Selv om flere og flere bliver vaccinerede, er der fortsat grund til forsigtighed på plejecentrene og i hjemmeplejen. Og ved brug af værnemidler og jævnlige test, passer de ansatte på borgerne – og hinanden. Det oplyses i en pressemeddelelse.

I Roskilde kan borgerne roligt tage imod hjælp i hjemmet, for medarbejderne bliver jævnligt testet. Derudover har de relevante værnemidler på, hvilket også beskytter borgerne: Det er vigtigt, at de borgere, der modtager hjemmepleje, har tillid til, at vi passer godt på både dem og os selv. Det er da også mit klare indtryk af, at vores medarbejdere på ældreområdet i vidt omfang benytter sig af tilbuddet om test og er glade for muligheden.” siger Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Både FOA Roskilde og kommunens sundheds- og omsorgsudvalg opfordrer alle medarbejdere på ældreområdet til at blive testet – både af hensyn til sig selv og af hensyn til borgerne. Det bliver der øjensynligt lyttet til.

FOA kører samme linje: Bliv testet
I FOA Roskilde er man også meget opmærksom på, at medlemmerne lader sig teste ofte: “Vi opfordrer vores medarbejdere til at blive hjemme, hvis de har symptomer på corona, ligesom vi siger, de skal lade sig teste løbende. Det er også i medarbejdernes interesse at holde smittetrykket nede, for det går ud over kollegaerne, hvis der pludselig er mange, der ligger syge på samme tid. Det kræver en fælles indsats at bekæmpe det her” siger Bo Viktor Jensen fra FOA i Roskilde.

Vaccinationen af de omkring 2000 medarbejdere på ældreområdet er begyndt – herunder også medarbejdere i hjemmeplejen.

En svær tid for mange medarbejdere
At blive vaccineret er noget, rigtig mange ser frem til blandt ældreområdets medarbejdere. De har gennem lang tid arbejdet under svære omstændigheder, som også har haft betydning i deres private liv. Når man arbejder med særligt sårbare borgere – og er i tæt kontakt, bliver man nødt til at tage ekstra hensyn og indskrænke sin omgangskreds yderligere.

Indtil videre er 150 medarbejdere fra ældreområdet færdigvaccineret, men det går stærkere og stærkere med at få de ansatte vaccineret. I løbet af de næste fire uger – og måske endda før – burde alle ældreområdets medarbejdere, der ønsker en vaccine, være færdigvaccinerede.