Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2018/12/20 til 2019/01/29.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mærkelig henvendelse – Snoldelev Bygade, Gadstrup – Roskilde

Kl. 0920 anmeldte moren til en 15-årig pige fra Gadstrup, der kort forinden omkring kl. 08.30 var på vej til skole, da to mænd i en bil standsede pigen og spurgte om vej til Brugsen. Pigen forklarede vejen til Brugsen i Gadstrup, men blev mistænksom, da hun tænkte de måtte være kørt lige forbi, da de kom fra den retning. Pigen blev utryg over mændene og gik hurtigt fra stedet. Den 15-årige havde en følelse af, at bilen kortvarigt kørte efter hende, men da der kom nogle andre fodgængere kørte bilen hurtigt fra stedet. En patrulje blev sendt hjem til pigen og afhørte hende til sagen.

A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 25-30 år, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Havde en mørk dyb stemme, Talte: Dansk med accent, Iført: Mørk hættetrøje.B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 25-30 år, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Langt sort fuldskæg, Iført: Mørk hættetrøje.

Bilen som mændene kørte i beskrives som en mindre mørkeblå personbil.

Lokalpolitiet Roskilde vil gerne høre fra borgere, der har bemærket de to mænd i Gadstrup/Snoldelev onsdag morgen, og forsøge at få afklaret, hvad de to mænds ærinde var i området. Kontakt politiet på tlf. 114.

Savnet mand fundet i god behold – Gundsømagle, Roskilde

Den 62-årige mand fra Gundsømagle, som Midt- og Vestsjællands Politi i går onsdag efterlyste som forsvundet fra sin bopæl i Gundsømagle, blev sent onsdag eftermiddag fundet af en opmærksom borger, der fandt ham siddende på en bænk på Ro’s Torv. Politiet kunne konstatere, at han var i god behold, så politiet transporterede ham efterfølgende hjem til sin bopæl, efter at de pårørende var blevet underrettet om fundet af ham. Politiet har ikke yderligere oplysninger i sagen.

Brand i villa – Lupinvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 1742 kom et alarm opkald om brand i garagen ved et parcelhus. Husets beboere havde oplevet at strømmen gik, og så at der var røg og flammer i garagen. Politiet og brandvæsnet kom talstærkt til stedet, hvor der blev afspærret et større område omkring brandstedet. I garagen blev opbevaret trykflasker, der udgjorde en eksplosionsfare og der var kraftig røgudvikling på stedet, hvorfor afspærringen var nødvendig. Ingen naboer blev evakueret, men flere fik besked på at gå indenfor og lukke vinduer/døre. Ilden bredte sig til huset, og der måtte tilkaldes en kranvogn til at fjerne noget af tagkonstruktionen, så ilden kunne slukkes. Først omkring kl. 2025 var det lykkedes at slukke ilden, men efterslukningsarbejdet fortsatte til ud på natten. Ingen personer kom til skade ved branden, men huset fik omfattende brandskader. Politiet undersøger nu brandårsagen nærmere, herunder om et tømt askebæger kan have forårsaget branden.

Truende mand var efterlyst – Jyllingecentret, Jyllinge – Roskilde

Kl. 1628 anmeldte personalet i et supermarked, at den samme mand havde været i butikken fire gange inden for den seneste time. Manden var aggressiv over for både kunder og personalet, hvorfor personalet hver gang havde bortvist ham fra stedet. Personalet frygter nu, at manden igen vil komme retur til butikken for bl.a. at diskutere prisen på nogle varer samt muligheden for at bytte. Politiet kørte til området og fik kontakt til manden, som var en 32-årig mand fra Jyllinge. Det viste sig, at han i forvejen var efterlyst af politiet til sigtelse og afhøring i tre sager fra november 2018, hvor han var trængt ind i en lejlighed i Roskilde og mistænkt for vold mod beboeren samt hærværk mod en spiserestaurant i Roskilde. Den 32-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne, men kan forvente senere at blive indkaldt til et retsmøde, når de tre straffesager fra november 2018 skal afgøres. Han blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd i supermarkedet i Jyllinge.

Sur hundeejer – Bygaden, Jyllinge – Roskilde

Kl. 1328 anmeldte en 66-årig mand fra Jyllinge, at han var blevet “overfaldet” af en sur hundeejer. Den 66-årige havde fra sin bil set, at en mand sparkede sine hunde. Gennem et nedrullet vinduet påtalte den 66-årige denne adfærd, hvorefter hundeejeren kom hen til bilen og slyngede sin hundesnor delvist rundt om førerens hals. Han slap dog fri, kørte sin vej i bilen og var sluppet uskadt fra hændelsen. Politiet efterforskede hændelsen nærmere og fik hundeejeren identificeret som en 40-årig mand fra Jyllinge. Han blev opsøgt på sin bopæl, hvor han satte sig til modværge i forbindelse med en anholdelse som mistænkt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen over for bilisten. Den 40-årige blev afhørt til sagen og løsladt først på aftenen, medens politiet overvejer, om der kunne være grundlag for yderligere sigtelser mod manden i anledning af modstanden ved anholdelsen og hans adfærd over for hundene.

Mistænkeligt forhold – Stamvejen, Svogerslev, Roskilde

Kl. 2201 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom, lokal borger, der undrede sig over en varebil uden nummerplader ved fjernvarmecentralen. I bilen sad en person afventende. Politiet kørte til stedet og fik afklaret, at der ikke var noget mystisk i forholdet. En varebil fra et transportfirma var brudt sammen, hvorfor transportfirmaet var ved at læsse varerne over i et andet køretøj. Der var dog prøvenummerplader på det sammenbrudte køretøj, og politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Løsladelse – Indbrud i malerforretning – Helligkorsvej, Roskilde

Den 19-årige mand fra Brøndby, der natten til mandag blev anholdt i forbindelse med et indbrud i en malerforretning, blev mandag afhørt til sagen. Han nægtede kendskab til indbruddet men accepterede, at politiet beslaglagde en bushammer og et mindre kontantbeløb, som han blev fundet i besiddelse af ved anholdelsen. Politiet formoder, at den 19-årige anvendte bushammeren til at knuse ruden til malerbutikken, og at pengene er koster fra indbruddet. Den 19-årige blev løsladt efter afhøringen, men er fortsat sigtet i sagen. Han kan nu forvente at få sin sag afgjort senere ved et retsmøde, hvor retten også vil tage stilling til, om de beslaglagte ting skal konfiskeres.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 1220 bemærkede en patrulje en personbil, som blev ført af en 26-årig mand fra Roskilde, som politiet dagen før havde standset på Gyvelvej, Roskilde, i den samme bil. Den 26-årige blev ved gårsdagens kørsel sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han i forvejen var frakendt kørekortet. Han blev endvidere kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve i anledning af en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, ligesom han i bilen var i besiddelse af tre små poser med i alt ca. 1½ gram hash og noget skunk. Ved dagens kørsel anvendte den 26-årige ikke sikkerhedssele og var stadig frakendt kørekortet, så han ikke måtte føre bilen. Politiet skønnede ham igen påvirket af narkotika under kørslen, hvilket til dels blev bestyrket af fund af knap 2 gram hash på ham i forbindelse med visitation. Den 26-årige blev løsladt efter udtagelse af en ny blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Bilen havde den 26-årige lånt af en bekendt, og politiet undersøger nu, hvorvidt der er grundlag for sigte bilejeren for at have overladt føringen til en person, som ikke lovligt kan føre den.

Udlændingeloven – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 1950 bad DSB om assistance til identificering af en udenlandsk og spirituspåvirket mand, der kørte i toget uden billet. På Roskilde station fik politiet kontakt til den udenlandske mand, som blev frihedsberøvet og senere identificeret som en 18-årig mand fra Marokko. Han opholdt sig ulovligt i Danmark, hvilket han nu er sigtet for. Han er fortsat i politiets varetægt, idet politiet nu undersøger, hvad der videre skal ske med manden, der tidligere har søgt asyl i Sverige.

Uorden ved diskotek – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 0406 tilbageholdt dørmændene en aggressiv mand og ønskede politiets assistance til at håndtere ham. Politiet fik kontakt til en spirituspåvirket, 18-årig mand fra Taastrup, som blev frihedsberøvet med henblik på afrusning i politiets detention. Ved visitationen af ham fandt politiet ham i besiddelse af ca. 0,3 gram kokain, hvilket han blev sigtet for at være i ulovlig besiddelse af på diskoteket. Politiet meddelte den 18-årige et forbud mod at være gæst på diskoteket de næste to år. Lørdag formiddag blev den 18-årige lukket ud af politiets detention og kan nu se frem til at høre nærmere fra politiets i anledning af turen i nattelivet i Roskilde.

Færdselsuheld med knallert – Holbækvej, Roskilde

Kl. 1217 skete et uheld, da en personbil, der blev ført af en 43-årig kvinde fra Roskilde i forbindelse med et højresving ned ad Møllehusvej overså en knallert, der skulle lige ud i T-krydset. Knallerten blev ført af en 38-årig kvinde fra Slagelse, der pådrog sig skader på sit ben som følge af uheldet. Hun blev kørt til sygehuset til behandling. Den 43-årige kan forvente at høre mere fra politiet på baggrund af vigepligtsforseelsen, der førte til uheldet.

Sammenstød med cyklist – Ibsgården, Himmelev, Roskilde

Kl. 1317 skete et mindre færdselsuheld, da en 52-årig kvinde fra Roskilde, i sin bil kørte ud fra et parkeringsområde, hvor hun ramte en 49-årig mand, der kom kørende på cykel. Politiet kom til stedet og konstaterede, at der var meget dårligt udsyn fra udkørslen. Kvinden havde derfor først set cyklisten i sidste øjeblik, og kunne ikke nå at bremse. Cyklisten væltede, men slap fra uheldet med knubs. Den 52-årige havde vigepligt på stedet og kan forvente at høre nærmere fra politiet.

Spirituskørsel og ordensbekendtgørelsen – Frederiksborgvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 1100 standsede en patrulje en varebil for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren viste sig at være en 26-årig mand fra Letland, der var spirituspåvirket. Han blev derfor anholdt, for at få udtaget en blodprøven. Med i bilen var en 36-årig mand fra Letland, der også havde drukket alkohol. Han blev urolig og udadreagerende overfor patruljen, da føreren af bilen blev anholdt. Han blev derfor også anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og taget med på stationen. Føreren blev løsladt efter at han havde fået udtaget en blodprøve, og han vil høre nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer. Passageren blev løsladt efter nogle timer i detentionen, hvor han fik en bøde, som han accepterede.

Eneuheld – Boserupvej, Roskilde

Kl. 2305 skete et uheld, da en 19-årig mand fra Roskilde kørte i en personbil og af uvisse årsager mistede herredømmet over bilen i en kurve, så bilen skred ud på marken. Med i bilen var en kammerat til føreren, en 19-årig mand fra Roskilde. Ingen af mændene kom til skade ved uheldet, men bilen fik mindre skader.

Indbrud i malerforretning – Helligkorsvej, Roskilde

Kl. 0340 fik politiet melding om, at der var et indbrud i gang i en malerforretning, og en mand netop var flygtet ud igennem en knust rude. Flere patruljer blev sendt til stedet. En hundepatrulje kom frem til forretningen og gik spor efter gerningsmanden. Hundepatruljen fandt frem til en 19-årig mand fra Brøndby. Manden forsøgte at løbe fra politiet, men han blev pågrebet kort efter. Koster fra malerbutikken blev fundet i en pose tæt ved stedet, hvor manden blev anholdt. Fra butikken var blevet stjålet sprayflasker, tuscher og et mindre kontantbeløb. Den 19-årige blev sigtet, anholdt og taget med på stationen. Ved anholdelsen blev han fundet i besiddelse af en rudehammer. Han var spirituspåvirket, og blev derfor taget med i detentionen til afrusning. Han skal nu afhøres, og der skal tage stilling til, hvad der videre skal ske i sagen.

Social dumping – Roskilde, Holbæk

Politiets udlændigeafdeling lavede torsdag formiddag en aktion mod social dumping i samarbejde med Arbejdstilsynet, Skat og Styrelsen for international rekruttering og integration (SIRI). De kontrollerede her byggepladser i Roskilde og Holbæk. På byggepladsen i Roskilde blev to håndværkere fra Polen kontrolleret, uden at det gav anledning til noget fra myndighedernes side. På byggepladsen i Holbæk blev ni håndværkere fra Rumænien kontrolleret. Arbejdstilsynet noterede her enkelte overtrædelser af arbejdsmiljøloven, der blev påtalt på stedet. Der blev i øvrigt ikke konstateret andre overtrædelser af lovgivningen.

Narkokørsel i frakendelsestiden, Gyvelvej, Roskilde

Kl. 1610 standsede politiet en 26-årig mand fra Roskilde, der kørte uden sikkerhedssele. Manden viste sig desuden at være frakendt retten til at køre bil. I bilen fandt politiet hash i poser, og føreren erkendte at have røget hash aftenen forinden. Han fik derfor udtaget en blodprøve, der kan vise om han kørte med narko i blodet. Inden han blev løsladt ransagede politiet manden bopæl, da der var mistanke om, at han opbevarede mere hash der. På mandens bopæl fandt politiet 12.000 kr, som politiet beslaglagde med henblik på inddrivelse af gæld til det offentlige. Der blev ikke fundet yderligere af politiets interesse på mandens adresse.

Narkobilist – Københavnsvej, Roskilde

kl. 1015 sigtede og anholdt færdselspolitiet en 25-årig mand fra Viby Sj., der kørte bil i narkopåvirket tilstand. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 25-årige høre nærmere fra politiet.

Brand i container – Bjældevej, Roskilde

Kl. 2009 modtog politiet en anmeldelse om en mindre brand i en container, der tilhørte en spejderhytte. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet og fik afklaret, at branden var meget begrænset. Containeren ikke stod i nærheden af nogen bygninger. Branden blev hurtigt slukket og der skete ingen skade på personer eller ting. Den umiddelbare brandårsag blev skønnet at være et cigaretskod eller lignende. Politiet fandt derfor ikke grundlag for en yderligere undersøgelse.

Mistænkelig mand, Vindingevej, Roskilde

Onsdag d. 15. november 2018 anmeldte en 13-årig pige, at en mand havde fulgte efter hende og forsøgt at gribe fat i hende, da hun cyklede til ridning. Søndag d.16. december 2018 anmeldte den samme pige, at hun igen havde oplevet noget lignende samme sted og formentlig med samme mandsperson, der ved sammen lejlighed også skulle have forsøgt at gribe fat i en mandlig cyklist. Politiet efterlyste i den forbindelse vidner, herunder den mandlige cyklist, men har ikke fået yderligere henvendelser i sagen. Politiet har siden anmeldelserne efterforsket sagen, uden at det er lykkedes at komme nærmere en afklaring af hændelsesforløbet omkring de to anmeldelser. Politiet har på denne baggrund indstillet efterforskningen.

Narkokørsel / kørsel i frakendelsestiden mv. – Lysalleen, Roskilde

Kl. 2230 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte føre, idet han i forvejen var frakendt førerretten. I forbindelse med anholdelsen fandt politiet ham i besiddelse af en ulovlig foldekniv samt også i besiddelse af ca. 1 gram ketamin og ca. 5 gram hash. Han blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 25-årige, der vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Forfrossen, ældre kvinde – Hedegade, Roskilde

Kl. 1326 fik politiet en henvendelse fra en bekymret forretningsindehaver, som havde bemærket, at en ældre kvinde havde gået frem og tilbage ude på vejen i ca. 1½ time. Kvinden havde virket lidt forvirret, hvorfor hun nu var budt indenfor for at få varmen. Politiet fik kontakt til en 87-årig kvinde fra Roskilde, som blev kørt hjem til sin egen bopæl få hundrede meter væk.

Butikstyveri udviklede sig til røveri – Algade, Roskilde

Kl. 1713 modtog politiet en anmeldelse om, at en kvinde var tilbageholdt ved en lædervarebutik som mistænkt for flere tilfælde af butikstyverier, og at kvinden havde truet med en kanyle for at slippe fri. Politiet kørte hurtigt til forretningsgade og anholdt en 53-årig kvinde fra Roskilde for røveri. Hun var i besiddelse af en sort plastpose, hvori politiet fandt flere stjålne varer til en samlet værdi af ca. 12.000 kr. Der var tale om diverse tøj, mad, spiritus, slik og en taske fra flere forskellige butikker i Algade. På flere stykker tøj var der stadig alarmbrikker på. Andre kunder i forskellige butikker havde bemærket kvindens tyverier og alarmeret personalet, der havde holdt kvinden under opsyn, indtil hun blev tilbageholdt efter seneste tyveri fra en lædervarebutik. Flere ansatte fra flere butikker havde derfor tilbageholdt kvinden, der inden politiets ankomst verbalt havde truet med at stikke dem med en kanyle. Sådanne var hun i besiddelse af, da politiet visiterede hende. Nogle af de stjålne varer blev leveret retur til deres rette ejer, medens politiet nu skal prøve at finde ud, hvorfra de øvrige ting er stjålet. Den anholdte kvinde blev afhørt til tyverisagerne, men løsladt efterfølgende, da anklagemyndigheden efter nærmere gennemgang af sagerne og kvindens personlige forhold vurderede, at der ikke var grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Hun er fortsat sigtet i sagerne, som senere vil finde sin afgørelse i et forbindelse med et retsmøde, hun bliver indkaldt til.

Saltspreder ramte parkeret bil – Holbækvej, Roskilde

Kl. 0431 anmeldte en 35-årig, mandlig bilejer fra Roskilde, at hans personbil, der havde holdt parkeret på gaden, netop var blevet påkørt af en hvid varebil med en saltspreder på ladet. Varebilen var kørt i vestlig retning, da dele af varebilen/saltsprederen skrabede langs venstre side af anmelderens bil, så der skete skade på døre og skærme. Føreren af varebilen opdagede formentlig ikke påkørslen, da varebilen fortsatte uden at standse ad Holbækvej. Politiet forsøger nu at få identificeret skadevolderen ud fra de foreliggende oplysninger i sagen.

Ulovlig droneflyvning – Sneglehøj, Roskilde

Kl. 1307 fik politiet en anmeldelse om, at nogen fløj med en drone inde over privat bebyggelse. Politiet kørte til området og fik kontakt til en 37-årig mand fra Roskilde, som få dage tidligere havde købt dronen. Han afprøvede nu dronen og havde ikke haft til hensigt at chikanere nogen i området. Politiet sigtede ham dog for ulovlig droneflyvning og beslaglagde dronen som bevis og med henblik på senere konfiskation. Den 37-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Diskriminerende adfærd over for buschauffør – Sygehusvej, Roskilde

Kl. 1148 anmeldte en 59-årig mandlig buschauffør af anden etnisk oprindelse end dansk, at han var blevet chikaneret og tiltalt nedladende af en mandlig og etnisk dansk buspassager i bus 600S. Udtalelserne var kommet fra buspassageren, da buschaufføren ville kontrollere buspassagerens digitale billet. Buspassageren mente, at billetkontrollen havde taget for lang tid, hvorfor han kaldte buschaufføren for nedladende ting og bad ham bl.a. om “at tage hjem til bananplantagen”. Bussens døre forblev lukkede, indtil politiet dukkede op og sigtede den 32-årige mandlige buspassager fra Roskilde for diskriminerede udtalelser over for buschaufføren. Den sigtede kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel – Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 1734 anholdt og sigtede politiet en 62-årig mand fra Gadstrup for spirituskørsel i en personbil, som politiet havde standset, fordi bilen ikke var blevet synet og godkendt. Det viste sig dog, at bilen havde været fremstillet til syn i starten af januar måned, men nogle fejl og mangler skulle rettes inden for en frist i starten af februar, inden bilen formelt kunne godkendes ved et syn. Den 62-årige fører havde dog indtaget spiritus inden kørslen i bilen, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol i blodet. Han vil derfor høre nærmere, når blodprøven er blevet analyseret.

Brandundersøgelse – Lindenborgvej, Gevninge, Roskilde – Lejre

Kl. 0338 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brændende bil på Lindenborgvej lidt syd for Niels Frederiksensvej. Brandvæsnet fik slukket ilden, der var opstået i personbilens bageste del af ukendte årsager. Der var ingen personer ved bilen, da branden blev opdaget af en forbikørende bilist. Politiet har indtil videre forgæves forsøgt at få kontakt til den mandlige bilejer i København for at få oplysninger til brug for efterforskning af brandårsagen. Ingen er kommet til skade ved branden, som nu undersøges nærmere af politiet.

Indbrud i Perioden

Snoldelev Bygade, Gadstrup
Helligkorsvej, Roskilde
Bregnevej, Roskilde
Klosterengen, Roskilde
Bymarken, Roskilde (3 steder)
Lyngageren, Svogerslev, Roskilde
Ved Ringen, Roskilde