Institutleder Anders Siig Andersen bliver belønnet af Kongehuset for sin indsats som institutleder og uddannelsesforsker.

Siden 2008 har Anders Siig Andersen været institutleder ved Roskilde Universitet. Først på Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning og dernæst på Institut for Mennesker og Teknologi. Det er bl.a. dette arbejde, Kongehuset har valgt at belønne ved at udnævne Anders Siig Andersen til ridder af Dannebrogordenen.

På Roskilde Universitet har Anders Siig Andersen igennem sin karriere påtaget sig opgaver inden for forskning, uddannelse, forskeruddannelse, ekstern finansiering og organisationsudvikling. Han har i mange år været medlem af universitetsledelsen på RUC, hvor han har været med til at tage ansvar for væsentlige reformer af universitetets uddannelser, kvalitetssystem og organisatoriske struktur.

Anders Siig Andersen har i mange år været engageret i uddannelsesforskning. Han har bidraget til at udvikle pædagogiske tilgange til erhvervsuddannelser, læring i arbejdslivet, viden om samspillet mellem læringsmiljøer og livshistoriske læreprocesser samt problemorienteret projektlæring, ligesom han gennem sin forskning har sat fokus på det videnskabsteoretiske og metodologiske grundlag.

Dit Roskilde ønsker tillykke med den fine tildeling.