DET SNEEDE I AFTES – HENRIK OG KENN VAR KLAR

Har du mødt Henrik og Kenn? Det har du formentlig.

Henrik og Kenn
Henrik og Kenn

Henrik og Kenn er vintervagter i denne uge. Det betyder, at de skal være til rådighed døgnet rundt og forberedte, når sneen falder, hvilket den gør i aften ifølge DMI. Vintervagterne har en halv time til at være ude på vejene, fra de bliver kaldt på arbejde – når som helst på døgnet.

Bag dem ligger 600 ton salt, men det er langt fra nok. Selv på en mild vinter bliver der brugt mere end 5000 ton salt i Roskilde Kommune, så der bliver løbende genopfyldt.

Du har formentlig mødt dem før, for Henrik, som er til venstre i billedet, har arbejdet her i 36 år, så han har prøvet alt slags vintervejr.

Om sit arbejde siger han:

“Vi skal være forberedte på at rykke ud døgnet rundt hver anden uge, når vi har vintervagten. Det er selvfølgelig hårdt, men det er også rigtig sjovt.”

Henrik og Kenn er gudskelov ikke alene om det. Samlet set er mellem 150-200 personer engageret i vintertjenesten på én eller anden måde. Alt fra ansatte på vintervagtkontoret, mekanikere, håndarbejdere, private vognmænd, bønder og småentreprenører.

Giv Henrik, Kenn og alle deres kolleger fra Materielgården et “like” med på vejen for deres hårde arbejde. De sørger for, at vi alle kan færdes sikkert i trafikken på trods af sne og glatte veje 🙂

Her kan du læse, hvad du selv skal gøre, når sneen falder http://roskilde.dk/vinter