Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2020/11/20 til 2020/12/01.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Arbejdsulykke – Egegårdsvej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 06.39 mandag morgen skete en arbejdsulykke på en virksomhed, som producerer byggeprodukter. En 54-årig kvinde var i gang med at støvsuge under en maskine, som fylder fugemasse på poser, da en roterende “snegl” fik fat i kvindes hestehale, som satte sig fast. Politi og ambulance blev alarmeret og hørte til virksomheden, hvor kvinden havde pådraget sig alvorlige skader på hoved og nakke. Hun blev kørt med eskorte til Rigshospitalet til behandling. Politiet underrettede arbejdstilsynet, som kørte til stedet. Patruljen afhørte vidner på stedet og optog rapport for at klarlægge, hvordan uheldet var sket. Når arbejdstilsynets rapport er færdig vil myndighederne kunne klarlægge, om der skete brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken, og om nogen kan stilles til ansvar for at den skete.

El-løbehjul ramt i højresving – Gevninge Vestvej/Dalager, Roskilde – Lejre

Kl. 16.19 blev en 16-årig ung mand fra Roskilde, som kørte på en løbehjul, ramt af en bil, som foretog et højresving ind foran den unge mand. Uheldet skete i krydet Gevninge Vestvej/Dalager, hvor bilisten, en 61-årig kvinde fra Roskilde overså el-løbehjulet, som kom kørende imod hende på venstre side af vejen, hvor cykelstien løber. Den unge mand var iført helt mørkt tøj, og den 61-årige så ham ikke, men mærkede at hun ramte noget og standsede. Den 16-årige faldt af løbehjulet og slog sig, og løbehjulet kom ind under bilen. Politi og ambulance blev sendt til stedet, og den 16-årige blev kørt til tjek på sygehuset. Han slap fra sammenstødet med knubs og et ødelagt løbehjul. Politiet afhørte begge parter og vidner i sagen, for at for klarlagt omstændighederne omkring uheldet. Politiet skal nu have klarlagt, om lyset på el-løbehjulet var tændt. De involverede parter vil senere høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkobilist – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 01.28 kørte en patrulje forbi en parkeringsplads på Ringstedvej ved siden af en burgerrestaurant. Her holdt en bil i tomgang, og politiet besluttede at kontrollere bil og fører rutinemæssigt. Føreren af bilen, en 27-årig mand fra Roskilde, var påvirket af hash, hvilket en test med narkometeret bekræftede. Han blev derfor anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af analysen kommer, vil den 27-årige høre mere fra politiet i sagen.

Uheld på grund af lavtstående sol – Holbæk og Roskilde/Lejre

kl. 15.01 stod solen lavt på himlen og blændede bilisterne som kørte mod syd på Vandtårnsvej i Holbæk. Her overså en 33-årig kvinde fra Holbæk, at en taxa foran havde sænket hastigheden og kørte op bag i taxaen. Taxachaufføren, en 53-årig kvinde fra Holbæk, så godt bilen komme i bakspejlet og kunne se, at det ville gå galt. Begge bilister blev tilset i ambulance, men ingen var kommet noget alvorligt til. Politiet registrerede uheldet.

På samme tidspunkt skete et uheld på Hovedvejen i Øm, Roskilde – Lejre kommune. Her stod solen også lavt, hvilket generede udsynet for bilisterne. Da der opstod en opbremsning forude, skete et sammenstød imellem to bilister, hvor en 27-årig mand fra Store Merløse kørte op bag i den forankørende bil, som blev ført af en 22-årig kvinde fra Frederiksberg. Uheldet skabte kø på Hovedvejen i fredagstrafikken i sydgående retning. Den 27-årige mand blev kørt i ambulance til sygehuset til kontrol for nakkesmerter, men var ikke kommet noget alvorligt til. Den 22-årige var uskadt og kunne selv køre fra stedet.

Mand varetægtsfængslet for overfald på kvinde – Roskilde

En 31-årig mand uden fast bopæl blev søndag fremstillet i grundlovsforhør efter et overfald på en 31-årig kvinde i en lejlighed i Roskilde tidligt søndag morgen. Manden var på besøg hos kvinden, da overfaldet fandt sted. Den 31-årige mand er sigtet for at have taget kvælertag på kvinde, at have slået hende i ansigtet og truet hende med en kniv. Det lykkedes den 31-årige kvinde at flygte ud på badeværelset, hvor hun ringede 112.
Den 31-årige mand blev anholdt af politiet søndag morgen kl. 08.21 og blev søndag middag fremstillet i retten i Roskilde, som besluttede at varetægtsfængsle ham til den 17. december 2020 på begrundet mistanke om grov vold mod kvinden.

4-årig løb ud foran bil – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 10.18 var en 4-årig dreng fra Roskilde ude at gå tur med sin familie, da han pludselig og uden varsel løb ud på Frederiksborgvej, hvor der i det samme kom en bil med lav hastighed. Bilisten, en 40-årig kvinde fra Roskilde, havde ingen mulighed for at nå at bremse og ramte drengen med fronten af bilen. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor drengen blev undersøgt i ambulancen. Han var sluppet heldigt fra uheldet og var uskadt, men alle havde fået sig en ordentlig forskrækkelse. Politiet registrerede uheldet, da der ikke var mistanke om, at bilisten havde overtrådt nogen regler i færdselsloven.

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 17.20 sigtede og anholdt politiet en 41-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Manden kørte på Holbækmotorvejen, hvor han blev standset til et rutinetjek. En alkometertest afslørede at han var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Den 41-årig vil senere høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Bilist blændet og kørte galt – Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 08.16 skete et solouheld, da en 49-årig mand fra Havdrup blev blændet af en modkørende bilist, og kørte ud i vejrabatten med højre hjulpar. Bilisten påkørte her et vejskilt og autoværnet, hvorefter han standsede og politiet blev tilkaldt. Den 49-årige slap fra uheldet med forskrækkelsen, men bilen fik skader efter påkørslen. Politiet registrerede uheldet.

Butikstyveri – Industrivej, Roskilde

Kl. 09.58 anmeldte personalet i forretningen Harald Nyborg, at to udenlandske mænd var tilbageholdt som mistænkte for tyveri. Politiet fik i forretningen kontakt til to lettiske mænd på 34 og 38 år, som begge blev anholdt og sammen sigtet for tyveri af to højttalere og et sæt høretelefoner til en samlet værdi af 485 kr. Med assistance fra en tolk afhørte politiet de to sigtede om tyveriet, som straks blev afgjort med en bøde til dem begge. Da bøden var blevet betalt, løslod politiet de to mænd i løbet af eftermiddagen.

Uheld i rundkørsel – Trekroner Alle/Universitetsvej, Roskilde

Kl. 12.26 skete et uheld i en rundkørsel, da en bilist ramte en cyklist, som væltede og slog sig. Bilisten, en 29-årig kvinde fra Hvidovre, kørte ad Universitetsvej ind i rundkørslen ved Trekroner Alle. Her overså bilisten en cyklist, som kørte i rundkørslen fra Trekroner allé med vest i retning med Roskilde. Bilisten ramte cyklisten, en 54-årig kvinde fra Roskilde, på højre side, så hun væltede. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor cyklisten blev tilset, men hun var sluppet heldigt fra styrtet uden skader. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet, og den 29-årige bilist kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Bøde for høj musik – Rønnebærparken, Roskilde

Kl. 13.15 fik politiet en anmeldelse om, at der blev spillet frygteligt høj musik i en lejlighed i Rønnebærparken, og at det havde stået på i mange timer. Politiet havde flere gange været forbi samme adresse i november, da der kom anmeldelser om musik til ulempe, men da blev musikken skruet ned ved politiets ankomst.

En patrulje blev ved dagens anmeldelse sendt til stedet, hvor musikken i lejligheden var så øredøvende, at politiet ikke kunne komme i kontakt med nogen personer på adressen. Larmen var så høj, at politiet besluttede at tilkalde en låsesmed, for at komme ind i lejligheden og bringe støjen til ophør. Ved hjælp fra låsesmeden kom poltiet ind i og fik dæmpet musikken. Beboeren blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og kan forvente en bøde i sagen. Herefter kom der ingen nye anmeldelser om musik til ulempe fra adressen.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 20.38 var en 29-årig mand fra Roskilde kørt ad motorvejen i østlig retning i en personbil, da han forulykkede og ramte autoværnet. Under kørslen havde han formentlig påkørt en ukendt genstand på kørebanen, så han havde mistet kontrollen over bilen, der snurrede rundt, inden den ramte autoværnet. Uheldsstedet blev afspærret med en skiltevogn, indtil bilen kl. ca. 21.45 var fjernet fra motorvejen. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, og den 29-årige slap uskadt fra uheldet.

Indbrud i perioden

Skolevænget, Havdrup (2 steder)
Skolevej, Havdrup
Bytoften, Roskilde
Jernbanegade, Roskilde
Kløverengen, Viby Sj.
Valmueengen, Viby Sj.