Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2021/03/11 til 2021/03/23.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand ved skorsten – Dyssegårsvej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 22.46 kørte politi og brandvæsen til en brand omkring en skorsten i en villa i Gadstrup. Beboerne var selv kommet ud af huset ved politiets ankomst, og der var tydelige flammer i loftet omkring skorstenen ved husets brændeovn og en del røg. Patruljen forsøgte at slukke ilden med en pulverslukker, og det fik dæmpet flammerne. Brandvæsnet kom kort efter og fik slukket gløderne under loftbrædderne.

Politiet skrev en brandundersøgelsessag på branden, der var startet i noget granulat, som sad tæt på skorstenen. Der skete lettere brandskade omkring skorstenen i loftet. Ingen personer kom til skade ved branden.

Covid-19: Overtrædelse af lukkeregler og tilsyn – Roskilde

Hen over weekenden har politiet foretaget flere Covid-19 tilsyn i hele kredsen både i forhold til lukkeregler og forsamling. Foråret er på vej og politiets fokus flytter sig til de steder, hvor borgerne formodes at samle sig for at nyde solskinnet. Fra i dag mandag er forsamlingsloftet hævet fra 5 til 10 personer udendørs i det offentlige rum. Idræt, fritids og foreningsaktiviteter i organiseret regi er hævet fra 25 til 50 personer udendørs.

Lørdag formiddag kl. 10.46 fik politiet anmeldelse om, at skønhedsklinikken i Roskilde, som flere gange er sigtet for at holde åben nu igen havde skilte på gaden og kunder i forretningen. En patrulje kørte til klinikken, hvor de traf den kvindelige bestyrer i færd med at behandle en 38-årig kvindelig kunde. Kunden blev bortvist af patruljen og bestyreren formanet om at holde lukket. Bestyreren blev sigtet for at bryde coronareglerne om at holde lukket klinikken lukket for behandling af kunder.
Kl. 11.45 kørte en patrulje tilfældigt forbi skønhedsklinikken igen, og nu var forretningen igen åben med skilte på gaden. Betjentene gik ind i forretningen, hvor der i stolen sad den samme kunde, som blev truffet på stedet bare en time tidligere. Igen blev den kvindelige bestyrer sigtet for brud på coronalovgivningen, og kunde vist ud af forretningen igen.
Indehaveren blev senere sigtet for de to nye forhold. De nye sager vil blive behandlet og afgjort sammen med de tidligere sager mod skønhedsklinikken.

Søndag formiddag, fik politiet anmeldelse om, at der var mange personer samlet ved skaterbanen på Rampelyset i Roskilde i det gode vejr. Politiet lagde vejen forbi skaterbanen, hvor personerne holdt sig i mindre gruppe med god afstand imellem. Betjentene vejledte nogle borgere om at være opmærksomme på deres afstand til hinanden, men så ingen brud på reglerne om forsamling på stedet.

Fredag – lørdag

Spiritusbilist kørte med havariblink – Bøgeholmen, Roskilde

Kl. 19.25 bemærkede en borger, at en bilist kørte usikkert med havariblinket tændt på Bøgeholmen i Gundsømagle. Borgeren fik kontakt med bilisten, som virkede som om han var fuld, så politiet blev tilkaldt. En patrulje kørte til stedet, hvor en alkometertest bekræftede mistanken, så bilisten, en 62-årig mand fra Frederikssund blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt og vil senere høre mere i sagen.

Mand med luftgevær – Svogerslev Hovedgade, Svogerslev, Roskilde

Kl. 11.23 fik politiet anmeldelse om, at en mand gik rundt med et våben som lignede et luftgevær ved Svogerslev Kro og skabte utryghed i påvirket tilstand. Politiet kørte til Svogerslev, hvor de fik kontakt med en 32-årig mand fra Rumænien med adresse i Roskilde, der var påvirket af spiritus og i besiddelse af en luftgevær. Han blev anholdt uden dramatik og luftgeværet beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 32-årige blev sigtet for at overtræde ordensbekendelse og taget med til politistationen til afhøring. Han erkendte sagen og beklagede, at nogen var blevet skræmt. Den 32-årige blev herefter sat i detentionen til afrusning og løsladt senere på aftenen. Han kan forvente en bøde i sagen.

Covid-19 – Overtrædelse lukkeregler og forsamlingsforbud – Roskilde og Odsherred

På baggrund af et anonymt tip til politiet kørte en patrulje torsdag omkring kl. 13.00 til en skønhedsklinik i Roskilde, som gentagne gange har holdt åben trods reglerne om at holde lukket for at nedbringe smitten med Covid-19. Politiet traf en 32-årige kvindelig medarbejder, som var i gang med at behandle en kunde. Hun blev sigtet for overtrædelse af Corona restriktionerne. Klinikkens indehaver var ikke til stede, og det lykkedes ikke politiet at få kontakt til ham. Han vil derfor senere blive sigtet for at bryde lukkereglerne.

Politiet lagde torsdag omkring kl. 13.40 vejen forbi Nykøbing Sj. lystbådehavn for at lave et Covid-19 tilsyn, da der var mistanke om at en gruppe på mere end fem personer havde forsamlet sig i et skur på havnen. Patruljen traf otte personer, i alderen 52-69 år, som havde taget ophold i skuret, som var på omkring 8 m2. Det blev derfor vurderet, at der var tale om et brud på reglerne om forsamling, da Covid-19 restriktionerne kun tillader op til fem personer at samles i det offentlige rum. De antrufne blev derfor sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet og kan alle forvente en bøde i sagen.

Dreng fik taget Airpods – Rabalderstræde, Roskilde

En 14-årig dreng fra Høje-Taastrup fik tirsdag aften omkring kl. 19.15 taget sine Airpods, da han befandt sig på skaterbanen ved Rabalderstræde. En gruppe af drenge kom til skaterbanen, hvor en dreng fra gruppen i første omgang tog den 14-åriges løbehjul. Den 14-årige gik efter drengen for at få sit løbehjul tilbage, men blev nu truet af drengen til at aflevere sin taske i stedet. Den 14-årige fik herefter sit løbehjul tilbage og kort efter også sin tasken, men nu manglede der et sæt Airpods, som havde ligget i tasken. Da den 14-årige kom hjem, anmeldte hans forældre sagen til politiet.

Den 14-årige dreng beskriver den mistænkte som:

Dreng, 14-15-år, anden etnisk oprindelse end dansk, talte dansk.

Vidner, som var ved Rabalderstræde tirsdag aften omkring kl. 19.15, og kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Butikstyverier – Roskilde

Kl. 13.08 anmeldte personalet i Føtex på Stationscentret i Roskilde, at de havde tilbageholdt en mindreårig butikstyv. En patrulje kørte til stedet, hvor den mistænkte, en 17-årig ung mand fra Taastrup, blev sigtet for tyveri af varer for 98 kr. Politiet underrettede den unge mand værge og de sociale myndigheder om sagen. Efter endt afhøring fik den 17-årige lov til at gå, men kan forvente at høre mere i sagen.

Kl. 17.05 blev en 37-årig mand fra Hvalsø tilbageholdt for butikstyveri i Meny i Svogerslev. Butikschefen havde på supermarkedet overvågning set, at den 37-årige havde fyldt en kurv med dagligvarer, som han ikke betalte for, da han forlod butikken. Butikschefen gik derfor ud for at tilbageholde den 37-årige, som kom tilbage til butikkens foyer i det samme for at aflevere den kurv, som varerene havde ligget i. Den 37-årige havde lagt dagligvarerne i sin bil, og han erkendte, at han ikke havde betalt for varerne. En patrulje kørte til Meny, hvor den 37-årige blev sigtet for butikstyveriet. Supermarkedet havde et erstatningskrav på de køle og frostvarer, som den 37-årige havde taget fra butikken, da de ikke kunne sælges igen. Den sigtede vil høre mere i sagen, når den skal afgøres.

Flere sigtelser til skønhedsklinik i weekenden – Ringstedgade, Roskilde

Både fredag og lørdag var politiet på flere besøg i en skønhedsklinik efter enten anmeldelser eller tip om, at skønhedsklinikken holdt åben og havde kunder under behandling trods corona-lovgivningens forbud mod at holde en sådan klinik åben for kunder.
Fredag kl. 11.13 havde politiet modtaget en anmeldelse om, at klinikken holdt åben for kunder. Politiet kunne kort efter selv konstatere, at en 20-årig kvinde fra Roskilde som kunde var i færd med at få behandlet sine negle. Den observation førte til en sigtelse af den 32-årige kvindelige ansatte for overtrædelse af corona-lovgivningen. Politiet gjorde den sigtede og kunden bekendt med lovgivningen med besked om, at det ulovlige forhold skulle ophøre snarest muligt.
Lørdag kl. 11.12 fik politiet så en ny anmeldelse om, at skønhedsklinikken igen holdt åben for kunder, idet en kvinde tilsyneladende fik en behandling på stedet. En patrulje kørte igen til skønhedsklinikken, hvor en 37-årig kvinde fra Ringsted fik en behandling. Den kvindelige ansatte blev igen lørdag sigtet for overtrædelse af corona-lovgivningen ved at holde åbent for kunder. Igen blev både den ansatte og kunden informeret om, at behandlingen skulle standses, hvilket kunden efterkom og forlod stedet kort efter.
Lørdag kl. 13.00 blev en patrulje prajet af et vidne på gaden, idet der tilsyneladende var kunder til stede i skønhedsklinikken. En patrulje kunne igen konstatere, at personalet foretog en ansigtsbehandling på en 51-årig kvinde fra Roskilde samtidig med, at en 38-årig mand fra Nordsjælland opholdt sig i klinikken uden mundbind, som han oplyste at være fritaget for at bruge. Den 32-årige, kvindelige ansatte blev nu for anden gang inden for mindre end to timer sigtet for overtrædelse af corona-lovgivningen på grund af behandling en ny kunde.
Politiet har nu i alt 15 sager siden årsskiftet mod skønhedsklinikken, som er mistænkt for at holde åbent for kunder trods corona-lovgivningens regler om, at bl.a. skønhedsklinikker skal holde lukket for behandling af kunder. Ingen af kunderne eller øvrige tilstedeværende er blevet sigtet i nogen af sagerne, idet lovgivningen er rettet mod indehavere og personale med ansvar for at overholde restriktionerne i forbindelse med corona-lovgivningen.

Dyr køretur i en bil for en ung mand – Ågerup, Roskilde

Kl. 15.37 kontaktede en politimand politiet, fordi han i sin fritid havde bemærket en bilist køre usikkert i Ågerup-området i en personbil, som det også var lykkedes politimanden at få standset. En patrulje kørte til Ågerup og fik kontakt til en ædru, 17-årig ung mand fra København K, som ikke kunne fremvise et kørekort. Han blev sigtet for kørsel uden førerret og oplyste, at han blot manglede at aflægge en køreprøve, før han kunne erhverve sig et kørekort. Ved nærmere undersøgelse af bilen viste det sig, at den 17-årige var den reelle ejer af bilen, men havde glemt at omregistrere den, så den tidligere ejer havde afmeldt bilen hos Motorstyrelsen. Derfor var bilen hverken indregistreret og også uden den lovpligtige ansvarsforsikring, så den 17-årige blev også sigtet for de to forseelser. Nummerpladerne blev inddraget, og den 17-årige vil senere høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne i forbindelse med eftermiddagens kørsel i Ågerup.

Mand i underbukser lavede hærværk – Holbækvej, Svogerslev, Roskilde

Kl. 14.16 fik politiet en anmeldelse om, at en mand kun iført underbukser opførte sig underligt og bl.a. var hoppet op på kølerhjelmen på en parkeret bil. Efterfølgende havde manden sat sig i vejkanten og fremtrådte selvskadende, så flere trafikanter var standset. En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til en lettere uligevægtig, 30-årig mand fra Roskilde, som blev sigtet for hærværk på grund af en bule i en bils kølerhjelm. Politiet vurderede i denne forbindelse, at den 30-årige ikke var i stand til at tage vare på sig selv, så han blev frihedsberøvet og tilbragte nogle timer i politiets varetægt. Ud fra vidneforklaringer fik politiet klarlagt, at den 30-årige havde fået låst sig selv ude fra sin bolig i området, hvilket var årsagen til, at han kun var iført underbukser i det forholdsvis kolde vejr. Senere vil den 30-årige høre nærmere fra politiet, når et muligt erstatningskrav er modtaget, og straffesagen skal afgøres.
Kl. 19.25 fik igen en henvendelse om den 30-årige, som nu var kommet ind på sin bopæl efter at han ved 18.00-tiden var blevet løsladt fra politiet. Han færdedes også i området, hvor han sparkede på døre til øvrige beboere, som kunne oplyse, at manden fortsat kun var iført underbukser. En patrulje fik kontakt til den 30-årige, som ikke kunne se det uhensigtsmæssige og utryghedsskabende i sin adfærd, så politiet foretog igen en frihedsberøvelse af den 30-årige, fordi han ikke blev vurderet til at kunne klare sig selv. Den 30-årige forblev nu hos politiet indtil kort efter midnat, hvor han fik lov til at tage hjem. Trods hans adfærd fandt politiet ud fra de konkrete omstændigheder ikke grundlag for at sigte ham for noget.

Indbrud i Perioden

Jagtvej, Jyllinge
Åsbjergvænge, Gundsømagle, Roskilde
Bodsbjerggårdsvej, Viby Sj.