Som nabo til Musicon kan medarbejderne i BEC på Havsteensvej følge udviklingen af området fra tætteste hold. Boligerne i Bifaldet er ved at skyde op af jorden, og der er efterhånden aktiviteter på størstedelen af den gamle betongrund. Det gælder i særlig grad under RABALDER, hvor flere tusinde mennesker ventes at kigge forbi Roskildes kreative bydel.

Musicon-bydelen i Roskildes sydlige del udvikler sig i en rivende hastighed. Men mellem de mange nyskabelser er også ting, der består. Blandt andet samarbejdet mellem it-virksomheden BEC og kulturfestivalen RABALDER, der i år sætter bydelen på den anden ende lørdag den 25. august. Ud over en masse aktiviteter for store og små på hele Musicon-området bliver der i år fokus på udvikling af fremtidens musik- og kulturoplevelser i byrum.

Foto: Loveshop / Pressefoto

Som den private virksomhed i Roskilde, der beskæftiger flest medarbejdere, er det naturligt for BEC at involvere sig lokalsamfundet blandt andet i forhold til uddannelse og beskæftigelsesindsatser for unge mennesker. Og med en kreativ nabo som Musicon er det også oplagt at støtte den årlige kulturfestival RABALDER: “I det daglige skaber vi innovative it-løsninger, der er med til at udvikle Danmarks digitale infrastruktur. Vi er stolte af at være naboer til en hel bydel båret af kreative og nye ideer, og derfor er BEC igen i år hovedsponsor af RABALDER-festivalen,” siger kommunikationsdirektør Simon Gabrielsen.

En kulturel totaloplevelse.
RABALDER afholdes af Foreningen af Aktører på Musicon, og er den dag på året hvor foreninger, ildsjæle og virksomheder i området, går sammen og forvandler Roskildes kreative bydel til en kulturel totaloplevelse for hele familien. Igen i år har de mange frivillige og kommercielle ildsjæle sikret et spændende og begivenhedsrigt program.

Rammerne indbyder til at teste en række innovative løsninger på, hvordan man blandt andet kan skabe store oplevelser i byrummet, samtidig med at der er fokus på sikkerhed, støj og andre faktorer.

Det er netop disse forhold, der er omdrejningspunktet for den hackathon, der afholdes fra fredag til søndag sideløbende med RABALDER. Ordet hackaton stammer fra IT-verdenen, hvor systemudviklere mødes og samarbejder intensivt om udvikling af prototyper, konceptudvikling eller videreudvikling af et eksisterende projekt. Til RABALDERS hackaton inviteres studerende, iværksættere og andre med interesse for forretningsudvikling, hvor de sammen skal udvikle modeller for afvikling af kulturelle arrangementer i byrum.

Fakta: BEC (Bankernes EDB Central)
BEC er it-partner for en lang række finansvirksomheder i Danmark – f.eks. Nykredit, Arbejdernes Landsbank, Handelsbanken, Spar Nord og Nationalbanken. BEC har hovedkontor i Roskilde og en underafdeling i Herning. Virksomheden har over 700 medarbejdere, og tilbyder rådgivnings-, teknologi- og driftsydelser. BEC’s it-løsninger dækker bredt – fra digital selvbetjening som Mobilbank til alle de løsninger, der gør, at bankerne hver dag kan betjene deres kunder sikkert og effektivt.

Fakta: RABALDER 2018RABALDER er Musicons årlige kulturfestival, hvor virksomheder, foreninger og kulturinstitutioner forvandler bydelen til en kreativ oplevelse for hele familien.

Dagen byder på en lang række aktiviteter og oplevelser med alt fra koncerter, madoplevelser, kunst- og danse samt meget andet. Blandt andet spiller bandet Love Shop på hovedscenen kl. 18.

Dato: Lørdag d. 25. august 2018 fra klokken 14 til 22
Pris: Gratis
Sted: Musicon, Rabalderstræde, 4000 Roskilde
Sponsorer: BEC, Bifaldet ApS, Gimle, , Roskilde Festival Rental, Roskilde Kommune, Råstof Roskilde,