Siden april 2016 har unge under 30 år og deres forældre kunne få gratis misbrugsrådgivning, og det har vist sig at være en god ide, skriver Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.
Tilbuddet der har fået navnet Spottet, er tænkt som en forebyggende instans – prinært for unge, der ryger og er i fare for at udvikle et egentlig misbrug, men alle unge op til 30 år og deres forældre er velkomne:
Med Spottet forstærker vi kommunens tilbud med afsæt i allerede eksisterende ressourcer, så vi er glade for, at projektet her midtvejs viser så gode takter, og at både unge og forældre er glade for det, siger Bent Jørgensen, formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget.
I perioden april til oktober har 21 unge under 18 år og 12 unge mellem 18-30 år været til samtaler, ligesom 11 forældre har været i forældre-gruppeforløb. Tilbagemeldingerne viser, at flere af de unge har reduceret sit hashforbrug, og enkelte er holdt helt op. Dog er det for tidligt i projektet at sige noget om tilbagefald.
Gerne flere unge og forældre
Det er ikke tilfældigt, at spottet bor på Musicon.
Rigtig mange af Roskildes ungdomsuddannelser er naboer til Musicon og det gør tilgængeligheden for unge og deres forældre lettere.
- Jeg tror, det betyder meget, at ’Spottet’ er placeret væk fra rådhuset i uhøjtideligt omgivelser. På Musicon er der en naturlig rummelighed og mange forskellige slags mennesker. Nu skal vi bare have endnu flere unge og forældre til at bruge tilbuddet, siger Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.
Spottet fortsætter et halvt år endnu, hvorefter projektet skal evalueres, herunder naturligvis hvor god effekt indsatsen har haft. Spottets medarbejdere kan træffes om onsdagen på 24 90 65 33 eller spottet@roskilde.dk
FAKTA:
- ’Spottet’ holder til på Musicon (bag ved Hal 12)
- Åbningstiden er onsdage kl. 12-18 samt pr. telefon eller mail: 24 90 65 33 eller spottet@roskilde.dk.
- Tilbuddet er et tværfagligt samarbejde mellem Center for Alkohol- og Stofmisbrug, sundhedscenteret og Børne/unge-området.
- Rådgivningen består af:
- Fem anonyme samtaler, alene eller sammen med forældre eller andre omkring vedkommende
- Rådgivning/sparring til andre aktører, som fx Ungeguiden, Headspace
- Henvisning til anden indsats ved sværere behandlingsbehov udover de fem samtaler