Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Feb 01, 2017 til Feb 08, 2017.

Politirapporten

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Fald fra altan – Jyllinge, Roskilde.

Kl. 0153 faldt en 38-årig mand fra en altan og ca. to meter ned, da han ville urinere fra altanen. Han var kortvarig bevidstløs men havde tilsyneladende ikke lidt overlast. Han blev dog indlagt til observation for hjernerystelse.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.

Kl. 1532 anholdt politiet en 26-årig mand fra Lejre, der kørte i bil på Ringstedgade. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Blufærdighedskrænkelse – Svogerslev, Roskilde.

Kl. 1130 var en 21-årig kvinde fra København ude at løbe i Hyrdehøj Skoven, hvor hun løb forbi en mand, der stod og onanerede. Manden beskrives som: Dansk, 25-30 år, 175-180 cm høj, almindelig af bygning, brunligt kort hår, stor næse muligt blå øjne, iført mørk strikhue, mørk jakke og mørke bukser.

Politiet fik først anmeldelsen kl. 1311, hvorfor gerningsmanden ikke blev søgt i skoven. Politiet vil gerne høre fra vidner eller andre, der har en ide om, hvem gerningsmanden er. Ring på 114.

Indbrud i villa – Vindinge, Roskilde.

Kl. 1828 blev anmeldt om indbrud i en villa på Mørbjergparken, hvor et vindue var brudt op. En mand på 185-190 cm, ca. 25 år, kørende i en grå personbil set på stedet. Indbruddet sket mellem kl. 1630 og kl. 1815.

Overtrædelse af lov om euf. stoffer m.m. – Roskilde.

Kl. 1910 anholdt politiet en 36-årig mand fra Rudersdal, der blev truffet på Smedegade i Roskilde, hvor han kørte i bil. Kørekort havde han ikke noget af, idet det var tidligere frakendt ham.

Bilen var forsynet med falske nummerplader. Han var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve og blev i øvrigt fundet i besiddelse af narkotika i bilen.

Den anholdte sidder fortsat anholdt hos politiet, og politiets jurister vil tirsdag vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør.

Varetægtsfængsling – Grov vold – Birkedevejen, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 2158 fik politiet en anmeldelse om, at en asylansøger var blevet overfaldet i forbindelse med nogle uoverensstemmelser under et Playstation-spil. Politiet kørte til asylcenteret og anholdt en 18-årig mand fra Eritrea som mistænkt for at have udøvet grov vold mod en 16-årig mandlig asylansøger. Begge bor på asylcentret og var blevet uenige om spillet, hvorefter den 18-årige tog et halsgreb om den 16-årige, der også fik nogle slag i ansigtet. Efter at personalet havde fået adskilt parterne, havde den 18-årige hentet en kniv, som han ville angribe med. Dette blev dog også afværget af de ansatte og øvrige beboere. Offeret blev undersøgt for sine skader på Retsmedicinsk Institut. Den 18-årige forblev efter afhøring til sagen i politiets varetægt og blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 2. marts 2017.< /p>

Hærværk mod skole – Roskilde.

Kl. 1014 fik politiet anmeldelse om hærværk, der fandt sted kl. 0450 på Lynghøjskolen, Svogerslev. En flise smidt gennem vinduet til skoleinspektørens kontor, hvorefter der var smidt fyrværkeri ind i kontoret. Det førte til forskellige skader i rummet. Heldigvis udbrød der ikke brand på stedet.

Politiet efterforsker nu sagen, og vi hører gerne fra vidner til hærværket. Ring på 114.

Færdselsuheld – Roskilde.

Kl. 1151 var en 17-årig ung mand fra Frederiksberg ude at træne på sin cykel sammen med en gruppe andre cykelryttere.

Han cyklede fra Kirkevej og ud på Store Valbyvej, hvor der er ubetinget vigepligt og blev ramt af en bil, der kørte fra nord mod syd af Store Valbyvej. Bilen blev ført af en 38-årig mand fra Roskilde.

Den 17-årige kom alvorligt til skade ved uheldet er blev overført til Rigshospitalet med bl.a. hovedtraumer. Der var flere vidner til uheldet, der alle blev tilbudt krisehjælp. Stedet blev undersøgt af bilinspektør.

Politiets sidste oplysninger om den 17-årige er, at hans tilstand fortsat er kritisk.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.

Kl. 0207 anholdt politiet en 19-årig mand fra København, der kørte bil på Jernbanegade. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve. Han blev også fundet i besiddelse af under et gram kokain, hvorfor han også blev sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer.

Røveri – Roskilde.

Kl. 1117 blev anmeldt om røveri, der fandt sted lørdag omkring kl. 2300 i Rabalderstræde, hvor en 17-årig ung mand fra Roskilde blev udsat for røveri af fire unge med sydlandsk udseende. En af de unge slog forurettede i ansigtet, da han nægtede at udlevere penge m.v. til dem. De fire røvede forurettedes telefon og forsvandt fra stedet.

Kl. 0044 blev en dørmand problemer med en gruppe unge ved Sdr. Ringvej, hvor en 8-9 personer stak af fra stedet. En af dem tabte en telefon, og det viste sig at være ovennævnte forurettedes telefon.

Politiets efterforskning tyder på, at en eller flere af røverne til ovennævnte også var involveret i uroen ved ovennævnte dørmand.

Uro – Roskilde.

Politiet kørte kl. 1615 til McDonald’s på Københavnsvej, hvor en gruppe unge opførte sig provokerende. Fire drenge i 15-17 års alderen fra Kirke-Hyllinge blev bortvist fra stedet. Politiet tog kontakt til de unges forældre, og drengene fik forbud mod at komme på McDonald’s.

Granat fundet på loft – Roskilde.

Kl. 1049 var en mand ved at efterisolere et loft på Bymarken. På loftet fandt den 67-årige anmelder en granat, der lå på loftet. Politiet tilkaldte militærets eksperter på området, der konstaterede, at der var tale om en gammel engelsk røggranat. Ingen risiko for omkringboende.

Anholdelse – Roskilde.

Kl. 1419 anholdt politiet en 55-årig mand fra Roskilde, der var væltet omkuld på Schmeltz Plads som følge af alkoholindtagelse. Han var så utilfreds med politiets hjælp med at få ham på højkant, at han truede politipersonalet med alverdens ulykker, hvorfor han blev sigtet for trussel mod politiet.

Han blev løsladt sent i går aftes efter afhøring, og efter han var blevet ædru. Sagen vil senere finde sin afslutning i retten.

Tricktyveri – Roskilde.

Kl. 1735 kl. sted en 31-årig mand fra Klampenborg på toget i Roskilde mod København. Tre udenlandske personer, en kvinde og to mænd, kom ind i toget og spurgte, om det kørte til Østerport, hvilket anm. benægtede. De tre stod dernæst af toget igen. Anm. bemærkede kort efter, at en taske var åbnet en pung stjålet fra ham. De tre beskrives som 25-35 år, østeuropæiske, talte engelsk.

Mistænkeligt forhold – Roskilde.

Kl. 1206 fik politiet anmeldelse om misbrug af identitet fra en 20-årig mand fra Roskilde, der i flere tilfælde havde modtaget bøder fra DSB og nu regninger for handel på internettet. Ting han ikke kendt noget til. Det forsøges nu, om man kan finde frem til misbrugeren af identiteten.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde.

Kl. 1330 blev en 35-årig mand og en 37-årig kvinde fra Nakskov fremstillet i grundlovsforhør sigtet for tyveri af 35 pakker okseculotte og tre pakker hummer. De blev begge fængslet til 230217.

Salg af narkotika – Roskilde.

Kl. 1534 anholdt politiet en 19-årig mand fra Roskilde, der blev set på Roskilde Station, hvor han opholdt sig i ankomsthallen. Politiet holdt øje med den 19-årige, der solgte hash til flere personer.

Han blev fundet i besiddelse af ca. 18 gram hash og 5000 kr. i kontanter. Politiet beslaglagde penge og hash samt en digitalvægt samt en totenschlæger. Ved yderligere ransagning fandt politiet to ulovlige knive og en strømpistol på sigtedes adresse. Sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer og våbenloven.

Han blev løsladt senere på dagen. Sagen behandles senere i retten.

Sagen skal ses som en udløber af mange henvendelser til politiet fra borgere omkring handel med narkotika bl.a. Ved Ringen i Roskilde. Politiet har fortsat fokus på området, hvor der i de seneste måneder er anholdt flere for salg af narkotika, hvilket har fremgået af vores døgnrapporter. Politiet er fortsat interesseret i at få
henvendelser fra borgere i forbindelse med sagerne.

Forsøg på tricktyveri i toget – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 0915 anmeldte en 38-årig kvinde fra Tølløse, at hun mandag d. 300117 kl. ca. 1620 med sin cykel steg ind i et tog på Roskilde station. Pludselig spærrede en mand hende for adgangen til at placere sin cykel rette sted i toget. En anden kom til og tog fat i cyklens styr for at hjælpe hende at sætte cyklen på plads. Samtidig hermed mærkede hun et mindre skub bagfra og vendte sig om, hvor endnu en mand stod med et turistkort slået ud. Da hun kiggede frem igen, opdagede hun, at hendes taske på cyklen var blevet åbnet. Lige inden afgang forlod de tre mænd toget og var muligt sammen med en kvinde, der også gik ud. Den 38-årige mistænker alle fire for at være i ledtog med hinanden, men de fik ikke held til at stjæle noget fra hendes taske, da hendes pung lå godt gemt i tasken. De fire personer blev beskrevet som østeuropæiske og bestod af to mænd på ca. 50 år, en mand på 20-25 år samt en kvinde på ca. 25 år.


Ovenstående anmeldelse er et eksempel på den måde, som tricktyve arbejder på i offentlige transportmidler: i forbindelse med især indstigning i tog/bus, “omringes” offeret og får afledt sin opmærksomhed ved f.eks. et skub eller spørgsmål. Tricktyvene forsøger ofte at stjæle pung med indhold af både kontanter og betalingskort, hvis PIN-kode er afluret forinden tricktyveriet. Derfor opfordrer politiet til at være særlig opmærksom og beskytte / skjule PIN-koden, når denne indtastes i en butik/kiosk eller i en pengeautomat. Kontakt straks politiet på tlf. 114, hvis du har været udsat for et tricktyveri eller forsøg herpå, idet politiet således straks har mulighed for at lede efter de mistænkte i sagen.

Indbrud i perioden
Salbjergvej, Havdrup
Horseløkke, Havdrup
Smakkevej, Jyllinge
Mølleengen, Jyllinge
Mørbjergparken, Vindinge, Roskilde
Gammelgårdsvej, Roskilde
Holbækvej, Roskilde
Emilsgave, Viby Sj. (2 steder)