Årets Socialøkonomiske Pris: Finalisterne er fundet

Først var der femten – nu er der fem. Et mobilt æblemosteri  og plug’n’play drivhuse er blandt finalisterne til Årets Socialøkonomiske Pris 2016 i Roskilde. Vinderen kåres ved prisuddelingen i Byens Hus mandag den 14. november klokken 18-21. Præmien er 15.000 kroner og et udviklingsforløb hos Erhvervsforum i Roskilde, skriver Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

Jens Müller, direktør i erhvervsFORUM Roskilde, er en af de fire dommere i juryen. Han glæder sig over årets konkurrence og siger:

  • Det er meget glædeligt, at så mange engagerede borgere og virksomheder ser et potentiale i socialøkonomiske virksomheder. Nu har vi udvalgt fem kandidater, der alle har gode og realiserbare idéer. Jeg glæder mig rigtig meget til, vi kan kåre den endelige vinder.”
Fra et tidligere netværksarrangement.
Fra et tidligere netværksarrangement.

De fem finalister får lejlighed til at præsentere sig selv og deres socialøkonomiske forretningsidé til prisuddelingen i Byens Hus, hvor publikum bestemmer, hvem der løber af med den endelige sejr, præmien på 15.000 kr. og et særligt forretningsudviklingsforløb i ErhvervsFORUM Roskilde.

TILMELDING TIL AFSTEMNING
Du kan stadig nå at tilmelde dig prisuddelingen ved at kontakte Roskilde Kommunes socialøkonomiske forretningsudvikler, Ole Søbæk på olesc@roskilde.dk

 ÅRETS FINALISTER

Fjordland
Fjordland udlejer allerede konceptbåde til sejlads på Roskilde Fjord og Isefjorden. Fjordland ønsker at skabe en socialøkonomisk virksomhed, der omfatter flere forskellige bådtyper gennem samarbejde med foreningslivet og hele områdets institutioner. Formålet er at få mange flere til at opdage og opleve fjorden på nye måder.

 

Cool Kids Club og Café

Cool Kids Clinic er en privatpraktiserende psykologisk klinik i Roskilde. Klinikken ønsker at skabe en socialøkonomisk café, der ved at ansætte unge med psykologiske udfordringer fungerer som social træning og community for unge i behandling. Caféen kommer også til at danne rammen om netværk, foredrag og en helt almindelig god kop kaffe.

 Applemoster

Er et nystartet socialøkonomisk og mobilt æblemosteri, der sælger æblemost, hvor kunderne selv tager æbler med og er med til at moste. Applemoster formidler og sælger også viden om alt, hvad der handler om æbler.

Happy Garden

Er udviklet af elever fra Himmelev Gymnasiums innovationsklasse. Alle kan få glæde af en have. Derfor vil Happy Garden sælge og etablere ”plug and play” drivhuse og små frilandshaver til borgere, der ikke selv har adgang til have, og til institutioner for børn, udsatte eller ældre, hvor det at passe en lille have eller drivhus bliver et glædeligt omdrejningspunkt.

 Genbrugslegetøj

  1. Møller Miljørådgivning vil bruge virksomhedens viden om miljøområdet til at lave en socialøkonomisk virksomhed, der upcycler brugt legetøj, udtjente bolde og andet sportsudstyr ved at omdanne det til legetøj til kæledyr. Gennem samarbejde med det lokale foreningsliv, kæledyrenes ejere og de mange virksomheder der beskæftiger sig indenfor det stadigt voksende marked for accessories til kæledyr, vil Genbrugslegetøj skabe job til borgere på kanten af arbejdsmarkedet.