løsladt uden fremstilling i grundlovsforhør. Begge sigtede vil således høre nærmere fra politiet, når deres skal afgøres.

Søndag – mandag:

Mand kørt til undersøgelse – Blommehaven, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 18.12 oplyste en anmelder, at der sad en mand og sov i en el-scooter foran hendes hus kun iført shorts og bar mave. Politiet fik oplyst, at manden var muligvis fuld og ikke kunne tage vare på sig selv. En patrulje kom frem til stedet, hvor de traf en 51-årig mand fra Borup, der virkede konfus og havde brug for lægehjælp. Politiet fik en ambulance frem til den 51-årige, der blev kørt til skadestuen til tjek.

Biltyve anholdt i København – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 17.08 anmeldte en 22-årig kvinde fra Roskilde, at hun netop havde fået stjålet sin personbil med nøglen i tændingslåsen. Hun havde kortvarigt forladt bilen stående i tomgang, da nogen stjal den og flygtede i retning mod Holbækvej. Anmelderen havde sin mobiltelefon liggende i bilen, og anmelderen kunne via en sporing oplyse politiet om, at bilen kørte i retning mod København. Midt- og Vestsjællands Politi underrettede derfor både Københavns Vestegns Politi og Københavns Politi om biltyveriet. Kl. ca. 20.45 kunne Københavns Politi oplyse, at bilen var standset i Valby-området, og at to mænd på 29 og 42 år fra København var blevet anholdt. Føreren var den 29-årige, som også var påvirket af både alkohol og euforiserende stoffer under kørslen, ligesom han heller ikke havde nogen førerret. Han fik derfor flere sigtelser end den 42-årige af Københavns Politi. Midt- og Vestsjællands Politi overvejer nu, hvorvidt der er grundlag for at mistænke bilejeren for overtrædelse af færdselsloven ved at have efterladt bilen uden at sikre sig, at bilen ikke uberettiget kunne bruges af andre.

Besværlig gratist – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 22.08 ønskede DSB assistance fra politiet, idet en gratist ikke ønskede at medvirke til udstedelse af en kontrolafgift i forbindelse med en togrejse uden billet. Politiet fik kontakt til en 64-årig mand fra Rødovre, som DSB gav en kontrolafgift. Manden blev ikke sigtet for noget af politiet.

Urolige rejsende i tog – Viby Sj.-station – Roskilde

Kl. 05.00 bad DSB om assistance fra politiet, idet to passagerer, der havde fået en kontrolafgift af DSB, optrådte udadreagerende. DSB-personalet havde lukket dem inde i en vogn, indtil toget kom til Viby Sj. Inden politiets ankomst til togstationen i Viby, var en mand og en kvinde stukket af, efter at de forinden havde trukket i togets nødbremse. DSB oplyste, at begge ville ryge i toget og fået forbudsreglerne herom indskærpet. Det havde ophidset manden så meget, at DSB-personalet følte sig utrygge. Da personerne var forsvundet i Viby inden politiets ankomst, foretog politiet sig ikke yderligere, idet roen var genoprettet, og der ikke var sket nogen skade på togets inventar.

Mand generede forbipasserende – Algade, Roskilde

Kl. 10.40 anmeldte en borger, at der i Algade i Roskilde var en mand af afrikansk afstamning, der var truende i sin adfærd og generede de forbipasserende. Ifølge anmelderen virkede han fuld, og han hoppede han ind foran cyklister og opførte sig generelt provokerende over for folk. En patrulje kørte til stedet, hvor de fandt frem til den pågældende, der viste sig at være en 25-årig mand fra Roskilde. Han var spirituspåvirket, men var nu faldet til ro. Han fik en formaning om at opføre sig ordentligt, og han gik herefter hjem uden at være blevet sigtet for noget.

Mand med kniv – Maglegårdsvej, Roskilde

Kl. 11.34 fik politiet en anmeldelse om, at der på Erhvervsakademiet i Roskilde havde været en episode i kantinen, hvor en mand havde taget en kniv fra kantinens køkken og var løbet efter en anden mand. De to mænd var løbet fra stedet i retning mod Roskilde Station. Politiet sendte flere patruljer til skolen, hvor manden, der var blevet jagtet var kommet tilbage. Den forfulgte mand viste sig at være 27 år og fra Kalundborg. Han var uskadt og oplyste, at der ikke var sket noget, men ønskede ellers ikke at samarbejde med politiet. Politiet fandt kort efter frem til manden, der havde taget kniven. Patruljen anholdt den 23-årige mand fra København, der blev fundet i besiddelse af en brødkniv, så han blev sigtet for overtrædelse af knivloven. Den 23-årige blev afhørt til sagen, men gav ikke politiet oplysninger om, hvad motivet til hans handling var. Politiet har en formodning om, at årsagen til episoden er en intern konflikt mellem de to parter, men skal nu undersøge sagen nærmere. Den 23-årige blev løsladt efter at være blevet afhørt, men er fortsat sigtet i sagen.

Kvinde død efter fald fra 6. sal – Trekroner Centervej, Trekroner, Roskilde

Kl. 15.25 kom et alarmopkald om, at en kvinde var faldet ud fra 6. sal i et hus under opførelse. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor kvinden blev erklæret død. Kvinden viste sig at være 53 år og fra Roskilde. Der var intet mistænkeligt i sagen, men tale om en ulykkelig hændelse. De pårørende er underrettet.

“Skud” viste sig at være fyrværkeri – Rønnebærparken, Roskilde

Kl. 22.07 anmeldte flere bekymrede borgere, at de havde hørt skud ud for Rønnebærparken nr. 38. Politiet sendte flere patruljer til stedet og kom frem ganske kort efter anmeldelsen. Patruljerne søgte i området og fandt frem til, at der var blevet skudt forskelligt fyrværkeri af ud for bebyggelsen. Politiet fandt afskudte bomberør og romerlys, som var blevet efterladt på stedet, men fandt ikke frem til de personer, som havde affyret krudtet. Borgerne blev beroliget og politiet kunne fortsætte til andre opgaver.

Spirituskørsel – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 20.05 standsede en patrulje en 46-årig mand fra Roskilde, der førte en personbil uagtet han var påvirket af spiritus. Han blev anholdt til udtagelse af en blodprøve og vil høre nærmere om sagen senere.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen- Jernbanegade, Roskilde

Kl. 00.58 indledte to kvinder og en mand et slagsmål på Dansebar i Roskilde. Manden blev tilbageholdt af en dørmand, indtil politiet kom til stedet, hvor tre personer blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. De tre personer var en 19-årig kvinde fra Herlev, en 19-årig kvinde fra Roskilde og en 20-årig mand fra Roskilde.

Færdselsuheld – Store Valbyvej / Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 12.49 var en 63-årig kvinde fra Roskilde kørt i en personbil fra Store Valbyvej ud på Østre Ringvej, idet hun ville svinge til venstre. På Østre Ringvej blev hun påkørt midt på sin venstre side af en personbil, der blev ført af en 43-årig kvinde fra Jyllinge ad Østre Ringvej mod vest. Sammenstødet bevirkede, at ringvejen i vestlig retning samt Store Valbyvej blev kortvarigt afspærret i forbindelse med oprydningsarbejdet. Ingen kom til skade ved uheldet, som den 63-årige kvinde fra Roskilde kan forvente at høre nærmere til. Hun mistænkes for at have overtrådt færdselslovens regler om vigepligt i forbindelse med uheldet.

Biler fik skåret dæk op – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 08.28 anmeldte en årvågen borger, at han havde set en mand, der ved en autoforhandler havde sat sig på hug ved siden af en parkeret bil. Da anmelderen kort efter passerede, kunne han høre og se at der var stukket noget i dækket på bilen. Anmelderen ringede til politiet, der kom frem til stedet, hvor de fandt frem til en mand, der passede på signalementet på gerningsmanden. Politiet anholdt en 22-årig mand fra København, der blev fundet i besiddelse af en kniv. Patruljen fandt frem til at tre biler ved autoforhandleren havde fået skåret i alt fem dæk op. Den 22-årige blev sigtet for hærværket, som han umiddelbart godt kunne erkende. Han blev taget med til stationen, hvor han blev afhørt til sagen og løsladt senere på dagen. Når autoforhandleren har opgjort erstatninsgskravet, vil den 22-årige blive præsenteret for det, hvorefter sagen kan afgøres.

Indbrud i perioden

Jyllingecentret, Jyllinge
Kajakvej, Jyllinge
Haretoften, Svogerslev, Roskilde
Himmelev Sognevej, Himmelev, Roskilde