Hvem skal fremover levere måltidet til borgere, der får mad hjemme? Det skal et kommende udbud afklare. Men først skal udbuddet designes, og på ønskelisten er kommunen som mulig leverandør.

Foto: Roskilde Kommune

Det skriver Roskilde Kommune til Dit Roskilde.

Borgerne i Roskilde Kommune, der i dag modtager madservice bl.a. fra Det Danske Madhus vil i løbet af 2018 måske få flere valgmuligheder end det fritvalgsbevis, der i dag er alternativet.

Blandt andet ønsker Sundheds- og Omsorgsudvalget at få undersøgt muligheden for, at kommunens køkkener på ældreområdet, kan byde ind på opgaven.

Den nuværende kontrakt med Det Danske Madhus om produktion og levering af mad til hjemmeboende borgere udløber i år. Derfor skal der også gennemføres et nyt udbud i år:

“Borgerne kan heldigvis godt lide maden, og i den kommende madordning skal borgerne fortsat have deres frie valg. Derfor ser jeg gerne, vi breder paletten ud og undersøger, om vi også kan få kommunen med som mulig aktør,” udtaler Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget med henvisning til, at der i forvejen er produktionskøkkener på alle kommunens plejecentre, som laver mad til borgerne, der bor der.

Derfor skal kommunen nu i gang med at undersøge, hvordan et kommende udbud skal sammensættes. Morten Gjerskov forventer at se et forslag til det nye udbud inden sommerferien i år.

Mindst to leverandører til borgerne
Alle borgere, der er tilknyttet en madordning i deres kommune, skal ifølge loven kunne vælge mellem to firmaer. I Roskilde Kommune er den private udbyder Det Danske Madhus, mens den alternative ordning ses i form af et fritvalgsbevis.

Det betyder, at borgeren kan få mad fra nærmeste supermarked, slagter eller pizzeria – dog med den begrænsning, at hvis maden er dyrere, end det beløb kommunen giver, skal borgeren selv betale forskellen.

I det nye ordning får Roskilde Kommune muligvis selv lov for at byde ind som leverandør. Det skal i hvert fald undersøges nu.

FAKTA

  • I starten af marts 2018 var 530 borgere visiteret til madordningen. 21 af dem havde valgt at bruge fritvalgsbevis, mens resten får maden leveret af Det Danske Madhus.
  • Den seneste undersøgelse vist, at 81,2 % af borgerne er tilfredse og meget tilfredse med maden.
  • Designet af udbuddet forventes klar i forsommeren 2018, hvorefter udbuddet vil kunne gennemføres fra midten af 2018. Den nye periode med leverandører kan påbegynde i slutningen af 2018.

GemGem