Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Nov 01, 2016 til Nov 09, 2016.
politirapporten-foto-anne-beth-witte-1
Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Asfaltarbejde tilbudt – Gundsølillevej, Tågerup, Roskilde

Kl. 0934 kontaktede en kvinde politiet, fordi hun netop havde haft besøg af en udenlandsk mand, der tilbød at lave noget asfaltarbejde. Betaling skulle ske kontant og i euro. Hun afslog dog tilbuddet, hvorefter manden kørte fra stedet i en personbil, hvis nummerplade hun aflæste. Politiet kørte til området og fik kort efter kontakt til bilen, hvis fører var en 52-årig mand fra England. Han blev orienteret om reglerne i Danmark om dørsalg, herunder at tilbud om asfaltarbejde ikke var tilladt. Politiet foretog sig ikke yderligere i sagen.

Politiet skal kraftigt advare mod at acceptere denne type tilbud om f.eks. asfaltarbejde eller tagrensning, da det erfaringsmæssigt ofte ender i en strid om enten det aftalte beløbs størrelse eller kvaliteten af det udførte arbejde.

Anholdelse – Jyllinge, Roskilde.

Kl. 1830 anholdt politiet en 22-årig mand og en 24-årig mand, begge fra Litauen, der blev truffet på Ametystvej, hvor de holdt i en bil. Politiet havde netop været til indbrud på samme vej, og ville derfor tale med personerne i bilen. Begge var ikke til stede i første omgang, men politiet gemte sig lidt af vejen og ventede på personerne.

De to mænd dukkede op kort tid efter, og politiet fandt forskellige effekter dels på personerne og dels i bilen, der tydede på, at de var i gang med at lave indbrudstyverier. De to mistænkes for indbrudstyverier i Jyllinge.

De anholdte sidder fortsat hos politiet, og politiets jurister vurderer, om de skal fremstilles i grundlovsforhør.

Blufærdighedskrænkelse – Jyllinge, Roskilde.

Søndag den 301016 kl. 1600 var en 17-årig kvinde udsat for blufærdighedskrænkelse på Møllevej ved Rådalsvej, hvor kvinden kom gående. En mand, der beskrives som Nordafrikansk af udseende, 25-30 år, 170 cm høj, almindelig af bygning, krøllet sort hår, talte dårligt dansk. Manden befølte kvinden på brysterne og forsøgte at kysse hende.

Politiet hører gerne fra vidner, der har hørt eller set noget til sagen, der først blev anmeldt mandag morgen.

Tyveri fra bil – Roskilde.

Kl. 1315 blev anmeldt, at to mistænkelige personer i en Audi A3 med nummerplader, der burde sidde på en anden bil, opholdt sig på Vindeboder. To mænd, der kørte i bilen, gik hen til en anden bil, hvor der blev knust en rude indtil, og en anden blev bagagerummet åbnet. Fra en af bilerne er stjålet pc, rygsæk m.v.

Den ene mand beskrives som: mand, dansk, 30-35 år, 180-185, muskuløs, kronraget, iført mørk jakke og lyse bukser.

Sagen undersøges nu nærmere.

Den hvide Audi A 3 blev kl. 1430 set på lystbådehavnen i Køge.

Politiet er meget interesseret i oplysninger om den hvide A3. Ses en hvid Audi A3 under mistænkelige forhold, så ring straks til politiet på 114.

Lille brand – Roskilde.

Kl. 2300 var politi og brandvæsen en tur på RUC, Universitetsparken, hvor tre personer havde sat ild i et en ombygget container. Der skete kun meget lidt skade. Politiet anser det som et meget ukvalificeret forsøg på at sætte ild på noget.

Asfaltarbejde tilbudt – Kirkerupvej, Kirkerup, Roskilde

Kl. 1034 meddelte en 47-årig kvinde fra Roskilde, at hun kl. ca. 0945 havde afvist to vesteuropæiske mænd, som havde spurgt, om hun skulle have lavet noget asfaltarbejde. Mændene, der talte engelsk og kørte i en hvid ladvogn, var blevet afvist, hvorefter de kørte fra stedet. Kvinden havde efterfølgende kontaktet kommunen, der havde afvist at skulle asfaltere i området.

Politiet vil igen advare mod at indgå aftaler med personer/firmaer, der uopfordret henvender sig og tilbyder f.eks. asfaltarbejde eller tagrensning. Ofte vil der opstå tvister om betalingens størrelse eller kvaliteten af det udførte arbejde. Politiets råd er – som kvinden gjorde – at afvise sådanne tilbud.

Fyrværkeriloven / lov om euforiserende stoffer / vold mod politimand mv. – Skomagergade, Roskilde

Kl. 1523 fik politiet en anmeldelse om, at nogle unge havde kastet kanonslag på busholdepladsen ved togstationen. Et vidne fulgte efter gruppen af unge, som politiet fik kontakt til på Skomagergade. En 22-årig mand fra Roskilde blev kontrolleret og fundet i besiddelse af ni kanonslag samt ca. 17 gram kokain, ca. 10 gram MDMA og ca. 4 gram ketamin – alt fordelt i diverse salgsposer. Da politiet meddelte ham, at han var anholdt efter fundet af disse effekter, slog han en politimand i ansigtet med en knytnæve. Ved en efterfølgende ransagning på mandens bopæl fandt politiet yderligere ni kanonslag, men ikke yderligere narkotika. De ulovlige effekter har politiet nu beslaglagt som bevis i sagen. Den anholdte blev efter endt sagsbehandling og afhøring til sagen løsladt i løbet af aftenen, men vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Spirituskørsel – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 2140 standsede politiet en varebil, der var forsynet med stjålne nummerplader. Føreren var en 25-årig mand fra Roskilde, som ikke havde generhvervet sin førerret, og som i øvrigt var påvirket af spiritus under kørslen. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Varebilen indbragte politiet til nærmere undersøgelse hos en bilinspektør, idet bilen havde dårlige bremser, diverse lygtefejl, nedslidte dæk og flere skader i frontruden med forringet udsyn til følge. Den 25-årige vil således høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet undersøgt, og bilinspektøren har kigget nærmere på varebilen.

Ulovlig kniv – Roskilde.

Kl. 0030 blev en 20-årig fra Sorø fundet i besiddelse af en kniv på Københavnsvej. Han blev sigtet for overtrædelse af knivloven og kan nu se frem til at få en bøde for sin besiddelse.

Vold – Roskilde.

Kl. 0536 blev en 19-årig fra Tune udsat for vold på Jernbanegade, hvor han blev slået en 1-2 gange i hovedet med knytnæve, i det han havde påtaltat en 2-3 personer havde talt grimt til nogle piger. Da forurettede faldt omkuld efter slagene ramte han en kantsten og fik et brud på kæben. Politiet anholdt en 22-årig mand fra Roskilde, men han blev løsladt senere på dagen, da efterforskningen viste, at han ikke var gerningsmand. Politiet søger således stadig efter gerningsmanden.

Færdselsuheld – Skolegade, Roskilde

Kl. 0008 fik politiet flere henvendelser om, at en bil var forulykket og kørt ind i et plankeværk og en hæk. Fra den forulykkede bil var gået to mænd. Politiet kørte til uheldsstedet med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, hvis hunde kunne følge et spor af de to mænd i retning mod domkirken. Vidner kunne oplyse, at bilen med høj hastighed var blevet ført ad Provstestræde mod vest, hvorefter føreren af bilen i krydset ved Skolegade mistede kontrollen over køretøjet og kørte ind i plankeværket og en hæk. Efter ca. 25 minutters eftersøgning fandt politiet to mænd, hvis signalement passede på de personer, der var set forlade den forulykkede bil. En 28-årig mand fra Vejen og en 29-årig mand fra Frederiksværk blev anholdt i anledning af uheldet. Begge fik udtaget en blodprøve til at afgøre, om de skulle være påvirket af enten alkohol eller euforiserende stoffer. Ud fra efterforskning i sagen viste det sig, at den 29-årige,
der i øvrigt ikke har noget kørekort, havde været fører af bilen på uheldstidspunktet. Begge blev senere på natten løsladt efter afhøringer til sagen. Ingen personer var kommet til skade som følge af uheldet.

Lovgivning om euf. stoffer – Roskilde.

Politiet anholdt kl. 1310 en 62-årig mand fra Roskilde, der sigtes for salg af euf. stoffer fra sin bopæl på Boserupvej. Pgl. blev fundet i besiddelse af amfetamin, hash og vægt til opvejning af stofferne. Derudover fundet i besiddelse af en machete, hvilket er en overtrædelse af våbenloven. Han blev løsladt senere på eftermiddagen. Sagen behandles senere i retten.

Røveri – Roskilde.

Kl. 1340 fik politiet anmeldelse fra en taxachauffør, der mellem kl. 0840 og kl. 1000 havde kørt en tur fra Boserupvej mod København. Passageren satte sig ind i taxaen og viste en pistol og ville køres til København.

Kl. 1552 anholdt politiet en 42-årig mand fra Roskilde, der sigtes i sagen.

Pgl. er fortsat anholdt, og han bliver torsdag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Dusørarrangement – Roskilde.

Politidirektøren afholdt onsdag eftermiddag et dusørarrangementhvor i alt 18 personer kom på besøg med deres familier for at få en dusør for en ekstraordinær indsats, som de har ydet.

Som det fremgår af nedennævnte, så var der tale om mange forskellige sager og aldre på dusørmodtagerne.

Politidirektør Anne Tønnes fremhævede, at det var meget vigtigt for politiet, at befolkningen hjalp til på den ene eller anden måde, og udtrykte sin taknemmelig for hjælpen i de forskellige sager.

Det var mange forskellige historier, der lå bag sagerne:

En 28-årig kvinde, der i Aldi i Solrød løb efter nogle gerningsmænd til tyveri, hvilket fik dem til at smide kosterne og forsvinde. Det skete den 210815. Kvinden tog billeder af dem, men gerningsmændene er ikke fundet.

En 75-årig mand og en 29-årig kvinde sejlede ud fra Lyndby den 070915 og reddede 9 unge, der var sejlet ud i kanoer i alt for hårdt vejr.
De unge kæntrede, og de blev reddet i land af de to dusørmodtagere.

To mænd på 44 og 46 år så en indbrudstyv den 050915. De tog et billede af ham og forsøgte at få fat i ham, hvilket ikke lykkedes. Politiet kunne ud fra foto hente gerningsmanden, der var en lokal tyveknægt.

En ung kvinde ville begå selvmord på Holbæk station den 090915. Det fik en 20-årig mand kendskab til via et opslag på Facebook. Han fandt frem til kvindens navn m.v. og tilkaldte politiet, der fik fat i kvinden og fik hende indlagt.

Det brændte den 230415 i Langtved, hvor en 34-årig mand netop kom kørende forbi. Han hjalp med at få den kvindelige beboer og hendes hund ud af huset, hvor der også blev sikret forskellige personlige genstande.

En lokomotivfører så en eftersøgt dement beboer ligge i en grøft ved banelegemet ved Klippinge den 220515. Han standsede toget og sammen med passagerer reddede han den demente op fra den grøft, hvor manden lå
.

200116 kørte en 30-årig mand på Holbækmotorvejen, hvor en forankørende slingrede meget. Den 30-årige kørte op på siden af bilen, og han så, at føreren hængte ind over rattet. Det lykkes ham at køre ind foran og få manden til at bremse, hvorefter der blev tilkaldt hjælp til den syge mand.

Den 060616 var fire ældre ved at drukne på Søndre Molevej i Køge. En 44-årig kvinde og en 42-årig mand og en 36-årig kvinde hjalp med at bjerge de fire op fra vandet sammen med to politifolk.

Oplysninger fra en 55-årig kvinde fra Solrød førte den 030916 til, at politiet kunne lede efter en dement, der var gået et helt andet sted end der, hvor eftersøgningen var begyndt. På baggrund af oplysningerne, så fandt politiet frem til den demente.

En 70-årig mand fandt den 240816 en mand, der var i færd med at begå selvmord ved Haraldsted. Det lykkedes den 70-årige at snakke manden fra sit forehavende.

En 10-årig dreng kom den 160916 med oplysninger til politiet  om en person, der gemte sig ved den gamle retsbygning på Helligkorsvej.
Politiet fandt frem til manden, der blev anholdt, og som nu er arrestant.

En 12-årig så den 250915 et indbrud i Nordrup ved Ringsted. Han tog billede af gerningsmandens bil, og politiet kunne dernæst anholdte gerningsmanden og tre andre for indbrud.

En 22-årig kvinde overværede et røveri i 7-Eleven i Roskilde den 011016. Hun fulgte efter røveren og guidede politiet frem til Roskilde Station, hvor han blev anholdt og dernæst idømt 6 mdr.s fængsel.

En 14-årig dreng så den 101016 en brand på Køgevej i Ringsted. Han undersøgte først, om der var nogen i huset, og dernæst blev politi og brandvæsen tilkaldt.

Hver dusørdeltager fik et diplom til minde om dagen og dernæst kunne de konstatere, at der var indgået 1000 kr. på deres nem-konto. Besøget sluttede med mulighed for at se politiets vagtcentral og servicecenter og naturligvis en politibil, som små og store kunne kigge i.

Dusørarrangement – Roskilde.

I eftermiddag afholder politidirektøren dusørarrangement for borgere, der på den ene eller anden måde har ydet en særlig indsats i forbindelse med anholdelse af gerningsmænd eller eks. i forbindelse med ulykker eller lignende. Der er tale om sager fra stort set hele politikredsen med undtagelse af Odsherred og Kalundborg. der henvises til udsendte pressemeddelelse.

Indbrud i perioden
Hovedgaden, Gadstrup
Bækparken, Havdrup
Lindbjergvej, Jyllinge
Ametystvej, Jyllinge
Ved Mosen, Roskilde
Gøderupvej, Gøderup, Roskilde
Køgevej, Roskilde
Lindevej, Roskilde
Penselstrøget, Roskilde
Okseholm, Roskilde
Mørbjergparken, Roskilde
Ejboparken, Roskilde
Klevekær, Svogerslev
Toftevangen, Viby Sj.
Grethevej, Dåstrup, Viby Sj.