Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Aug 10, 2018 til Aug 21, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mistænkeligt forhold – Havdrup Alle / Timianhaven, Havdrup – Solrød Strand
Kl. 2321 undrede en lokal borger sig over, at en varebil med to personer kørte ind på en byggeplads, hvor personerne nu gik rundt og lyste med lygter. Politiet kørte til stedet og kunne umiddelbart efter konstatere, at der var tale om et legalt forhold. Der var tale om et gulvlæggerfirma, som i regnvejret skyndsomt var kørt til byggepladsen for at redde noget gulv.

Spirituskørsel – Sengeløsevej, Herringløse, Hedehusene – Roskilde
Kl. 1417 anholdt og sigtede politiet en 45-årig mand fra Litauen for spirituskørsel i en litauisk registreret personbil. Han blev fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Blodprøven blev sendt til en hurtigt analyse, idet litaueren forblev i politiets varetægt med henblik på en strafferetlig afgørelse i retten i løbet af fredagen. Politiet beslaglagde med hjemmel i færdselslovgivningen hans personbil som sikkerhed for bøde og omkostninger i sagen.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Abbetvedvej, Gevninge, Roskilde – Lejre
Kl. 1035 blev en 47-årig kvinde fra Højby Sj. for femte gang inden for de seneste tre år standset af politiet, der dermed afslørede hende i at køre bil, selv om hun ikke havde førerret. Hun blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og samtidig gjort bekendt med, at politiet nu beslaglagde hendes personbil med henblik på senere konfiskation. Hun vil derfor høre nærmere fra politiet i anledning af dagens sag.

Forsøg på tricktyveri – Jernbanegade, Roskilde
Kl. 1332 anmeldte en 48-årig kvinde fra Hvalsø, at hun efter køb af billet ved en billetautomat skulle stige på toget. I forbindelse hermed blev hun mast og skubbet af tre mænd, hvoraf den ene inde fra toget spærrede hende vejen. Hun mærkede samtidig, at der blev rykket i hendes rygsæk, hvorefter hun skreg op. Dette hørte en mandlig togpassager og spurgte, hvad der var sket. Herefter flygtede de tre mistænkte mænd af anden etnisk herkomst end dansk fra stedet, da toget endnu ikke var kørt fra stationen. Den 48-årige havde ikke fået stjålet noget takket være passagerens indgriben på grund af hendes opråb. Politiet forsøger nu at få identificeret de tre mistænkte mænd samt vidnet, hvis identitet ikke er politiet bekendt.

Tilsyn i Folkeparken – Roskilde
Fredag eftermiddag og aften var politiet, repræsentanter for det opsøgende team fra Roskilde kommune samt Natteravnene til stede i parken, hvor 200 unge var mødt op om eftermiddagen trods regnvejret. Stemningen var god, og der var mange nye besøgende i parken, som ikke kendte de opstillede regler for ophold i området.

Kl. ca. 1900 var 4-500 unge forsamlet i parken, hvor der stadig herskede en god stemning. Politiet vejledte om gældende regler med hensyn til flasker, oprydning, musikstyrke mv. Trods indtagelse af andre våde varer end postevand måtte de tilstedeværende myndighedspersoner kun ringe til et par unges forældre, så de kunne tage sig deres børn med en lidt for høj promille i blodet.

Kl. ca. 2200 forlod politiet parken, hvor ca. 100 unge fortsat opholdt sig i god ro og orden.

Indbrudstyv forsøgte at sælge tyvekoster – Skomagergade, Roskilde
Kl. 0139 fik politiet en henvendelse fra personalet på et værtshus, hvor en mand pludselig var kommet ind og havde tilbudt tilstedeværende gæster at købe et fladskærms-TV. Sælgeren var kort efter gået fra stedet. Politiet kørte til området og traf på Schmeltz Plads en mand – en 19-årig mand fra Roskilde – som bar på et indpakket TV. Han oplyste, at han netop havde købt det af en mand, som politiet også havde kontakt til. Sælgeren var en 43-årig mand fra Roskilde, som i en medbragt taske medbragte et kamera og et koben. Ved nærmere undersøgelse af TVet var der anført en adresse på en nærliggende tandlægeklinik i Skomagergade, hvor politiet efterfølgende kunne konstatere, at der var blevet begået et indbrud. Den 43-årige blev derfor anholdt som mistænkt for indbrud i tandlægeklinikken, og politiet beslaglagde TVet hos den 19-årige med henblik på genudlevering
til den forurettede. Den 43-årige blev sigtet for indbruddet og løsladt efter afhøring til sagen, idet anklagemyndigheden vurderede, at der ikke var grundlag for fremstilling i grundlovsforhør. Politiet forsøger nu at få klarlagt detaljerne i sagen, herunder om flere måske skal sigtes i sagen.

Sovende mand uden for bygning – Knud Den Stores Vej, Roskilde
Kl. 0831 anmeldte en beboer på vejen, at en muligt alkoholpåvirket mand lå og sov uden for en villa på vejen. Politiet kørte til stedet og fik kontakt med en påvirket og omtåget, 20-årig mand fra Roskilde. Politiet tilkaldte straks en ambulance, da den 20-årige havde alvorlige kvæstelser i det ene ben og muligt også hoften, ligesom han havde slået hovedet og mistet nogle tænder. Ved foreløbige undersøgelser på stedet blev det klarlagt, at den 20-årige på ukendt tidspunkt og måde var faldet/hoppet ned fra en altan i 2. sals højde og undervejs havde ramt en busk, hvis grene var knækkede. Den 20-årige blev bragt til et sygehus til fornøden behandling, og politiet underrettede hans forældre om tilskadekomsten. Sagen undersøges nærmere for at få klarlagt de nærmere omstændigheden ved hændelsen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Køgevej / Øde Hastrupvej, Roskilde
Kl. 2050 var der sket et uheld i krydset, idet en 87-årig kvinde fra Solrød Strand var kørt fra Øde Hastupvejog videre ud på Køgevej i sydlig retning. På Køgevej blev hun påkørt bagfra af en personbil, der også kørte i sydlig retning ad Køgevej. Efter uheldet stak flygtede den bagfra kommende personbil fra stedet, men tabte undervejs sin ene nummerplade. En årvågen bilist fulgte efter bilen til Gadstrup, hvor bilisten vendte rundt og kørte retur mod uheldsstedet, indtil politiet standsede bilen. Der var tale om en 24-årig mand fra Litauen, som kørte i en litauisk bil, der manglede en nummerplade. Da den 24-årige var påvirket af spiritus, blev han anholdt og sigtet for spirituskørsel. Efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagen løslod politiet litaueren, som dog vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Butikstyv med dårlig samvittighed – Rørmosen, Roskilde
Kl. 1002 anmeldte personalet i supermarkedet Fakta, at en mand netop var kørt fra stedet i en personbil, efter at han havde stjålet en ramme øl. Manden havde bedt personalet om at hente en ramme øl, hvorefter han uden at betale tog den under armen og løb hen til sin bil, som han flygtede. Personalet nåede dog at aflæse bilens nummerplade, hvorfor politiet kørte til bilejerens bopæl. Den mistænkte bilejer var dog ikke hjemme ved politiets besøg i en almindelig patruljebil. Kl. ca. 1130 meldte den mistænkte bilejer – en 55-årig mand fra Roskilde – sig selv på politistationen i Roskilde, hvorefter han blev sigtet og afhørt til sagen. De stjålne øl blev ifølge sigtede opbevaret hjemme i køleskabet, så der venter ham også et erstatningskrav i sagen.

Færdselsuheld – Roskildevej / Skrænten, Ringsted
Kl. 1546 var der sket et færdselsuheld mellem en bilist og en motorcyklist i krydset Roskildevej-Skrænten. En ambulance var sendt til stedet. Det viste sig, at en 42-årig kvinde fra Ringsted var kørt ad Skrænten mod nordvest i en personbil. Ved Roskildevej ville hun svinge til venstre ad Roskildevej mod sydvest og afventede en anden trafikant, der dog svingede til højre ad Skrænten. Den 42-årige kørte herefter frem på Roskildevej, hvor hun påkørte en motorcyklist, der blev ført af en 56-årig mand fra Jystrup Midtsj. ad Roskildevej mod nordøst. Motorcyklisten blev efterfølgende bragt til skadestuen i Slagelse til fornøden behandling for en forstuvning i den ene fod som følge af uheldet. Bilisten kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Marbjergvej / Langebjergvej, Roskilde
Kl. 1203 var der sket et færdselsuheld mellem en lastbil og en personbil i krydset. Flere ambulancer var sendt til uheldsstedet. Det viste sig, at en 18-årig mand fra Viby Sj. kørte i en personbil ad Langebjergvej mod vest, frem over vigelinien og ud på Marbjergvej, hvor personbilen blev påkørt på venstre side af en lastbil ført af en 46-årig mand fra Glumsø i nordlig retning ad Marbjergvej. Den 18-årige fører af personbilen blev sammen med en af de fire passagerer på 16 og 17 år lettere kvæstet, så de blev bragt til skadestuen i Køge til undersøgelse og fornøden behandling. Lastbilchaufføren slap uskadt fra uheldet, og den 18-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Truende mand ved uddannelsesinstitution – Bakkesvinget, Roskilde
Kl. 1603 anmeldte personalet på en uddannelsesinstitution, at en fremmed mand havde gået rundt ude foran hovedindgangen et stykke tid, hvorefter han kl. ca. 1540 henvendte sig på kontoret. Han talte usammenhængende om sit ærinde, hvorfor personalet til sidst afviste ham. Herefter blev han vred og truede med at tage livet af personalet, inden han forsvandt fra skolens område og videre ad Maglegårdsvej mod syd. Politiet ledte forgæves efter manden, der blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, ca. 45 år, Kropsbygning: kraftig, mave hængende ud over bukserne, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: Talte sløret, formentlig påvirket af eller andet, Talte: Dansk, Iført: mørk T-shirt, mørk hættetrøje.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har set manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mærkelig mand – Ejboparken / Fælledvej, Roskilde
Kl. 1758 fik politiet en henvendelse fra en 70-årig kvinde fra Roskilde om, at en fremmed og formentlig udenlandsk mand, der virkede uligevægtig, gik rundt og bankede på forskellige døre i området ved Ejboparken. Manden skulle tale et russisk-lignende sprog og gjorde anmelderen utryg på grund af adfærden.

Senere fik politiet en henvendelse fra en 42-årig kvinde fra Roskilde, som anmeldte, at en fremmed mand i sort tøj på Fælledvej havde været oppe på hendes altan og forsøgt at åbne hendes altandør.

Politiet kørte til området ved Fælledvej, hvor den for politiet efterhånden velkendte, 40-årige mand fra Litauen blev truffet. Han blev igen frihedsberøvet, da politiet skønnede ud fra hans adfærd på Fælledvej og også formodes at være manden fra Ejboparken, at han ikke kunne tage vare på sig selv og virkede utryghedsskabende for flere borgere.

Politiet havde onsdag eftermiddag kl. 1440 løsladt litaueren fra seneste frihedsberøvelse og oplyst ham om, at han var velkommen på det lokale sygehus til yderligere undersøgelse og behandling for en mindre kvæstelse, han havde pådraget sig i brystkassen uden for politiets varetægt. Det tilbud havde han tilsyneladende ikke benyttet sig af, hvorfor politiet nu igen prøver at finde løsning på hans generelle utryghedsskabende adfærd lokalt i politikredsen.

Indsats mod utryghedsskabende adfærd på gadeplan – Roskilde
Midt- og Vestsjællands Politi foretog tirsdag en indsats mod utryghedsskabende adfærd på gadeplan, herunder f.eks. handel med narkotika i det offentlige rum. Indsatsen er opfølgning på tidligere indsatser i flere byer i politikredsen. I dagens indsats deltog bl.a. to narkotikahunde og resulterede i fem sager om besiddelse af narkotika, hvoraf de tre blev “opsnuset” af narkotikahundene i området ved togstationen, en sag, hvor en blev sigtet for at sælge hash fra en lejlighed, som politiet ransagede og fandt et knojern, en mindre portion hash og nogle kontanter, en sag om kørsel i frakendelsestiden i en personbil, der efterfølgende blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Indsatsen mod den utryghedsskabende adfærd fortsætter de næste dage, og politiet modtager gerne tip fra borgerne om steder, hvor der er mistænkelig og utryg adfærd, således at politiet kan foretage den fornødne indsats mod et eventuelt problem.

—————

Anholdelse – Forsøg på indbrud i lejlighed – Kornerups Vænge, Roskilde
Kl. 0713 alarmerede en 75-årig kvinde fra Roskilde politiet, fordi en fremmed mand gik rundt på hendes terrasse uden for hendes lejlighed. Selv om manden havde set anmelderen, tog han en grensaks og forsøgte at bryde en terrassedør op. Da dette mislykkedes, forsøgte han via et bord at kravle ind via et åbenstående vindue, men forgæves. Kort efter ankom politiet, som på terrassen kunne anholde en 40-årig mand fra Litauen for forsøg på indbrud. Politiet genkendte straks den anholdte som værende den mand, der var blevet løsladt fra politistationen i Roskilde kl. 0625, efter at han mandag aften ikke havde kunnet tage vare på sig selv og havde udvist utryghedsskabende adfærd i området ved Marievej i Solrød Strand, hvor han bl.a. havde kigget ind ad nogle vinduer i nogle privatboliger. Den anholdte blev med assistance fra en tolk afhørt til indbrudssagen og om sit tilhørsforhold til Danmark, inden han igen blev undersøgt af en læge til vurdering af hans fysiske og mentale tilstand. Da der lægeligt ikke var behov for akut hjælp til litaueren, og da anklagemyndigheden efter en nøjere vurdering af sagen og hans personlige forhold ikke fandt grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med henblik på frihedsberøvelse, løslod politiet den 40-årige litauer. Senere vil han høre nærmere fra politiet, når hans straffesag skal afgøres.

Skoletilsyn blev til anholdelse af butikstyv – Tofthøjvej, Viby Sj. – Roskilde
Kl. 0832 meddelte en politiassistent, at en butikstyv var blevet anholdt, da politiassistenten førte tilsyn ved Peder Syv Skolen, Ørstedvej, Viby Sj., i forbindelse med skolestartskampagnen. En 18-årig mand fra Espergærde, der blev forfulgt af personale og kunder fra det nærliggende supermarked Meny, Tofthøjvej, , havde taget flugten den “forkerte” vej og løb nærmest lige ind i armene på politiassistenten ved skolen. Han var mistænkt for at have stjålet to kartoner cigaretter fra disken i supermarkedets kiosk, da betalingen ad to omgange mislykkedes. De stjålne cigaretter havde tyven kastet fra sig i en busk umiddelbart før anholdelsen, så de er blevet leveret tilbage til supermarkedet. Efter afhøring i en sag om tyveri af cigaretter til en værdi af 890 kr. løslod politiet den 18-årige, der dog vil høre nærmere, når sagen skal afgøres.

Brandundersøgelse – Tofthøjvej, Viby Sj. – Roskilde
Kl. 2054 rykkede brandvæsnet og flere patruljer ud til en melding om brand på et plejecenter. Der var ved at blive gjort klar til evakuering af beboere og personale, men det blev heldigvis ikke nødvendigt. Branden var begrænset til et elmålerskab, der blev ødelagt. Der havde ikke været egentlige flammer, men røg/sod var alligevel trængt ud fra området ved elmåleren. Ingen kom til skade eller havde været i egentlig fare ved branden.

Humanitær eftersøgning – Møllehusvej, Roskilde
Se tidligere udsendt pressemeddelelse om eftersøgning af dement, 75-årig mand, der kl. ca. 0050 havde forladt et plejecenter.

Kl. ca. 0645 blev mandens hund fundet strejfende omkring på Vestre Hedevej, Roskilde, men den savnede mand er fortsat ikke fundet. Politiet vil i løbet af onsdag formiddag lede med hundepatruljer i området ved Hedeland, ligesom politiet vil få assistance fra en helikopter til eftersøgningen i Hedeland.

Brandundersøgelse – Vestergade, Roskilde
Kl. 0350 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en lejlighed på anden sal i en beboelsesejendom. Røgdykkere trængte ind i lejligheden og fandt en 62-årig, spirituspåvirket mand fra Roskilde i live, men kraftigt påvirket af røg. Han blev hastigt kørt til undersøgelse og fornøden behandling på skadestuen. Branden blev hurtigt slukket og begrænsede sig til den 62-åriges bopæl. Brandårsagen tydede ved den foreløbige undersøgelse på, at et stearinlys, der stod på en stak blade, kan have været årsagen til brandens opståen.

Urolige gæster – Jernbanegade, Roskilde
Kl. 0325 fik politiet en anmeldelse om slagsmål foran et diskotek, hvor to mænd tilsyneladende var i slagsmål med nogle piger, ligesom der ved et andet diskotek i nærheden også var optræk til uorden. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, for at skabe ro i gaden. En 20-årig mand fra Køge blev anholdt under anvendelse af politistaven,og en 21-årig mand også fra Køge blev også anholdt efter at blevet eksponeret med peberspray. Begge var mistænkte forovertrædelse af ordensbekendtgørelsen, som de blev sigtet for efter ophold i nogle timer i politiets varetægt. Politihundene blev taget ud af patruljebilen, men blev ikke anvendt.

Mistænkeligt forhold – Hyrdehøj Bygade/Firkløvervej, Roskilde
Kl. 1131 kontaktede en 69-årig mand fra Roskilde politiet, fordi en mand tilsyneladende havde været spærret inde i en bil og havde måttet knuse en rude for at komme ud af bilen. Da anmelderen ville tale med manden, var manden stukket af til fods. Politiet kørte til stedet og fik klarlagt, hvorfor manden var stukket af. Der var tale om en stjålet personbil, som kl. ca. 0020 i Jernbanegade, Roskilde, i et røverilignende forhold var blevet stjålet fra bilejerens søn. To ukendte mænd havde optrådt truende over for sønnen, der til sidst havde måttet udlevere bilnøglerne. De to mænd kørte derefter væk i bilen, indtil anmelderen så manden bryde ud af den på Hyrdehøj Bygade. Denne flygtende mistænkte blev beskrevet som: mand, anden etnisk oprindelse end dansk, 20-30 år, 170-175 cm høj, kraftig af bygning, iført hvid T-shirt, brun eller sort trøje og sorte bukser. Politiet
fandt ikke den mistænkte, men undersøgte bilen for tekniske spor, inden ejeren fik den genudleveret.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uønsket mand efterlyst – Blegdammen, Roskilde
Kl. 1638 ønskede en 47-årig kvinde fra Roskilde politiets hjælp til at fjerne en mand, som hun ikke længere ønskede at have besøg af. Hun oplyste mandens identitet til politiet, som i forbindelse med anmeldelsen kunne konstatere, at manden var efterlyst af Sydøstjyllands Politi som udeblevet efter udgang fra et fængsel. Politiet kørte derfor til stedet og foretog anholdelse af en 50-årig, kraftigt spirituspåvirket mand fra Roskilde med henblik på overførsel til Kriminalforsorgen, når han var blevet afruset i politiets varetægt. Efter en lægeundersøgelse blev han derfor anbragt i detentionen til afrusning, inden Kriminalforsorgen modtager ham til fortsat afsoning.

Denne frihedsberøvelse af manden bevirkede, at den 47-årige kvinde efterfølgende ringede til politiet i hele tre politikredse mere end 50 gange for at anmelde noget, som ikke var sket i virkeligheden. Trods flere forsøg på at vejlede den 47-årige og henstille til at stoppe de mange grundløse telefonopkald, måtte politiet til sidst tage til hendes bopæl kl. ca. 2100, hvor politiet frihedsberøvede en lettere spirituspåvirket kvinde for at få genoprettet freden, idet hun nu skubbede og var lidt udadreagerende over for politiet. Efter nogle timer i politiets varetægt, hvor hun ikke havde adgang til sin telefon, blev hun løsladt i nat uden at være blevet sigtet for noget.

Bilbrand – Himmelev Bygade/Østre Ringvej, Himmelev, Roskilde
Kl. 1101 opstod der pludselig brand i motorrummet på en personbil, som en 45-årig mand fra Albertslund kørte i. Den 14 år gamle bil standsede så uheldigt, at branden bevirkede, at to vejskilte delvist smeltede på grund af varmen fra bilbranden. Ingen kom til skade ved branden. Et bugseringsselskab fjernede den 45-åriges bil efterfølgende.

Færdselsuheld – Vor Frue Hovedgade, Vor Frue, Roskilde
Kl. 1136 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor en bilist var forulykket. På uheldsstedet blev en 21-årig kvinde fra Køge tilset af personale fra den tilkaldte ambulance, men hun var sluppet med diverse knubs. Inden uheldet var hun i en personbil kørt ad Vor Frue Hovedgade mod nord, men i en højrekurve kort før krydset ved Køgevej fortsat ligeud af ukendte årsager. Bilen kørte ned ad en skrænt og rullede om på taget. Ingen andre trafikanter blev involveret i ulykken.

Udenlandsk butikstyv – Ro’s Torv, Roskilde
Kl. 1324 kørte politiet til supermarkedet Føtex, hvor en udenlandsk mand var tilbageholdt som mistænkt for butikstyveri. Politiet fik kontakt til en 29-årig mand fra Polen, som havde gemt legetøj i sin rygsæk, da han passerede kasselinjen uden at betale. Han blev derfor anholdt og sigtet for tyveri af legetøj til en værdi af ca. 1500 kr. Efter afhøring til sagen afgjorde politiet straks hans sag, hvorefter polakken blev løsladt.

Mistænkelig forhold – Ved Hallen, Roskilde
Kl. 0130 så en opmærksom kvinde fra sin bopæl en mand gå og lyse med en lommelygte ind i en parkeret varebil. Hun råbte efterfølgende manden an, hvorefter han straks løb hen til en sort personbil og kørte fra stedet i høj fart. Politiet fandt hverken manden eller bilen i området.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket manden og bilen i området, hvor den opmærksomme borger måske har forhindret et indbrud i en varebil.

Kl. 0555 fik politiet nemlig en anmeldelse om indbrud i en varebil på Møllehusvej, Roskilde. Fra den varebil var der af ukendte gerningsmand/-mænd i løbet af natten stjålet diverse værktøj. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Indbrud i perioden
Dysseparken, Gundsømagle, Roskilde
Holmehøjen, Gundsømagle, Roskilde
Runddelen, Jyllinge
Skomagergade, Roskilde
Ringstedvej, Roskilde
Smedegade, Roskilde
Holbækvej, Roskilde
Kong Valdemars Vej, Roskilde
Sygehusvej, Roskilde
Kornerups Vænge, Roskilde
Maglekildevej, Roskilde
Stændertorvet, Roskilde
Roskildevænget, Roskilde
Rønnebærparken, Roskilde
Universitetsvej, Roskilde
Kildegården, Roskilde
Københavnsvej, Roskilde
Tofthøjvej, Viby Sj.