Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Maj 18, 2017 til Maj 30, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mistænkeligt forhold – Gl. Havdrup, Solrød.

Kl. 1320 ringede det på døren på Kirkegade, hvor en 89-årig mand åbnede døren for en kvinde med østeuropæisk udseende. Kvinden ville låne mandens rollator, og hun stod med et kort i hånden. Manden blev imidlertid stående i døråbningen, så kvinden ikke kunne komme ind, og kort efter gik hun fra stedet igen. Henvendelsen kan meget vel være optakten til et tricktyveri, så husets beboer handlede helt korrekt ved at blive stående i døren.

To udenlandske kvinde blev set i nærheden af et vidne, og der var også set en udenlandsk indregistreret autocamper.

Farlig adfærd – Jyllinge, Roskilde.

Kl. 1303 fik politiet anmeldelse om, at hjulboltene på dækkene af en personbil var løsnet, hvilket var sket mellem torsdag og mandag. Det var under kørsel i bilen, at den 41-årige mand fra Jyllinge, der er ejer af bilen, bemærkede, at hjulene sad løse. Bilen holdt på Karavelvej.

Det er en yderst farligt handling at foretage sig den slags ting, og politiet hører meget gerne fra vidner eller andre, der har oplysninger til sagen. Ring på 114.

Færdselsuheld – Ramsømagle, Roskilde

Kl. 2227 kørte en personbil mod syd ad Enggårdsvej. Et dyr sprang ud foran bilen, og den 24-årige mand fra Taastrup, der førte bilen mistede herredømmet og ramte et autoværn og et træ.

Der skete ingen personskade.

Tyveri af drikkevarer førte til opklaring af andet butikstyveri – Jernbanegade/Algade, Roskilde

Kl. 1541 anmeldte personalet i en kiosk i Jernbanegade, at to mænd hver havde stjålet en RedBull og var flygtet fra butikken uden at betale.

Personalet var løbet bagefter og befandt sig på perronen på Roskilde station, hvor de to mistænkte var ved at stige ind i et tog. Her anholdt politiet to mænd på 19 år fra Marokko og med status af asylansøgere med ophold i Sandholmlejren i Birkerød. Den ene var stadig i besiddelse af en RedBull gemt i en lomme, men ved visitationen af de to anholdte fandt politiet den ene i besiddelse af otte polo-shirts med prismærker på, men uden nogen bon.

Han kunne ikke umiddelbart forklare, hvordan han var kommet i besiddelse af disse T-shirts.

Butikspersonalet i en herretøjsbutik i Algade, Roskilde, kunne bekræfte, at de ikke havde solgt nogen af de T-shirts, som den ene anholdte var i besiddelsse af , hvorfor
e af, hvorfor de otte T-shirts var blevet stjålet fra enten fortovsudstillingen eller en udstilling i butikken.

Efter afhøring og afsluttet efterforskning i de to sager om butikstyveri løsladt politiet de to mænd i løbet af aftenen. De kan dog forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Uro – Roskilde.

Som de tidligere fredage har politiet ført tilsyn med bl.a. Folkeparken, hvor der traditionelt er mange unge samlet i godt vejr.

En 16-årig dreng fra Roskilde blev kl. 1920 anholdt og sigtet for vold mod en 18-årig mand fra Viby. Han blev løsladt senere på aftenen og vil få sagen afgjort i retten.

En 16-årig mand fra Roskilde blev kl. 1935 anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet han var provokerende og svinede politiet til med forskellige skældsord. Han blev løsladt senere på aftenen med en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Trussel på livet – Roskilde.

kl. 0115 blev en 22-årig mand fra Odense truet med en kniv, da han kom gående med en bekendt på Maglegårdsvej. Manden spurgte, om de ville slås, hvilket de ikke ville. han truede med kniven, men ingen kom til skade.

Gerningsmanden beskrives som: Mand, mellemøstlig af udseende, 20-25 år, 180-185 cm høj, alm. af bygning, iført grå hættetrøje med orange kant på hætten. Medbragte en kniv.

Politiet hører fra vidner, der har oplysninger til sagen. Ring på 114.

Brand – Roskilde.

En patrulje kørte forbi et spisested på Jernbanegade kl. 0318. Der var røg fra forretningen og brandvæsenet blev tilkaldt. Det viste sig, at det var nogle utætte vandrør, der muligt har forårsaget en kortslutning.

Branden undersøges nu nærmere.

Kontrol til søs – Roskilde Fjord.

Mellem kl. 1000 og 1800 førte politiet kontrol med i alt 44 motorbåde, tre sejlbåde og kajakker. Der blev påtalt, at flere havde glemt deres speedbådskørekort, som de havde erhvervet, men blot ikke medbragt.

Der blev ikke set vandscootere på fjorden ved kontrollen.

Brand – Roskilde.

Kl. 0255 var der ild i en lejlighed på Eriksvej, hvor en person blev set løbende fra stedet med en benzindunk i hånden. Hele lejligheden udbrændt. Ingen personer kom til skade. Den løbende mand beskrives som: Mand, 20-25 år, mellemøstlig af udseende, 170-175 cm høj, spinkel, sort hår, sort jakke, og sorte bukser og sort maskering for ansigtet.

Politiet efterforsker nu sagen, og vil meget gerne høre fra vidner, der har oplysninger om branden. ring på 114.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde.

Kl. 1015 blev en 28-årig mand fra Roskilde fremstillet i grundlovsforhør sigtet for salg af narkotika. Pgl. blev fængslet til den 220617.

Den 28-årige blev fundet i besiddelse af narkotika i en bil på Hersegade lørdag morgen. Han mødte selv op hos politiet lørdag formiddag, hvor han erkendte besiddelsen.

Færdselsuheld – Roskilde.

Kl. 1341 fik politiet anmeldelse om et færdselsuheld på Køgevej, hvor en 38-årig mand fra Kirke-Såby holdt med sin bil for rødt, da han blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 22-årig mand fra Roskilde.

Ved henvendelse til den 22-årige så den 38-årige, at der lå mange flasker spiritus i bilen. Den 22-årige stak af fra stedet, og den 38-årige fulgte efter på afstand. Den 22-årige kørte over for rødt lys flere gange.

Det lykkedes at få kontakt med den 22-årige ved Røde Port, hvor han forsøgte at løbe fra politiet, hvilket ikke lykkedes. Han blev anholdt.Den 22-årige var påvirket af spiritus og narkotika. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Sidste skoledag – Folkeparken, Roskilde / Strandparken, Holbæk

Folkeskolernes 9. klasser havde sidste skoledag og fejrede dette ud på eftermiddagen ved at samles i bl.a. Folkeparken, Roskilde, samt i Strandparken, Holbæk. Begge steder hvor der blev indtaget alkoholiske drikke og spillet musik. Et par medarbejdere fra politiets forebyggelsesafdeling i både Roskilde og Holbæk var også til stede i parkerne, hvor der var god stemning og hygge blandt eleverne. Politiet vurderede, at der i eftermiddagens løb var samlet op mod 400 skoleelever i hver af de to parkområder. Først på aftenen ebbede festerne ud, og alt var forløbet stille og roligt.

Ordensbekendtgørelsen – Rabalderstræde, Roskilde

Kl. 0200 fik politiet via alarm 112 melding om, at en person var slået ned og nu var bevidstløs, og at gerningsmanden blev tilbageholdt. Det viste sig, at anmeldelsen var lidt overdrevet, idet en 16-årig ung mand fra Vallensbæk og en 18-årig mand fra Taastrup fra samme fest på stedet kortvarigt var blevet uenige. Den 18-årige havde slået den 16-årige, hvis læbe fik en mindre skade. Politiet sigtede derfor den 18-årige for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden over for den 16-årige. Den sigtede kan nu se frem til at modtage en bøde.

Færdselsuheld – Store Valbyvej / Duegårdsvej, Store Valby, Roskilde

Kl. 1408 fik politiet en henvendelse fra pårørende til en 61-årig, mandlig cyklist fra Roskilde, som var blevet indbragt til skadestuen til behandling for en stor flænge i den ene arm efter et styrt på cyklen. Den 61-årige kørte kl. ca. 1330 på cykel ad Store Valbyvej i retning mod Roskilde omkring Duegårdsvej, da en føreren af en rød Citroen Jumper kørte helt tæt op bag cyklisten. Han måtte bremse ned og kørte sidelæns ind i autoværnet, hvorefter han væltede. Herved pådrog han sig flængen i armen. Der var ikke kontakt med bilen og cyklisten, men bilisten fortsatte efter cyklistens styrt videre ad Store Valbyvej i retning mod Roskilde. Politiet er ikke bekendt med identiteten på hverken den røde bil eller føreren, hvorfor politiet nu forsøger at finde frem til køretøjet og føreren for at få dennes forklaring på hændelsesforløbet.

Lokalpolitiet i Roskilde hører også gerne fra føreren selv eller fra personer, der måske har kendskab til den røde bil eller dennes fører. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spiritus-/narkokørsel – Ny Østergade, Roskilde

Kl. 0345 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Greve for kørsel i en personbil i både alkohol- og narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Tyverier fra varebiler – Gyvelvej, Roskilde

Kl. 0125 fik politiet en henvendelse om, at to-tre personer netop havde knust sideruden på en varebil og måske stjålet noget derfra. Kort efter var en sort varebil med skrift på siden kørt fra området. Politiet ledte efter den sorte, mistænkelige varebil, men fandt den ikke. På Gyvelvej kunne politiet efterfølgende konstatere, at fire varebiler havde fået knust deres sideruder. Politiet afventer nu anmeldelserne fra ejerne/brugerne af køretøjerne, når det er blevet klarlagt, om der er tale om hærværk eller f.eks. tyveri fra bilerne.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket personerne og/eller den sorte varebil i området i nat. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uro – Roskilde.

Kl. 1637 anholdt politiet en 20-årig kvinde fra Roskilde, der på Jernbanegade råbte, at hun bliver skudt. Politiet kørte til stedet og traf en uligevægtig kvinde, der blev afleveret til psyk. behandling i Roskilde.

Nødstedt – Roskilde.

Kl. 1837 fik politiet anmeldelse om en speedbåd med tre personer ombord, der tilsyneladende havde problemer ud for Veddelev havn. Problemet løste sig ved at den nødstedte fik hjælp fra andre både. Båden tog vand ind, men de pgl. var ikke i fare.

Mistænkeligt forhold – Kong Haralds Vej, Roskilde

Kl. 0936 fik politiet en anmeldelse om, at tre mænd kørende i en bil med udenlandske nummerplader gik rundt i indkørslerne og kiggede i de parkerede biler. Anmelderen fulgte efter dem, og politiet fik i området kontakt med tre mænd på 27, 29 og 33 år fra Rumænien. Efter undersøgelse af de tre personer samt deres rumænske bil lod politiet de tre mænd gå, idet der ikke var grundlag for at foretage yderligere over for.

Uventet besøg – tricktyveriforsøg? – Moesgården, Vindinge, Roskilde

Kl. 1928 anmeldte en 72-årig kvinde fra Roskilde, at en fremmed, udenlandsk kvinde pludselig stod i stuen, hvor hun bad om den 72-åriges hjælp til at finde telefonnummeret til boligselskabet. Anmelderen ville gå ud i køkkenet, da hun fornemmede, at noget var galt, men kvinden tog fat i hendes arm for at forhindre anmelderen i at forlade stuen. Anmelderen så dog, at der i hoveddøren stod en udenlandsk mand, som skyndte sig væk, da han blev opdaget. Kvinden forlod nu stedet uden udbytte, idet anmelderen mistænkte hende for at ville stjæle et eller andet. De to personer blev beskrevet som: A: Kvinde, Romansk af udseende, 33-37 år, 165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: Håret var opsat i en hestehale. Der var noget der lignede en forbinding under gamacherne på nederste del af hendes højre ben., Talte: Dansk med accent, Iført;Hvid trøje, hvide gamacher; og B: Mand, Iført: Noget tøj med noget gult på. Politiet ledte efter de to personer i området, men fandt dem ikke. De to kan måske også mistænkes for at have forsøgt sig hos en anden beboer i området, men også uden udbytte i dette tilfælde.

Anholdelse – Roskilde.

Kl. 1407 anholdt politiet en 29-årig mand fra Køge, der sigtes for trusler på livet mod en 25-årig kvinde i Roskilde. Kvinden havde tidligere anmeldt manden for vold, og nu ville han ikke forlade kvindens hjem, men i stedet truede han hende med, at han ville udøve vold.

Manden sidder fortsat anholdt, og politiets jurister har vurderet, at han skal fremstilles i grundlovsforhør mandag med krav om varetægtsfængsling.

Brand – Roskilde.

Kl. 1625 var der ild i et skur og plankeværk på Klosterengen. Også i dette tilfælde var det brug af ukrudtsbrænder, der var årsagen til branden.

Tricktyveri – Roskilde.

Kl. 1950 fik politiet en anmeldelse om et tricktyveri, der fandt sted omkring kl. 1430 på Kong Valdemars Vej ved Folkeparken. En 65-årig mand fra Roskilde kørte på sin el-scooter, da en mand kom løbende imod ham. Manden spurgte på fransk, hvor stationen lå. Han viste et kort til forurettede.

Da forurettede skulle ud at handle kl. 1800, opdagede han, at han manglede sin pung.indeholdende kontanter, hævekort m.v.

Den mistænkte beskrives som: Mand, sydeuropæisk udseende, 20-25 år, 175-180 cm høj, spinkel af bygning, brunlig hud, brunt mellemlangt hår, lang spids næse, talte fransk. Iført olivengrøn anorak med hætte, cowboybukser.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde.

Kl. 1330 blev en 23-årig mand fra Roskilde fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for vold, der skete søndag den 070517 kl. 0515 på Hestetorvet. Den 23-årige blev fængslet til den 150617.

Kl. 1800 blev en 18-årig mand fra Holbæk fremstillet i grundlovsforhør sigtet for indbrud i Roskilde torsdag 0334, hvor han efterfølgende blev anholdt sammen med to medgerningsmænd. Den 18-årige blev fængslet til den 150617. De øvrige blev løsladt.

Lovgivning om euf. stoffer – Roskilde.

Kl. 2152 blev politiet sendt til Roskilde station, hvor en 16-årig dreng fra Ringsted opførte sig provokerende over for togpersonalet, der ønskede den 16-årige sat af toget. Den 16-årige blev fundet i besiddelse af hash på sin person, og ved ransagning hos den pgl. blev der fundet yderligere 50 gram hash.

Drengen blev løsladt efter sigtelse og afhøring.

Social dumping aktion – Roskilde og Holbæk..

Politiet var i går på aktion sammen med Arbejdstilsynet , Styrelsen for International Rekruttering og Integration. Kontrollen rundt omkring gav ikke anledning til sager for politiet de fleste steder.

En 40-årig kvinde med thailandsk baggrund og med en slovensk opholdstilladelse blev anholdt i Holbæk, idet hun ikke havde dansk arbejds- og opholdstilladelse. Hun blev løsladt senere på dagen, men politiet inddrog hendes pas. Kvinden bliver nærmere afhørt en af de kommende dage.

Aktionen er et led i det tværfaglige samarbejde, som myndigheder har. Der er med jævne mellemrum kontroller i forskellige virksomheder for at finde personer, der arbejder ulovligt eller andre lignende sager.

Mistænkeligt forhold – Roskilde.

Kl. 1430 så en 54-årig kvinde fra Roskilde, at der formentlig var ved at ske et tyveri i en forretning på Skomagergade, hvor en udenlandsk kvinde, formentlig østeuropæer, forsøgte at få fat i en ældre kvindes taske ved at holde noget tøj op foran kvinden. Anmelderen råbte op, og den udenlandske kvinde forlod skyndsomst stedet.

Anholdelse – Viby, Roskilde.

Kl. 1730 anholdt politiet en 25-årig mand fra Viby, der sigtes for trusler mod en 17-årig ung mand fra Lejre, der blev truet med en kniv af den 25-årige på Viby Station. Sagen endte med, at den 25-årige blev indlagt på psyk.afd. Sagen vil senere blive afgjort i retten.

Tyveri – Roskilde.

Kl. 1339 var en 60-årig kvinde fra Roskilde udsat for tyveri i Rema 1000 i Ro’s Have. Kvinden var ude at handle, og en i forbindelse med indtastning på automat blev hun skubbet af en udenlandsk udseende mand, der sagde undskyld. Senere blev hun via Nets gjort opmærksom på, at hendes kort var misbrugt, og at der var hævet på kortet, dels ved automater i Roskilde og forretninger i København. Alt i alt var der hævet for et stor beløb på kortet.

Pas rigtig godt på din pinkode, når du hæver i forretninger. Dæk for din indtastning. Det er den sikreste måde at undgå tyveri på.

Blufærdighedskrænkelse – Roskilde.

Kl. 0045 var en 20-årig kvinde udsat for blufærdighedskrænkelse på Holbækvej ved Møllehusvej. En man fulgte efter hende, og hun bemærkede, at han havde sit lem ude af bukserne. Manden beskrives som dansk, ca. 30 år, 170-175 høj, let buttet. Kort lyst let krøllet hår. Iført t-shirt med vandrette striber i rød og hvid og lyse bukser.

Politiet fik først anmeldelse en time senere, og gerningsmanden blev ikke fundet.

Oplysninger om pgl. til politiet på 114.

Anholdelse – Roskilde.

Kl. 0315 anholdt politiet en 23-årig mand fra Roskilde, der var eftersøgt i forbindelse med en sag om vold, der fandt sted den 070517 kl. 0515 på Hestetorvet, hvor en mand var udsat for vold.

Den 23-årige meldte sig selv til politiet i nat, da han vidste, at han var efterlyst. Pgl. fremstilles i grundlovsforhør torsdag med krav om varetægtsfængsling.

Indbrud i perioden
Store Valbyvej, Gundsølille, Roskilde
Ørebjergvej, Gundsømagle, Roskilde (2 steder)
Langdyssevej, Gundsømagle, Roskilde
Stougården, Gundsømagle, Roskilde
Ejboparken, Roskilde
Ågerupvej, Ågerup, Roskilde
Mørbjergvænget, Vindinge, Roskilde
Fyrrevej, Roskilde
Industrivej, Roskilde
Mørbjergparken, Vindinge, Roskilde
Store Højbrøndsstræde, Roskilde
Køgevej, Roskilde
Roskildevej, Holbæk
Åvej, Viby Sj.