Den årlige Roskilde festival er et samlingspunkt for mange, som kommer for at hygge sig i godt selskab og høre en masse fed musik. Mange kommer langvejs fra og overnatter i flere dage enten på et lokalt hotel i byen, lejer en lejlighed eller slår sit eget telt op på et sted nær pladsen, hvor man venter på dørene til festivalen endelig skal åbne. Når man skal vente i flere dage på at komme ind til festivalen,  er det med at gøre det nemt for sig selv, hvor man kan bestille mad ud af huset og købe en masse drikkelse, så man rigtig kan hygge sig med sine venner. Det kan også være man vil se noget af Roskilde by, mens man venter på, at festivalen skal åbne. Hvis du mangler nogle gode ideer til hvad du kan lave i Roskilde, så læs med her, hvor du får tre gode ideer.

Besøg de lokale spisesteder
Når man kommer til en ny by, kan det være sjovt at prøve nogle nye spisesteder, hvor man kan få sig en god madoplevelse. Roskilde by er en stor by, som rummer mange restauranter og cafeer, hvor det ikke kræver mere end en hurtig søgning på nettet, så har du et stort udvalg af muligheder, du kan vælge i mellem. Det kan også være at man hellere vil hygge sig med vennerne hjemme i den lejlighed man har lejet eller hvor man nu bor, så kan det være en god ide at bestille en nordisk buffet ud af huset, hvor man får maden leveret lige til døren.

Tag dig en shoppetur
Roskilde byder på et hyggeligt centrum, med mange muligheder for at gå amok med shopping. Det giver dig og dine venner muligheden for at få jer en hyggelig dag, hvor i kan gå og kigge i butikkerne og få shoppet noget nyt sommertøj, så i er klar til når festivalen åbner.

Besøg byens seværdigheder
Hvis man ikke kommer her fra byen af, kan det være en oplagt mulighed at gå på opdagelse i byen. Roskilde byder på Roskilde domkirke, som er en kongelig gravkirke, som endda er på UNESCO verdensarvliste. Derudover byder byen på et vikingemuseum, hvor du kan gå på opdagelse i vikingetiden. På den måde får du også oplevet noget kulturelt inden festivalens start.

Roskilde Domkirke er en kongelig gravkirke, som er på UNESCO verdensarvliste. Foto: ABW