For andet år i træk byder Roskilde Kommune velkommen til Vandrefestivalen – i år med 17 vidt forskellige ture. Vandrefestivalen, der i år kan afholde 10 års jubilæum, er en regional festival for Sjælland, Møn og Lolland-Falster.

Fra den 17. august til den 9. september er der lagt op til at gå på opdagelse i Roskilde og omegn. For Vandrefestivalen i Roskilde Kommune byder nemlig på 17 vidt forskellige ture, hvor der er mulighed for alle at kunne deltage – ung som gammel.

Foto: Anne Beth Witte

Fra skovtur til golftur.
I Roskilde og omegn er der mange skønne steder, der ligger skjult for det blotte øje – og det er her, Vandrefestivalen giver mulighed for at opleve Roskilde fra en ny side. Man kan blandt andet komme med på en måneskinstur ved Himmelev Bæk og skov og en gastronomisk oplevelse i Kællingehaven. Festivalen byder også på en skovtur i Boserup Skov, hvor man kan komme med Skovhjælperne på arbejde.

Der vil også – for dem der er over 60 år – være mulighed at komme på en særlig vandretur med Roskilde Ældre Motion til Arken i Ishøj eller en kort og en lang tur til Himmelsøen. Derudover vil der være rig mulighed for at komme på opdagelse i fugle-, plante-, og dyrelivet rundt omkring i de forskellige naturområder.

Drevet af frivillige kræfter.
De forskellige vandreture bliver ledt af frivillige lokalkendte og erfarne turledere, der kender området ud og ind. Turlederne vil vise steder, som man måske ikke opdager på egen hånd, og kan fortælle en god historie fra området eller give en god oplevelse ude i de flotte naturområder.

Sundhed hele vejen.
Festivalen er ikke bare en anledning for at komme ud og opleve Roskilde og omegn, men også en mulighed for at møde nye bekendtskaber og venskaber. Så vandringen vil både være vejen for at få rørt sig, men også en måde at skabe et socialt fællesskab for alle.

Fakta.
– Vandrefestivalen, der varer fra den 17. august til den 9. september, er en regional festival, der i år har 10 års jubilæum.
– Festivalen i Roskilde er et samarbejde mellem Roskilde Kommunes Veje og Grønne områder,  Sundhedscenteret og frivillige kræfter.
– Der er arrangeret 17 ture i Roskilde Kommune og omegn.
– Du kan læse mere og tilmelde dig her og på www.vandrefestival.dk eller kontakte Sundhedscenteret på 4631 7702