Jesper Holck er for mange roskildeborgere et kendt ansigt i kommunen. Han er idérig, initiativrig og engageret i lokalsamfundet til glæde for borgere både med og uden handicap.

Her ses Jesper Holck ved prisoverrækkelsen

Jesper Holck har bl.a. bidraget til at starte gør-det-selv-værkstedet Makerspace på Musicon. Han er ophavsmand til kørestolsskateboarding og har opfundet en løftemekanisme til kørestolen så han kan hæve sig op og komme i niveau med andre skriver Roskilde kommune i en pressemeddelelse.

  • Du er alle steder. Man møder dig, hvor der er mennesker, og du minder os om, at mennesker med handicap har samme behov som alle andre, forklarede Susanne Lysholm Jensen, medlem af Handicaprådet og Roskilde Byråd, om baggrunden for, at Jesper Holck i år modtager kommunens handicappris.

Jespes idé om ”kørestolsskateboarding” har fået liv i samarbejde med skatehallen på Musicon, Hal 12, hvor man kan køre på skateanlægget i sin kørestol. Folk uden handicap kan i øvrigt også prøve kræfter med disciplinen, og idéen har nu bredt sig til København.

En del af Makerspace, blev et hjælpemiddelværksted, hvor man kunne få repareret eller forbedret sin kørestol. Gennem arbejdet på Musicon fik Jesper engageret en gruppe forskere og teknikere fra FABLAB på RUC, som ellers laver mange andre ting, til også at have fokus på løsninger for handicappede.

Esben Danielsen, tidligere talsmand for Roskilde Festival og nuværende direktør i Lokale og Anlægsfonden har indstillet Jesper Holck. I indstillingen skrev Esben bl.a., at Jesper på trods af sit eget handicap gør et meget stort arbejde for både at vise, at et handicap ikke er en blokering for at gå foran, tage initiativer og inspirere eller vise at oplevelser, kultur, idræt og events er for alle, både med og uden handicap.

 

Handicapprisen er på 5.000 kr.

 Særlig indsats for borgere med handicap

For at gøre sig fortjent til Handicapprisen på 5.000 kr., så skal man have gjort en særlig indsats til gavn for borgere med handicap i Roskilde Kommune inden for fx:

  • Inklusion i foreningsliv eller i det almindelige samfundsliv
  • Skabt beskæftigelse for borgere med handicap
  • Skabt aktiviteter og udfoldelsesmuligheder for alle borgere med funktionsnedsættelse
  • Skabt god tilgængelighed for borgere med handicap
  • Skabt mulighed for bedre sundhed og livskvalitet for borgere med handicap