Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2021/02/18 til 2021/03/02.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tyveri fra beboer på plejehjem – Kirkebjergvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 07.35 anmeldte personalet på et plejehjem, at en fremmed kvinde formentlig havde stjålet fra en af beboerne og var blevet opdaget, hvorefter kvinden havde taget flugten til fods væk fra området. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, blev sendt til området for at lede efter kvinden, der blev beskrevet som: A: Kvinde, Dansk af udseende, 50-55 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Yderligere kendetegn: håret var opsat i en hestehale, Talte: Dansk, Iført: sort jakke med pels på hætten, mørke cowboybukser, sorte sko, blå kittel magen til hjemmeplejens under jakken, Medbragte: en sort taske. Politiet fik klarlagt, at kvinden havde været inde hos en 88-årig kvindelig beboer, som under påskud af, at der var fnat på plejehjemmet, var blevet frataget sine smykker. Kvinden var efterfølgende blevet opdaget af personalet, der havde konfronteret hende med det meget tidlige besøg på plejehjemmet. Det lykkedes desværre ikke at finde kvinden, men politiet foretog diverse tekniske undersøgelser på stedet i håb om, at tekniske spor kan være med til at identificere kvinden.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket kvinden i området ved plejehjemmet torsdag morgen, eller som i øvrigt kan give oplysninger om hendes identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Køgevej, Roskilde

Kl. 17.37 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket i en personbil ad Køgevej ved Søndermarksvej. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af både kokain og amfetamin under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Butikstyveri – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 18.44 fik politiet en anmeldelse fra personalet på en tankstation om, at to mænd havde røvet nogle pakker cigaretter og efterfølgende var flygtet fra stedet til fods i sydlig retning. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, blev sendt både til tankstationen og til området for at lede efter de to mistænkte, som dog ikke havde begået et røveri, men stjålet flere pakker cigaretter og var stukket af uden at betale. Hundepatruljen gik spor på flugtruten og kunne konstatere, at flugten var taget i sydlig retning gennem nogle haver til Gammel Landevej, hvor sporet efter de mistænkte forsvandt. Ud fra overvågningskameraer på tankstationen kunne politiet få fremskaffet følgende signalement af de to mænd: A: mand, 170-175 cm høj, iført sort halsedisse, sort hættetrøje med hvide striber på ærmerne, sort bukser med hvide striber, sorte handsker og sorte sko; og B: mand, 170-175 cm høj, krøllet hår, iført sort halsedisse, grå trøje, sort jakke, sorte bukser og sorte sko. Trods intensiv søgning i området fandt politiet ikke frem til de to mistænkte, der stjal cigaretter til en værdi af ca. 465 kr.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der måtte havde set de to mænd på flugtruten, eller som har oplysninger om deres identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 20.05 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometertesten indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev herefter løsladt.

Hurtig bilist var narkopåvirket – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 20.30 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 168 km/t over en strækning på knap syv kilometer ad Holbækmotorvejen ved Roskilde, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen var 110 km/t. Personbilen blev ført af en 18-årig mand fra København S, som indledningsvist blev sigtet for hastighedsovertrædelsen. Derudover deltog han i en narkometertest, der indikerede, at han var påvirket af både kokain og cannabis under kørslen. Den 18-årige blev derfor også sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil nu høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Anholdelse – To anmeldelser om blufærdighedskrænkelse – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 23.30 anmeldte en 34-årig kvinde fra Næstved, at hun under ophold på Roskilde stationen havde bemærket en mand færdes rundt på de forskellige perroner. Manden havde en lidt underlig adfærd og havde indledningsvist lavet en “kyssemund” mod anmelderen, der senere på afstand på en anden perron så manden foretage åbenlyse onanibevægelser med blottet underliv. Anmelderen havde forladt stationen, da hun anmeldte krænkelsen, der var foregået ca. 30 minutter tidligere.
Kl. 00.14 anmeldte en 45-årig kvinde fra Slagelse, at hun omkring midnat havde set en fremmed mand åbenlyst onanere foran hende under hendes ophold på togstationen. Hun havde søgt tilflugt hos en taxachauffør, men var taget med toget væk fra Roskilde.
Politiet kunne kort efter med baggrund i de to anmelderes signalementer foretage anholdelse af en 45-årig, lettere spirituspåvirket mand fra Bulgarien. Han blev bragt til Roskilde politistation til indledningsvis afrusning, inden han tirsdag formiddag med assistance fra en tolk skal sigtes for de to tilfælde af blufærdighedskrænkelse og afhøres til sagen. Politiet og anklagemyndigheden vil derefter vurdere sagen for at kunne afgøre, hvad der videre skal ske med den anholdte, udenlandske mand.

Udlænding med falsk id udvist – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 09.55 standsede politiets indsatsleder en varebil på Ringstedvej i en rutinekontrol. I bilen traf politiet en 32-årig mand fra Vanløse og bag rattet en udenlandsk mand, som fremviste et rumænsk kørekort tilhørende en 46-årig mand. Manden med det rumænske kørekort havde et indrejseforbud i Danmark, så han blev anholdt og taget med til stationen. Ved tjek af mandens fingeraftryk fandt politiet frem til, at den anholdte havde oplyst falsk identitet. Politiet fandt frem til, at den anholdte i virkeligheden var en 47-årig mand fra Marokko. Han blev sigtet for dokumentfalsk, idet det rumænske kørekort ikke var ægte. Derudover blev han sigtet for ulovligt ophold i Danmark.Han blev lørdag fremstillet ved Retten i Holbæk, hvor han blev idømt en straksdom på 60 dages fængsel og fik et indrejseforbud i Danmark i fire år. Den 47-årige vil blive udvist af Danmark, når han har afsonet sin dom.

Narko og våbenfund – Roskilde

Fredag eftermiddag var politiets narkohundepatrulje i den vestlige del af Roskilde, hvor de traf en personbil, som de standsede i en rutinekontrol. Bag rattet sad en 54-årige mand fra Roskilde, som politiet skønnede var narkopåvirket. Patruljen lod narkohunden snuse til bilen, og den fandt hurtigt frem til 21 salgsklumper hash og 13 pølsemandsposer med amfetamin. I bilen blev i alt fundet 34 gram hash og 17 gram amfetamin. Den 54-årige blev testet med narkometeret, som viste et negativt resultatet. Han blev anholdt og sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Narkohundepatruljen kørte til den sigtedes adresse, hvor der blev fundet en pistol med skarpe patroner og yderligere 81 gram amfetamin, 1270 gram hash og 87 gram marihuana. Narko og pistol blev beslaglagt til sagen, og den 54-årige taget med til stationen til afhøring. Politiet mistænker, at den sigtede forud for anholdelsen har solgt en større mængde amfetamin og hash. Den 54-årige blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med begæring om varetægtsfængsling, som sigtet for narkoslag efter straffelovens regler. Retten fængslede ham til den 25. marts 2021. Retsmødet foregik for lukkede døre, så politiet kan ikke oplyse yderligere i sagen på nuværende tidspunkt.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Østre Ringvej / Københavnsvej, Roskilde

Kl. 03.32 fik politiet en anmeldelse om et færdselsuheld i krydset Østre Ringvej / Københavnsvej, hvor en bilist var blevet påkørt af en bilist, som havde fortsat sin kørsel ad Østre Ringvej i sydlig retning. Politiet kørte hastigt til området og fandt en bilist forulykket ca. 75 meter nord for en rundkørsel på Østre Ringvej, idet bilisten var kørt op over en kantsten og havde ramt en lygtepæl. Føreren af denne personbil var en 49-årig mand fra Kirke-Såby, som var påvirket af spiritus. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og anholdt til sagen.

En 27-årig mand fra Roskilde kunne oplyse, at han kort forinden i sin personbil var standset for rødt lys på Østre Ringvej ved Københavnsvej, da den 49-årige bilist var kommet bagfra og havde ramt hans bil. Den 49-årige var efterfølgende fortsat videre ad Østre Ringvej mod syd, indtil han forulykkede. Ingen af parterne var kommet til skade uheldene, og den 49-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet inddrog førerretten fra den 49-årige, der således ikke længere må være fører af køretøjer, der kræver et kørekort. Han kan nu afvente analyseresultatet af blodprøven, før politiet tager stilling til, hvordan sagerne skal afgøres.

Livløs mand fundet i Roskilde Fjord – Havnevej, Roskilde

Kl. 08.00 fandt to havnegæster en livløs mand i havnebassinet i Roskilde lystbådehavn og ringede 112. Anmelderen havde set en rygsæk flyde i havnen og undersøgte det nærmere for se, om der var en person i vandet. Her så han den livløse mand og slog alarm. Politi og redning kom hurtigt frem til stedet, hvor den livløse mand blev reddet op af havnen, og der blev iværksat førstehjælp. Manden blev kørt i ambulance med politieskorte til sygehuset, men hans liv stod ikke til at redde, og han blev erklæret død af en læge på hospitalet. Politiet fik fastlagt manden identitet til at være en 68-årig mand fra Roskilde. Politiets undersøgelser viste ingen tegn på, at den afdøde havde været udsat for en forbrydelse, men anser dødsfaldet som en tragisk ulykke. De pårørende er underrettet.

Mand faldt igennem isen på en sø – Ved Ringen, Roskilde

Kl. 12.22 kom et alarmopkald fra Roskilde Ring, hvor en 50-årig mand var faldet igennem den tynde is på den lille sø i parken. Manden havde sammen med sin kæreste benyttet parkens frisbeebane, men frisbeen var røget ud i søen, hvor den lå på isen. Den 50-årige mand fra Helsingør gik, trods advarsler fra flere tilstedeværende, ud på den tynde is, hvor han gik igennem isen. Den 50-årig røg i vand til halsen og kunne ikke komme op ved egen hjælp – heller ikke ved hjælp fra den redningskrans, som blev kastet ud til ham. Han holdt sig dog sit hoved oven vande i den iskolde sø, indtil redningsberedskabet nåede frem og fik dykkere ud efter manden. En ambulance holdt klar til at tilse den forkomne mand, som heldigvis var sluppet fra episoden med forskrækkelsen.

Politiet sigtede den 50-årige for at overtræde ordensbekendtgørelsen ved at bringe sig selv i fare, da isen åbenlyst ikke var tyk nok til at bære. Halvdelen af søen var optøet og isen var kun få cm tyk. Den 50-årige er heldig at han slap med livet i behold, men han kan forvente at få en bøde i sagen.

Påtale om mundbind førte til tumult – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 15.24 fik politiet en anmeldelse om, at der var opstået tumult imellem to kunder i supermarkedet Netto på Københavnsvej i Roskilde. En patrulje kørte til forretningen, hvor de to mænd nu var faldet til ro og kunne afhøres af politiet. Det viste sig at der opstod en uenighed i køen, hvor en 58-årig mand fra Roskilde havde påtalt over for en kunde bagved, at han ikke anvendte mundbind, hvorefter der opstod tumult imellem de to mænd. Manden som ikke anvendte mundbind, en 32-årig mand fra Greve, var fritaget for brug af mundbind. Politiet sigtede den 58-årige mand for at overtræde ordensbekendtgørelsen, da patruljen ud fra sagens omstændigheder fandt, at det var ham som havde været ophavsmand til tumulten. Ingen personer kom noget til ved episoden. Den 58-årige kan forvente en bøde i sagen.

Håndgranat fundet i skoven – Boserupvej, Roskilde

Kl. 15.28 fik politiets vagtcentral en anmeldelse fra en politimand, som i sin fritid havde fundet en gammel håndgranat i Boserup skov. Politiet sendte et foto af håndgranaten til forsvarets sprængstofseksperter hos EOD, som oplyste at der var tale om en ældre håndgranat M23, hvor der potentielt kunne være sprængstof i. Politimanden på stedet sørgede for, at igen personer kom i nærheden af granaten indtil en patrulje og EOD kom frem og fik påvist håndgranaten. EOD valgte at bortspringe håndgranaten på stedet, da det kunne være farligt at flytte den. Politiet afspærrede derfor et større område omkring findestedet. Omkring kl. 19.00 var håndgranaten bortsprængt og afspærringen kunne ophæves.

Højtråbende mand på perronen – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 10.00 fik politiet flere anmeldelser om en mand, der var utryghedsskabende for rejsende på perron 5 på Roskilde station. Manden råbte umotiveret råbt ad de rejsende og sparkede nogle gange ud efter forskellige genstande. På stationen fik politiet kontakt til en 39-årig mand fra Roskilde, som af ukendte årsager var vred, men dog blev talt til ro. Han blev bortvist og kraftigt opfordret til at tage hjem. Hverken personer eller genstande havde lidt overlast, så den 39-årige blev ikke sigtet for noget i anledning af hans adfærd på perronen.

Kørsel uden førerret i stjålet bil – Køgevej, Roskilde

Kl. 16.54 standsede politiet en personbil på Køgevej ved Darup med henblik på rutinemæssig kontrol af den kvindelige fører og en mandlig passager i bilen. Kvinden var en 25-årig kvinde fra Hedehusene, som sad bag rattet, selv om hun ikke havde et kørekort. Hun blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Den mandlige passager var en 27-årig mand også fra Hedehusene, som pludselig oplyste i forbindelse med politiets undersøgelse af bilen og ejerforholdet mv., at bilen var stjålet. Ved politiets henvendelse oplyste bilejeren, at bilen var stjålet fra Vor Frue-området, hvor manden havde adgang til bilejerens bopæl for at passe husdyr. Bilejeren havde ikke givet den 27-årige tilladelse til at tage bilnøglerne, der var frit tilgængelige på bilejerens bopæl. Disse oplysninger resulterede i, at politiet tillige sigtede både kvinden og manden for uberettiget brug af køretøjet. Bilnøgler inddrog politiet og medtog til politistationen med henblik på senere udlevering til bilejeren. Begge de sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Butikstyverier – Skomagergade / Algade, Roskilde

Kl. 17.18 ønskede personale fra supermarkedet Meny assistance fra politiet, idet en mand var tilbageholdt som mistænkt for butikstyveri. Politiet fik kontakt til en 41-årig mand fra Roskilde, som blev kortvarigt anholdt i forbindelse med sigtelse for tyveri af en flaske spiritus til en værdi af 120 kr. Ved nærmere undersøgelse af den anholdtes effekter fandt politiet også madvarer til en værdi af 35 kr., som havde stjålet fra supermarkedet Super Brugsen, Algade, Roskilde, før butikstyveriet i Meny. Efter afhøring til sagerne løslod politiet den 41-årige, der nu kan afvente en henvendelse fra politiet med en strafferetlig afgørelse på sagerne.

Arbejdsulykke – Hegnet, Himmelev, Roskilde

Kl. 10.06 fik politiet melding om, at en ambulance var sendt til en byggeplads, hvor en mand var kommet til skade. En 33-årig mand fra Esbjerg blev i den tilkaldte ambulance bragt til skadestuen til nærmere undersøgelse for sine kvæstelser. Politiets foreløbige undersøgelser tydede på, at han i forbindelse med murerarbejde færdedes på et stillads, da han ifølge andre tilstedeværende på byggepladsen faldt 5-6 meter ned gennem stilladset. Arbejdstilsynet blev tilkaldt til at foretage nærmere undersøgelse af arbejdspladsen og stilladset for at få klarlagt i samarbejde med politiet, om nogen kan drages til ansvar for ulykken. Den tilskadekomne blev indlagt på sygehuset i Køge til observation og behandling for kvæstelser i det ene skulderparti og i hovedet, men han meldes uden for livsfare. Politiet afventer nu en erklæring fra Arbejdstilsynet, før sagen kan afgøres.

Vold mod mand og hærværk mod forretning – Helligkorsvej, Roskilde

Kl. 20.43 rykkede politiet ud til en fastfoodrestaurant, hvor to mænd var kommet i slagsmål ifølge en anmelder fra lokalområdet. På stedet traf politiet en 39-årig mandlig indehaver af fastfoodrestauranten og en 22-årig mand fra Hvalsø. Forretningsindehaveren havde været i færd med at lukke butikken, da den 22-årige tilfældigt kom forbi. De begyndte at småskændes om, hvem der havde kigget efter hvem, hvilket udviklede sig til, at den 22-årige overfaldt forretningsindehaveren med diverse slag mod hovedet, så forretningsindehaveren pådrog sig mindre skader. En anden ansat i restauranten fik adskilt de to mænd, hvorefter den 22-årige tog et reklameskilt, som han kastede mod forretningsruden, som herved knustes. Politiet anholdt den 22-årige, som blev sigtet for både vold og hærværk, inden han efter endt efterforskning og afhøring blev løsladt. Den 22-årige vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagen skal afgøres.

Varetægtsfængsling – Brand i lejlighed – Rønnebærparken, Roskilde

Kl. 23.57 fik politiet fra alarmcentralen en melding om, at der var brand i en lejlighed i en beboelsesejendom i Rønnebærparken. En ambulance var også sendt til stedet som stand by, såfremt nogen måtte være kommet til skade som følge af branden. Beboerne i den berørte opgang blev af sikkerhedsmæssige årsager evakureret.
Næsten samtidig hermed henvendte en uligevægtig mand sig personligt på politistationen med oplysninger om, at der formentlig var brand i hans lejlighed. Politiet fik identificeret manden som den 31-årige mandlige beboer i netop den lejlighed, hvor der var udbrudt brand. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, uden at der skete nogen væsentlig skade på de øvrige lejemål i ejendommen. Kl. ca. 00.45 kunne de evakuerede beboere vende retur til deres bopæle. I mellemtiden havde politiet fået talt med den 31-årige mand, som blev anholdt og mistænkt for selv at have startet branden i sin lejlighed, inden han henvendte sig hos politiet. Anklagemyndigheden fremstillede søndag den 31-årige i et grundlovsforhør som sigtet for brandstiftelse, hvor personer kunne risikere at komme til skade. Grundlovsforhøret endte med, at den 31-årige blev varetægtsfængslet i surrogat foreløbigt frem til den 18. marts 2021.

Indbrud i perioden

Kirkebjergvej, Jyllinge
Korvetvej, Jyllinge
Smakkevej, Jyllinge
Gondolvej, Jyllinge
Tårnvang, Roskilde
Gulddyssevej, Gundsømagle, Roskilde
Skomagergade, Roskilde
Motelvej, Roskilde