Lokaleportalen.dk har udarbejdet en analyse over hvilke kommuner, som danske virksomheder ønsker at bosætte sig i. Analysen viser bl.a., at Roskilde Kommune ligger på en 4. plads over attraktive kommuner at placere virksomhed i, sammenlignet med de 25 største kommuner i landet.

Lokaleportalen.dk har undersøgt de geografiske ønsker i mere end 70.000 søgeannoncer og søgeagenter oprettet af lokalesøgende virksomheder i hele Danmark over en periode på et år. Analysen gør interessen for de forskellige kommuner indbyrdes sammenlignelige ved at regulere for forskellene i kommunernes befolkningstal.

Analysen viser – måske ikke overraskende – at størstedelen af de danske virksomheder ønsker at bo i Hovedstadsregionen: Region Hovedstaden har flere søgninger end alle de andre regioner til sammen. Region Nordjylland kommer på sidstepladsen, men Region Syddanmark og Region Midtjylland har kun lidt flere søgninger end Nordjylland.

Derimod har de 4 største byer i landet forbavsende lave indekstal: Aarhus har med et indekstal på 0,67 en tiendeplads i Region Midtjylland klart overgået af bl.a. Samsø, Odder og Hedensted kommuner. I Region Syddanmark har Odense med et indekstal på 0,46 en femteplads overgået af Fredericia, Middelfart, Kolding og Vejle. Også i Region Nordjylland viser analysen, at Rebild og Læsø er mere populære end Aalborg, som ligger på en tredjeplads med et indekstal på 0,53.I Hovedstadsregionen er København nede på den fjerdesidste plads blandt alle regionens kommuner.

Roskilde Kommunes samlede indekstal er på 1,48 og slår dermed alle de 4 største byer i attraktivitet. Læs videre her.