Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 13. marts til den 21. marts 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Køgevej/Søndermarksvej, Roskilde

Mandag kl. 07.05 rykkede politiet og redningspersonale ud til et færdselsuheld med tre bilister involveret. En 24-årig mand fra Ishøj kørte i en personbil ad Køgevej mod syd og ville svinge til venstre ad Søndermarksvej. En bus, der kørte ad Køgevej mod nord i 2. vognbane, holdt tilbage, hvorefter den 24-årige begyndte svingningen. Herunder kørte han ind i en 59-årig kvinde fra Solrød Strand, der kørte i en personbil i nordlig retning i 1. vognbane. Ved sammenstødet blev den 24-åriges bil skubbet over i en tredje personbil ført af en 56-årig mand fra Gadstrup i nordlig retning i 2. vognbane. Den 24-årige og den 59-årige blev begge bragt til skadestuen til kontrol, men de var sluppet uskadte fra uheldet, som skabte kødannelse på stedet indtil kl. ca. 0750, hvor vejen var ryddet.

Serie-indbrud i villa – Basgangen, Roskilde

Mandag kl. 08.23 modtog politiet den første anmeldelse om indbrud i en villa på Basgangen, hvor en ukendt indbrudstyv havde skaffet sig adgang til stedet ved at knuse en rude. I to andre villaer var der også knust ruder for at skaffe sig uberettiget adgang til stadet. Fra de gerningssteder var der stjålet hårde hvidevarer i form af komfurer, opvaskemaskiner, kogeplader samt værktøj. Indbruddene er sket på et ukendt tidspunkt i løbet af den forgangne weekend fra fredag eftermiddag til mandag morgen. Politiet har undersøgt gerningssteder for at sikre eventuelle tekniske spor til at finde frem til gerningsmanden.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området, herunder måske et fremmed køretøj, der kan være brugt til at transportere tyvekosterne væk fra området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Roskilde.

Søndag kl. 10.40 skete et færdselsuheld på Østre Ringvej/Vindingevej, hvor en sølvgrå Toyota kørte ud i krydset, hvor bilen ville svinge til venstre. I den forbindelse påkørte personbilen en anden bil, der kørte ligeud i krydset og blev ramt af Toyotaen, der kørte fra stedet uden at give sig til kende.

Der skete ingen personskade ved uheldet. Politiet fandt senere frem til ejeren af Toyotaen, der havde lånt sin bil ud. Det efterforskes nu nærmere.

Den påkørte bil blev ført af en 70-årig mand fra Roskilde.

Lovgivning om euf. stoffer – Roskilde.

Politiet visiterede en 23-årig mand fra Roskilde på Jernbanegade søndag kl. 05.03. Pgl. blev fundet i besiddelse af under et gram kokain. Han blev sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.

Søndag kl. 05.25 anholdt politiet en 21-årig mand, der kørte i bil på Ny Østergade. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Urolig passager i toget – Jernbanegade, Roskilde

 

 

Fredag kl. 07.45 bad DSB om assistance fra politiet, idet der i toget fra Holbæk befandt sig en urolig mand, som togpersonalet ikke kunne håndtere. Ved togets ankomst til Roskilde station kl. 08.05 fik politiet kontakt til en 53-årig mand fra Holbæk, som råbte og skreg uden grund. Politiet skønnede, at han ikke var i stand til at klare sig selv, og tog ham med på politistationen, hvor en læge tilså ham, således at politiet senere på dagen kunne indlægge den 53-årige på et hospital til fornøden psykiatrisk behandling.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Gevninge, Roskilde – Lejre

Fredag kl. 13.10 forulykkede en 41-årig mand fra Kalundborg under kørsel i en personbil ad motorvejen i vestlig retning. Af ukendte årsager mistede han herredømmet over bilen, der rullede rundt og endte på taget ud for vejen. Ambulancepersonale tilså føreren, der selv kunne komme ud af bilen, og som var sluppet fra uheldet mindre knubs. En vognbane var kortvarigt lukket frem til kl. ca. 13.50 på grund af uheldet, hvor der ikke var andre trafikanter involveret.

Færdselsuheld – part flygtede forgæves – Salløvvej, Gadstrup – Roskilde

Fredag kl. 17.28 fik politiet en anmeldelse om et færdselsuheld, idet en jernbanebom var blevet påkørte af bilist, der efterfølgende flygtede fra stedet. Politiet kunne konstatere, at der var sket skade på en jernbanebom. En anden bilist ved overkørslen havde set ulykken ske, da bommene var på vej ned, og havde noteret sig nummerplade på bilisten, der flygtede fra stedet. Lidt senere fandt politiet det skadevoldende køretøj holdende ved bilejerens adresse, hvorfor politiet kunne sigte bilejeren – en 77-årig mand fra Gadstrup – som blev sigtet for at have flygtet fra uheldsstedet efter påkørslen af bommen. Politiet har optaget rapport om uheldet og afventer nu et erstatningskrav fra Banedanmark.

Varetægtsfængsling – Tyveri blev til røveri – Industrivej, Roskilde

Fredag kl. 18.43 slog personalet i byggemarkedet Bauhaus alarm til politiet, efter at to mistænkte ved anvendelse af vold havde forsøgt at slippe væk med stjålet værktøj for ca. 4700 kr. En mistænkt var dog tilbageholdt, medens en anden mistænkt var forsvundet fra stedet. Ved byggemarkedet anholdt politiet en 30-årig mand fra Rumænien, som blev sigtet for røveri. Han og en anden flygtet mand havde taget værktøj, som de forsøgte at stjæle. Ved udgangen greb en 39-årig mandlig butikskontrollant ind, hvorefter han fik et albueslag i brystet af den anholdte, som ville bringe de stjålne varer i sikkerhed, så han sammen med den anden mistænkte kunne flygte fra stedet. Han blev dog tilbageholdt, medens den anden mand slap af sted med en del af udbyttet. Den anholdte blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør som sigtet for røveri og blev varetægtsfængslet til den 5. april 201
8. Politiet forsøger nu at få medgerningsmanden identificeret med henblik på anholdelse og sigtelse af ham.

Fremstilling i grundlovsforhør – sag fra Veddelev, Roskilde.

To mænd fra Litauen blev torsdag kl. 15.50 fremstillet i grundlovsforhør. De sigtes for indbrudstyveri. Begge blev fængslet til den 120418. Politiet efterforsker nu andre indbrudssager, hvor de to evt. kan tænkes at være gerningsmænd til.

Straksdom – Roskilde.

En 23-årig mand fra Roskilde fik ved Retten i Roskilde torsdag formiddag syv måneders fængsel for besiddelse af ca. 89 gram MDMA og 26 gram kokain. Han blev dømt for handel med stofferne. Den 23-årige blev løsladt med henblik på senere afsoning.

Tasketyveri – Roskilde.

Torsdag Kl. 14.15 stod en 30-årig kvinde ved sin bil på Vestermarksvej, hvor hun ledte efter sin bilnøgle i en lomme. Hun blev skubbet af en person, der stjal hendes taske og løb fra stedet. Tasken indeholdt telefon, pc m.v. Gerningsmanden beskrives som mand, dansk, 180 cm høj, iført blå dunjakke og cowboybukser. Politiet ledte efterfølgende efter manden uden held.

Salg af narkotika – Roskilde.

Onsdag kl. 10.45 anholdt politiet en 23-årig mand fra Roskilde, der på sin adresse blev fundet i besiddelse af89 gram MDMA og 26 gram kokain, vægte m.v.

Politiet er særdeles tilfredse med at have fundet stoffet MDMA, der som bekendt inden for den seneste tid har ført til dødsfald blandt unge, hvilket siger noget om stoffets farlighed.

Pgl. fremstilles i grundlovsforhør torsdag formiddag med krav om varetægtsfængsling.

Målrettet indsats mod social dumping – Roskilde.

Politiet foretog onsdag sammen med Skat og Arbejdstilsynet kontrol på to institutioner i Roskilde, hvor der arbejdede personer med udenlandsk baggrund. Alt fundet i skønneste orden.

Spirituskørsel – Roskilde.

Onsdag kl. 20.03 anholdt politiet en 51-årig mand fra København, der holdt i sin bil på Jernbanegade med motoren i gang. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Indbrud i perioden
Lærkevej, Gadstrup
Snoldelev Bygade, Gadstrup
Svenstrupvang, Havdrup
Strandpromenaden, Jyllinge
Olesvej, Jyllinge
Solsikkevej, Jyllinge
Marskvænget, Jyllinge
Højager, Jyllinge
Basgangen, Roskilde (3 steder)
Kirkerupvej, Kirkerup, Roskilde
Mørbjergparken, Vindinge, Roskilde
Baunevej, Ågerup, Roskilde
Sivholmvej, Veddelev, Roskilde
Stærkendevej, Vindinge, Roskilde
Bandholmvej, Roskilde
Sivholmvej, Roskilde
Svend Estridsens Vej, Roskilde
Bakkesvinget, Roskilde
Dronning Sofies Vej, Roskilde
Thorsminde, Himmelev, Roskilde
Kragholm, Himmelev, Roskilde (2 steder)
Vindingevej, Roskilde
Vor Frue Hovedgade, Vor Frue, Roskilde
Langholm, Veddelev
Kløverengen, Viby Sj.
Emilsgave, Viby Sj. (2 steder)
Ågerupvej, Vipperød