Tal fra Fødevarestyrelsen viser, at der sjældent er ulovlige antibiotikarester i æg, ost, kød og mælk fra Danmark. Det oplyser de på deres hjemmeside.

Der er fortsat langt mellem, at myndighederne finder medicinrester i de dyr, som bliver leveret til danske slagterier. Således fandt Fødevarestyrelsen heller ikke i 2019 overskridelser af de grænseværdier, der gælder for bl.a. spor af den antibiotika, som landmænd lovligt kan give deres dyr, hvis de er syge.

Hver år undersøger Fødevarestyrelsen godt 12.000 prøver af danske fødevarer for rester af lægemidler eller forbudte stoffer: Cirka 8.500 fra svin, knap 2.000 fra kvæg og omkring 1.500 prøver fra bl.a. fjerkræ, æg og mælk. Prøverne analyseres på Fødevarestyrelsens laboratorium. I 2019 fandt Fødevarestyrelsen kun to prøver med et ulovligt indhold. Fundene blev gjort i to dambrug.  

Hverken i svin, kvæg, fjerkræ, æg eller mælk viste Fødevarestyrelsens analyser tegn på, at landmænd ikke holder medicinerede dyr ude af fødekæden, indtil de såkaldte restkoncentrationer af medicin er ude af dyrene.

Mere om restkoncentrationer og de senere års rapporter