Nye muligheder til udsatte unge
Mange unge har svært ved at følge med bogligt eller kedes af de klassiske læsemetoder og undervisningen i matematik. Men hvilke tilbud er der til dem, som ikke har mulighed for at benytte de mange almindelige tilbud, som staten har for uddannelse?

Conzept ApS er en socialt bevidst tømrervirksomhed, der med egen etableret erhvervsskole og en god kundeskare hjælper udsatte unge i bl.a. Roskilde med at kombinere boglighed og håndværk og samtidig skabe tilfredsstillende resultater for deres kunder.

Foto: ABW

Udvikling af faglige, håndværksmæssige og sociale kompetencer
Conzept ApS blev startet, da Jepser Kaag og Frank Boas som projektledere i kommunerne omkring Allerød, Fredensborg og Frederikssund kunne konkludere, at der ikke fandtes det rette tilbud for de unge, som ikke har mulighed for at gennemføre et traditionelt uddannelsesforløb.

Konceptet blev hurtigt udvidet til et større tømrerfirma, som i dag er specialister i tagarbejde og nye vinduer. Kunderne spænder vidt, og de mange hænder i virksomheden og kompetencerne bag gør det muligt at løse stort set alle former for byggearbejde i og omkring Roskilde. Desuden er både certificeringer og garantibeviser i orden, og gennem sine konkurrencedygtige priser og tilfredse kunder, kan Conzept ApS hver dag udvikle sit socialpædagogiske koncept, så de udsatte unge får endnu flere muligheder.

At bygge en fremtid for mennesker, der har det svært
Det at bygge nyt tag kræver helt specielle kompetencer, som eleverne hos Conzept efter endt uddannelse besidder, men det er ikke kun her fokus ligger. Det handler lige så meget om at opbygge vedvarende sociale relationer og derigennem skabe en fremtid for en gruppe af mennesker, som før har haft svært ved at forestille sig de kunne blive til noget.

Eleverne er hver uge 3 dage på byggepladsen og 2 dage til undervisning, og sammen får de opbygget et fantastisk bånd som både styrker deres selvværd, deres arbejdsmoral og deres udførelse af arbejdet.